სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • გამომცხვარი ყველიანი მაკარონი ხორცის ბურთულებით - მარტივი და სწრაფი რეცეპტი

    გამომცხვარი ყველიანი მაკარონი ხორცის ბურთულებით - მარტივი და სწრაფი რეცეპტი
    1 კვირის და 1 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ინგრედიენტები

    6 ჭიქა წყალი

    1 (7,25 უნცია) კოლოფი მაკარონისა და ყველის ნაზავი

    1/4 ჭიქა რძე

    1/4 ჭიქა მარგარინი, დაჭრილი

    1 1/2 ჭიქა გახეხილი ჩედარის ყველი (თეთრი)

    1/3 ჭიქა დაჭრილი ხახვი

    1 ჰალაპენო, დაჭრილი

    1 დიდი კვერცხი, მსუბუქად ათქვეფილი

    1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი

    1 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი

    1 ჩაის კოვზი პაპრიკა

    1 ფუნტი წინასწარ მოხარშული ქათმის ხორცის ბურთულები, გალღობილი

    1/4 ჭიქა მწვადის სოუსი (გემოვნებით)

    მომზადების წესები:

    ქვაბში წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ მაკარონი და მოხარშეთ დარბილებამდე, 7-დან 8 წუთამდე. შეურიეთ მარგარინი, რძე და ყველის სოუსის პაკეტი. გააჩერეთ, რომ ოდნავ გაცივდეს.

    გააცხელეთ ღუმელი 400 გრადუსზე F (200 გრადუსი C). 9 დიუმიან საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი.

    მომზადებული მაკი და ყველი, ყველი ჩედარი, ხახვი, ჰალაპენო, კვერცხი, ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი და პაპრიკა კარგად აურიეთ. შეურიეთ ხორცის ბურთულები. მომზადებულ ჭურჭელში ჩაასხით მაკარონის ნარევი. ზემოდან მოაყარეთ პურის ნამსხვრევები.

    გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება, დაახლოებით 20 წუთი. მოასხით მწვადის სოუსი და გემრიელად მიირთვით.