როგორც გაირკვა, ვეგანური ან ვეგეტარიანული დიეტა 39%-ით ამცირებს დაინფიცირების რისკს. ასეთი შედეგი 702 ზრდასრული ბრაზილიელის კვლევის შედეგად მიიღეს. კვლევის მიხედვით დადგინდა, რომ სწორედ ხორცის ან ცხოველისგან წარმოქმნილი პროდუქტების მიღების ნაკლებობამ ვირუსით დაინფიცირების ალბათობა მკვეთრად შეამცირა.
ეს მონაცემები უახლესმა კვლევამ აჩვენა.
702 მონაწილედან 278 მცენარეულ დიეტაზე იყო. მათ განაცხადეს, რომ რეგუალრულად მიირთმევენ ბოსტნეულს, თხილეულსა და ბარდეულს. დანარჩენმა 424-მა კი განაცხადა, რომ მათი რაციონი ძირითადად რძის ნაწარმისა და ხორცისგან შედგება. თუმცა სურათი საკმაოდ რთული იყო: მოხალისეები, რომლებიც ყველაფერს მიირთმევდნენ, ნაკლები ფიზიკური აქტივობით გამოირჩეოდნენ, ბევრ მათგან ჰქონდა თანდართული დაავადებები და ჭარბი წონა, რაც კოვიდის რისკს წარმოადგენს.
მკვლევართა ჯგუფი მიიჩნევს, რომ მცენარეული დიეტის უპირატესობა ჯანსაღი გული და დაბალი არტერიული წნევაა, რაც მაღალ იმუნურ სისტემას და ინფექციების დაბალ რისკს წარმოადგენს.