სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • მარტივი და გემრიელი კრუასანი, რომლითაც სტუმრებს აუცილებლად გააოცებთ

    მარტივი და გემრიელი კრუასანი, რომლითაც სტუმრებს აუცილებლად გააოცებთ
    11 თვის და 3 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    კრუასანის დამზადება შეიძლება ცოტა შრომატევადად მოგეჩვენოთ, თუმცა ჩვენ გასწავლით რეცეპტს, რომლითაც ამ დესერტის მომზადება ძალიან გაგიმარტივდებათ! გთავაზობთ კრუასანის რეცეპტის გამარტივებული ვერსიას, რომელიც ხელმისაწვდომი და შედარებით მარტივია

    ინგრედიენტები:
    - 2 1/4 ჩაის კოვზი (1 პაკეტი) მშრალი საფუარი
    - 1/4 ჭიქა თბილი წყალი
    - 1/2 ჭიქა რძე, გაცხელებული
    - 2 სუფრის კოვზი გრანულირებული შაქარი
    - 2 1/2 ჭიქა ფქვილი
    - 1 ჩაის კოვზი მარილი
    - 1 ჭიქა ცივი კარაქი, დაჭრილი პატარა ნაჭრებად

    მომზადების ინსტრუქცია:

    1. **გააქტიურეთ საფუარი**: პატარა თასში შეურიეთ თბილი წყალი და საფუარი. გააჩერეთ დაახლოებით 5-10 წუთი.

    2. **მოამზადეთ ცომი**: დიდ თასში შეურიეთ თბილი რძე, შაქარი, საფუარის ნარევი, ფქვილი და მარილი. აურიეთ სანამ ცომი არ შეიკვრევა.

    3. **მოზილეთ ცომი**: გადააბრუნეთ ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და ზილეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ გლუვი და ელასტიური გახდება. გააკეთეთ ცომისგან ბურთი.

    4. **ცომი გააცივეთ**: ცომის ბურთი შეფუთეთ პლასტმასის შესახვევში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 1 საათით, ან თუ შესაძლებელია მთელი ღამით.

    5. ** მოამზადეთ კარაქი **: მოათავსეთ ცივი კარაქი პერგამენტის ქაღალდის ორ ფურცელს შორის და გამოიყენეთ რულეტი, რათა გააბრტყელოთ იგი ოთხკუთხედად დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქით. კარაქი შედგით მაცივარში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.

    6. **გააბრტყელეთ ცომი**: მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ გაცივებული ცომი დიდ ოთხკუთხედად, დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქით.

    7. **კარაქი შემოუსვით**: გამოიღეთ კარაქი მაცივრიდან და მოათავსეთ ცომის ოთხკუთხედის ცენტრში.

    8. **შექმენით ფენები**: ცომი კვლავ გააბრტყელეთ დიდ ოთხკუთხედად. გადაკეცეთ ის მესამედებად, როგორც ასო, შემდეგ შეფუთეთ პლასტმასის შესაფუთად და გააცივეთ 30 წუთის განმავლობაში.

    9. **გაიმეორეთ დაკეცვის პროცესი**: გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და გაიმეორეთ გაბრტყელებისა და დაკეცვის პროცესი (ნაბიჯი 7 და 8) კიდევ ორჯერ, ცომი გაცივდით 30 წუთის განმავლობაში თითოეულ დაკეცვას შორის.

    10. **კრუასანს ფორმა**: საბოლოო დაკეცვის შემდეგ ცომი გააბრტყელეთ დიდ ოთხკუთხედად, დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქით. ცომი დავჭრათ სამკუთხედებად და თითოეული სამკუთხედი მჭიდროდ გავაბრტყელოთ ზემოთ, ფართო ბოლოდან დაწყებული.

    11. ** კრუასანების პროპორცია **: შემოგლესილი კრუასანი მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე, თითოეულ მათგანს შორის დატოვეთ გარკვეული სივრცე. გადააფარეთ ისინი თავისუფლად პლასტმასის საფარით და დატოვეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1-2 საათის განმავლობაში, სანამ ზომაში გაორმაგდება.

    12. **გამოცხობა**: გააცხელეთ ღუმელი 375°F-ზე (190°C). სურვილისამებრ, კრუასანს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, რომ მბზინავი დასრულება მოხდეს. გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

    13. **მიირთვით**: სუფრასთან მიტანის წინ კრუასანი ოდნავ გააციეთ.

    ამ რეცეპტის სრულყოფას შეიძლება გარკვეული პრაქტიკა დასჭირდეს, მაგრამ საბოლოო შედეგი იქნება საოცარი კრუასანი, რომელიც აუცილებლად გააოცებს თქვენს სტუმრებს.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ