სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ შევწვათ სიმინდი ფოლგაში - გემრიელი და საზაფხულო ხემსი

    როგორ შევწვათ სიმინდი ფოლგაში - გემრიელი და საზაფხულო ხემსი
    1 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    შემწვარი სიმინდი ფოლგაში არის შესანიშნავი გზა, რომ მიიღოთ იდეალურად ნაზი და არომატული სიმინდი მინიმალური აურზაურით. აქ არის მარტივი რეცეპტი გემრიელი შედეგის მისაღწევად:

    ინგრედიენტები:
    სიმინდის 4 ყური, გახეხილი და გასუფთავებული
    4 სუფრის კოვზი კარაქი (ან თქვენი არჩევანის სუნელი)
    1-2 კბილი ნიორი, დაფქული (სურვილისამებრ)
    მარილი და პილპილი გემოვნებით
    ახალი მწვანილი, როგორიცაა ოხრახუში ან კილანტრო (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
    ალუმინის ფოლგა

    ინსტრუქციები:
    წინასწარ გააცხელეთ გრილი:

    გააცხელეთ თქვენი გრილი საშუალოზე მაღალზე.

    მოამზადეთ სიმინდი:

    სიმინდი გახეხეთ და ამოიღეთ მთელი აბრეშუმი.
    თუ სიმინდი დიდია, შეიძლება დაგჭირდეთ კუბები შუაზე გატეხოთ, რომ ადვილად მოათავსოთ გრილზე.


    სიმინდის თითოეული ყური დადეთ საკმარისად დიდ ალუმინის ფოლგაზე, რომ მთლიანად შეფუთოთ.
    სიმინდის თითოეულ ყურზე წაუსვით სუფრის კოვზი კარაქი. სურვილისამებრ ამ ეტაპზე შეგიძლიათ დაფქული ნიორიც დაუმატოთ.
    მოაყარეთ მარილი და პილპილი. თავისუფლად შეგიძლიათ დაამატოთ სხვა სანელებლები ან მწვანილი გემოვნებით.

    შეფუთეთ სიმინდი:

    სიმინდის თითოეული ყური მჭიდროდ შემოახვიეთ ალუმინის ფოლგაში, დარწმუნდით, რომ იგი მთლიანად დალუქულია.

    ფოლგაში გახვეული სიმინდი მოათავსეთ პირდაპირ გრილის ბადეებზე.
    გრილი 15-20 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ატრიალეთ, რომ თანაბრად მოხარშოთ. სიმინდი მზადდება, როდესაც ის ნაზი და მოხარშული იქნება.

    მიირთვით:

    ფრთხილად ამოიღეთ სიმინდი გრილიდან და გადაახვიეთ ფოლგა. ფრთხილად იყავით ცხელ ორთქლზე.
    სურვილისამებრ მორთეთ ახალი მწვანილით და დამატებით კარაქით ან სანელებლებით გემოვნებით.

    Რჩევები:
    დამატებითი არომატისთვის, სუფრასთან მიტანის წინ სცადეთ დაამატოთ ცოტა პარმეზანის ყველი, ცოტა ცაცხვი ან ცოტა ჩილის ფხვნილი.
    თქვენ ასევე შეგიძლიათ სიმინდის მარინირება თქვენს საყვარელ სანელებლებში ან სოუსებში, სანამ მას ფოლგაში შეფუთავთ სხვაგვარად.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ