ინგრედიენტები:
1 ქილა (28 უნცია) ტომატის პიურე
1/2 ჭიქა თეთრი ძმარი
1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1 ჩ/კ მარილი
1 ჩ/კ ხახვის ფხვნილი
1/2 ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
1/4 ჩ/კ დაფქული კბილი
1/4 ჩ/კ დაფქული წიწაკა
ინსტრუქციები:
ქვაბში შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი: ტომატის პიურე, ძმარი, ყავისფერი შაქარი, მარილი, ხახვის ფხვნილი, ნივრის ფხვნილი, კბილი და წიწაკა.
კარგად აურიეთ რომ გაერთიანდეს.
ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო და მაღალ ცეცხლზე, ხშირად ურიეთ.
როგორც კი ადუღდება, შეამცირეთ სითბო დაბალ ცეცხლზე და ადუღეთ დაუფარავად დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ ნარევი არ შესქელდება სასურველ კონსისტენციამდე.
გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ.
თუ უფრო გლუვი ტექსტურა გირჩევნიათ, შეგიძლიათ კეტჩუპი დააბლენდეროთ ბლენდერში ან გამოიყენოთ ჩაძირვის ბლენდერი გლუვებამდე.
ჩაასხით კეტჩუპი სუფთა, სტერილიზებულ ქილებში ან ბოთლებში.
შეინახეთ მაცივარში.