დარიჩინის რგოლები ერთი შეხედვით რთული, თუმცა სინამდვილეში ძალიან მარტივად მოსამზადებელი დესერტია, რომლითაც ნებისმიერ სტუმარს გაუმასპინძლდებით.
ჩვენ გასწავლით მარტივ რეცეპტს, რომლის მომზადებასაც ყველა თქვენგანი შეზძლებს:
ინგრედიენტები:
ცომი:
2 ჭიქა ფქვილი, დამატებით მეტი საჭიროებისამებრ
2 სუფრის კოვზი თეთრი შაქარი
2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1 ჩაის კოვზი მარილი
3 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი, გამდნარი
2/3 ჭიქა რძე
შიგთავსი:
1/4 ჭიქა თეთრი შაქარი
1/4 ჭიქა ღია ყავისფერი შაქარი
2 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი
კრემის ყველის თავზე მოსასხმელი:
1 ჭიქა საკონდიტრო შაქარი
4 უნცია ნაღების ყველი, დარბილებული
¼ ჭიქა უმარილო კარაქი, დარბილებული
½ ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
მომზადების წესები:
შეაგროვეთ ინგრედიენტები. გააცხელეთ ღუმელი 400 გრადუსზე F (200 გრადუსი C). 8 დიუმიან კვადრატულ საცხობ ფორმას წაუსვით 1 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი.
ცომის მოსამზადებლად: დიდ ჯამში ათქვიფეთ ფქვილი, თეთრი შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი. 3 სუფრის კოვზი დარბილებული კარაქი ხელით ჩაზილეთ ფქვილის ნარევთან.
ჩაასხით რძე ფქვილ-კარაქის ნარევში და მოურიეთ რეზინის სპატულით რბილი ცომის მიღებამდე.
გადაიტანეთ ცომი კარგად ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბრტყელეთ ცომი 10 x 10 ინჩიანი კვადრატად.
შიგთავსის მოსამზადებლად: პატარა თასში ათქვიფეთ ¼ ჭიქა თეთრი შაქარი, ყავისფერი შაქარი და დარიჩინი. მომზადებული საცხობი ჭურჭლის ძირში მოაყარეთ 1 სუფრის კოვზი დარიჩინი-შაქრის ნარევი. დარჩენილი დარიჩინის შაქარი მოაყარეთ კარაქით დაფხვნილ ცომს.
გააბრტყელეთ ცომი. დაჭერით ის 9 ნაწილად, დაახლოებით 1 ინჩის სიგანეზე; მომზადებულ საცხობ ფორმაში მოათავსეთ მისგან მორგოლილი რულეტები.
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, სანამ რულონები არ გაფუვდება და ოდნავ ოქროსფერი არ გახდება, 20-დან 25 წუთის განმავლობაში.
თავზე მოსასხმელი: შაქარი, კრემ ყველი, 1/4 ჭიქა დარბილებული კარაქი და ვანილის ექსტრაქტი ერთად ავთქვიფოთ თასში
ზემოდან მოასხით მიღებული მასა ცხელ დარიჩინის რგოლებს.
გემრიელად მიირთვით.