ქათმის რამენის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
ბულიონისთვის:
4 ჭიქა ქათმის ბულიონი
1 ჭიქა წყალი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1-დიუმიანი ცალი ჯანჯაფილი, დაჭრილი
2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
1 სუფრის კოვზი მისოს პასტა (სურვილისამებრ)
1 ჩაის კოვზი სეზამის ზეთი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რამენისთვის:
2 პორცია ramen noodles (ახალი ან ხმელი)
1 ჭიქა მოხარშული ქათამი (გახეხილი ან დაჭრილი)
2 მწვანე ხახვი, დაჭრილი
2 რბილად მოხარშული კვერცხი (სურვილისამებრ)
1 ჭიქა ბავშვის ისპანახი ან ბოკ ჩოი
ნორი (ზღვის მცენარეები), გარნირებისთვის
ჩილის ზეთი ან ფანტელები (სურვილისამებრ)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ბულიონი:
დიდ ქვაბში შეურიეთ ქათმის ბულიონი, წყალი, ნიორი, კოჭა, სოიოს სოუსი, მისოს პასტა (თუ იყენებთ) და სეზამის ზეთი. მიიყვანეთ ადუღებამდე და გააჩერეთ დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში.
მოხარშეთ Noodles:
ცალკე ქვაბში მოხარშეთ რამენის ნუდლები შეფუთვის ინსტრუქციის მიხედვით. გადაწურეთ და გააჩერეთ.
დაამატეთ ბოსტნეული:
ნახარშს დაუმატეთ ისპანახი ან ბოკ ჩოი და გააჩერეთ 2-3 წუთის განმავლობაში გაფუჭებამდე.
მოხარშული ლაფსი გაყავით ორ თასს შორის. ცხელ ბულიონს დაასხით ლაფშა, შემდეგ მოაყარეთ მოხარშული ქათამი, დაჭრილი მწვანე ხახვი და რბილად მოხარშული კვერცხი (თუ ვიყენებთ).
გარნირი:
დაამატეთ ნორი და ცოტაოდენი ჩილის ზეთი ან სურვილისამებრ მოაყარეთ ჩილის ფანტელები.