სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ბადრიჯნის სალათი - მსუბუქი და ნოყიერი ვახშამი

    ბადრიჯნის სალათი - მსუბუქი და ნოყიერი ვახშამი
    8 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ბადრიჯნის სალათის რეცეპტი, გემრიელი კერძი, რომელიც პოპულარულია ხმელთაშუა ზღვისა და ახლო აღმოსავლეთის სამზარეულოებში:

    ინგრედიენტები:

    2 დიდი ბადრიჯანი
    2-3 კბილი ნიორი, დაჭრილი
    1 ლიმონის წვენი
    3 სუფრის კოვზი ტაჰინი (სეზამის პასტა)
    2 სუფრის კოვზი დამატებითი ხელუხლებელი ზეითუნის ზეთი
    მარილი და პილპილი, გემოვნებით
    სურვილისამებრ გარნირი: დაჭრილი ოხრახუში, ბროწეულის მარცვლები, მოხალული ფიჭვის კაკალი

    ინსტრუქციები:

    ბადრიჯანი შემწვარი ან გრილზე:

    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C). ალტერნატიულად, შეგიძლიათ ბადრიჯანი შეწვით ღია ცეცხლზე ან გრილი ტაფაზე საშუალო და მაღალ ცეცხლზე.

    ბადრიჯანი ჩანგლით რამდენიმე ადგილას გახეხეთ. მოათავსეთ ისინი საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ ღუმელში დაახლოებით 45-60 წუთის განმავლობაში, დროდადრო გადაატრიალეთ, სანამ კანი არ დაიწვება და ხორცი ძალიან რბილი გახდება. გრილზე მოხარშეთ, სანამ კანი არ დაიწვება და ხორცი რბილია.

    მოამზადეთ ბადრიჯანი:

    როგორც კი ბადრიჯანი მოიხარშება და ოდნავ გაცივდება, მოაშორეთ ნახშირბადის კანი. გადაყარეთ კანი და მოათავსეთ ხორცი ქილაში, რომ ზედმეტი სითხე ჩამოიწუროს დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში.

    მოამზადეთ სალათი:

    კვების პროცესორში ან ბლენდერში შეურიეთ ბადრიჯნის გახეხილი ხორცი, დაფქული ნიორი, ლიმონის წვენი, ტაჰინი და ზეითუნის ზეთი. აურიეთ სანამ გლუვდება. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. დაარეგულირეთ ლიმონის წვენი და ტაჰინი მჟავიანობისა და კრემის უპირატესობის მიხედვით.

    მიირთვით:

    ბადრიჯნის ნარევი გადაიტანეთ კერძების თასში. მოასხით ცოტაოდენი დამატებითი ზეითუნის ზეთი და მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით, ბროწეულის მარცვლებით ან სურვილისამებრ მოხალული ფიჭვის თხილით.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ