Რა თქმა უნდა! აქ არის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ბრინჯისთვის ბოსტნეულით და ჯანჯაფილით:
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა გრძელმარცვლოვანი ბრინჯი (ჟასმინი ან ბასმატი)
2 ჭიქა წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი
1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
1 პატარა ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 სუფრის კოვზი ახალი ჯანჯაფილი, დაჭრილი
1 სტაფილო, კუბებად დაჭრილი
1 ბულგარული წიწაკა (ნებისმიერი ფერი), კუბებად დაჭრილი
1 ჭიქა ბროკოლის ყვავილები
1/2 ჭიქა გაყინული ბარდა
2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი (ან თამარი უგლუტენო ვარიანტისთვის)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ: დაჭრილი მწვანე ხახვი ან კილანტრო დეკორაციისთვის
ინსტრუქციები:
გარეცხეთ ბრინჯი ცივი წყლის ქვეშ, სანამ წყალი არ გაიწმინდება. კარგად გადაწურეთ.
საშუალო ქვაბში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ გამჭვირვალემდე, დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ დაფქული ნიორი და ჯანჯაფილი და მოშუშეთ კიდევ 1-2 წუთი სურნელამდე.
შეურიეთ კუბიკებად დაჭრილი სტაფილო, ბულგარული წიწაკა და ბროკოლის ყვავილები. მოხარშეთ 5-6 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ ბოსტნეული დარბილებას არ დაიწყებს.
ჩაასხით ბრინჯი ქვაბში და აურიეთ ბოსტნეულთან ერთად.
ჩაასხით წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
როგორც კი ადუღდება, შეამცირეთ ცეცხლი დაბალ ცეცხლზე, დაახურეთ ქვაბს თავსახური და ხარშეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ბრინჯი დარბილდება და სითხე არ შეიწოვება.
შეურიეთ გაყინული ბარდა მომზადების ბოლო 5 წუთის განმავლობაში.
როგორც კი ბრინჯი მოიხარშება და ბოსტნეული დარბილდება, გადმოდგით ცეცხლიდან.
აურიეთ სოიოს სოუსი (ან თამარი) და მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
სურვილისამებრ მორთეთ დაჭრილი მწვანე ხახვით ან კილანტროთი.
მიირთვით ბრინჯი ბოსტნეულთან და ჯანჯაფილთან ერთად ცხელი, როგორც მთავარი კერძი ან როგორც გვერდითი კერძი.
ეს სურნელოვანი კერძი აერთიანებს ბრინჯის ტკბილობას ბოსტნეულის სიახლოვესთან და ჯანჯაფილის ჟინჟასთან ერთად, რაც მას დამაკმაყოფილებელს და მკვებავს ხდის. მიირთვით ბრინჯი ბოსტნეულთან და ჯანჯაფილთან ერთად!