სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • 25-ზე მეტი საუზმე მთელი მსოფლიოდან - რითი საუზმობენ მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში

    25-ზე მეტი საუზმე მთელი მსოფლიოდან - რითი საუზმობენ მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში
    5 თვის და 2 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    საუზმის კერძების შესწავლა მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხიდან გვთავაზობს დღის დაწყების სასიამოვნო გზას მრავალფეროვანი გემოთი და ტრადიციებით. აქ მოცემულია საუზმის ვარიანტების სია სხვადასხვა კულტურისგან, თითოეულს აქვს უნიკალური გემო და გამოცდილება:

    1. შეერთებული შტატები
    ბლინები: ფუმფულა ბლინები ემსახურება ნეკერჩხლის სიროფს, კარაქს და ხშირად ხილს, როგორიცაა მოცვი ან ბანანი.
    ბაგელი ლოქსით და ნაღების ყველით: კლასიკური ნიუ-იორკის საუზმე, რომელშიც არის ნაღების ყველი, შებოლილი ორაგული, კაპერსი და წითელი ხახვი.

    2. დიდი ბრიტანეთი
    სრული ინგლისური საუზმე: გულიანი თეფში კვერცხით, ბეკონით, სოსისებით, შავი პუდინგით, გამომცხვარი ლობიოთი, შემწვარი პომიდორი და ტოსტი.
    ფაფა: შვრია მოხარშული რძით ან წყლით, ხშირად მიირთვით თაფლთან, ხილთან ან თხილთან ერთად.

    3. საფრანგეთი
    კრუასანი: კარაქიანი, ქერცლიანი ნამცხვრები ხშირად მიირთმევენ ყავასთან ან ცხელ შოკოლადთან ერთად.
    Quiche Lorraine: ქონდარი ტორტი სავსე ნაღებით, კვერცხით, ყველით და ბეკონით ან ლარდონით.

    4. იტალია
    კაპუჩინო და საკონდიტრო ნაწარმი: დილის რიტუალი მდიდარი კაპუჩინოსთან ერთად ტკბილ საკონდიტრო ნაწარმთან ერთად, როგორიცაა კორნეტო ან ბრიოში.
    ფრიტატა: იტალიური ომლეტი, რომელიც მზადდება კვერცხით, ყველით და სხვადასხვა შიგთავსით, როგორიცაა ბოსტნეული ან ხორცი.

    5. ესპანეთი
    Tortilla Española: ესპანური ომლეტი, რომელიც მზადდება კვერცხით, კარტოფილით და ზოგჯერ ხახვით, რომელიც მიირთვით ნაჭრებად.
    ჩურო შოკოლადით: შემწვარი ცომის ნამცხვრები სქელ ცხელ შოკოლადში.

    6. საბერძნეთი
    ბერძნული იოგურტი თაფლით და თხილით: კრემისებრი ბერძნული იოგურტი ზემოდან თაფლით და თხილით, როგორიცაა ნიგოზი ან ნუში.
    სპანაკოპიტა: ისპანახითა და ფეტა ყველით სავსე ქონდარი ცომი.

    7. თურქეთი
    მენემენი: ათქვეფილი კვერცხები მოხარშული პომიდორთან, წიწაკასთან და ხახვთან ერთად, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ ქერქიან პურთან ერთად.
    სიმიტი: სეზამის ქერქი პურის რგოლი, რომელსაც ჩვეულებრივ მიირთმევენ ყველით, ზეთისხილით და ჩაით.

    8. ეგვიპტე
    Ful Medames: ნელ-ნელა მოხარშული ფავას ლობიოს კერძი ნიორით, ლიმონის წვენით და ზეითუნის ზეთით, ხშირად პიტას პურთან ერთად.
    Ta'ameya: ეგვიპტური ფალაფელი დამზადებული ფავას ლობიოსგან, მიირთვით სალათთან და პიტას პურთან ერთად.

    9. ინდოეთი
    Masala Dosa: ხრაშუნა ბრინჯის და ოსპის კრეპი, რომელიც სავსეა სანელებლებიანი კარტოფილით, მიირთვით ჩატნიებთან და სამბართან ერთად.
    პარატა იოგურტით: ფხვიერი პური მიირთვით იოგურტთან, მწნილებთან ან კარისთან ერთად.

    10. ჩინეთი
    Congee: ქონდარი ბრინჯის ფაფა ხშირად ზემოდან მწნილი ბოსტნეულით, ხორცით და საუკუნის კვერცხებით.
    დიმ სუმი: სხვადასხვა სახის პატარა ორთქლზე მოხარშული ფუნთუშები, ფუნთუშები და ნამცხვრები ჩაისთან ერთად.

    11. იაპონია
    იაპონური საუზმის ნაკრები: ჩვეულებრივ მოიცავს ორთქლზე მოხარშულ ბრინჯს, მისოს წვნიანს, შემწვარ თევზს და მწნილ ბოსტნეულს.
    ტამაგო სუში: სუშის ბრინჯი თავზე ტკბილი ომლეტის ნაჭერით.

    12. სამხრეთ კორეა
    კიმჩი შემწვარი ბრინჯი: შემწვარი ბრინჯი კიმჩით, ბოსტნეულით და ხშირად შემწვარი კვერცხით.
    ჯუკი: ქონდარი ბრინჯის ფაფა ხშირად მიირთმევენ გვერდით კერძებთან ერთად, როგორიცაა კიმჩი ან მწნილი ბოსტნეული.

    13. ტაილანდი
    ხუმრობა: ტაილანდური ბრინჯის ფაფა მიირთვით დაქუცმაცებულ ღორის ხორცთან, ჯანჯაფილთან ერთად და ხშირად ზემოდან მოაყარეთ ხახვი და რბილად მოხარშული კვერცხი.
    Pad Thai: მიუხედავად იმისა, რომ ხშირად მიირთმევენ დღის შემდეგ, შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც საუზმის კერძი, შემწვარი ლაფსითა და სხვადასხვა ტოპინგებით.

    14. ვიეტნამი
    Pho: სურნელოვანი ნუდის წვნიანი საქონლის ხორცით ან ქათმის ხორცით, მწვანილებით და ლობიოს ყლორტებით.
    Banh Mi: ვიეტნამური სენდვიჩი, დამზადებული ბაგეტით, სავსე ხორცით, მწნილი ბოსტნეულით და ახალი მწვანილებით.

    15. მექსიკა
    Chilaquiles: ტორტილას ჩიფსები მოხარშული სალსით ან მოლეკით, ხშირად ყველით, არაჟანით და შემწვარი კვერცხით.
    Huevos Rancheros: შემწვარი კვერცხები მიირთვით სიმინდის ტორტილაზე ცხარე ტომატის სოუსით.

    16. არგენტინა
    Dulce de Leche on Toast: პური გაჟღენთილი ტკბილი კარამელის მსგავსი dulce de leche, ხშირად მიირთვით ყავასთან ან ჩაით.
    ფაქტორები: ტკბილი ნამცხვრები, როგორიცაა კრუასანი ან შევსებული დონატები, როგორც წესი, მიირთმევენ კაფეში.

    17. ბრაზილია
    Pão de queijo: ყველის პურის რულონები, დამზადებული ტაპიოკას ფქვილით.
    Açaí Bowl: სმუზის თასი დამზადებულია açai კენკრისგან, ხშირად ზემოდან გრანოლა, ხილი და თაფლი.

    18. კოლუმბია
    არეპას: სიმინდის ფქვილის ნამცხვრები, რომლებიც შეიძლება შევსოთ ან შევსოთ ყველით, ხორცით ან კვერცხით.
    ჭანგუა: რძისა და კვერცხის წვნიანი, რომელსაც ხშირად პურთან ერთად მიირთმევენ.

    19. შვედეთი
    შვედური ბლინები: თხელი, კრეპისმაგვარი ბლინები მიირთვით ლინგონბერის ჯემთან და ათქვეფილ ნაღებთან ერთად.
    Kardemummabullar: კარდამონის შემწვარი ფუნთუშები ყავასთან ერთად მიირთვით.

    20. დანია
    Smørrebrød: ღია სახის სენდვიჩები სხვადასხვა ტოპინგებით, როგორიცაა მწნილი ქაშაყი, ხორცი და ყველი.
    ჭვავის პური: მუქი, მკვრივი პური ხშირად მიირთმევენ სხვადასხვა სპრესთან და ტოპინგებთან ერთად.

    21. ნორვეგია
    Rømmegrøt: არაჟნის, ფქვილისა და კარაქისგან დამზადებული ფაფა, რომელსაც ჩვეულებრივ მიირთმევენ შაქართან და დარიჩინთან ერთად.
    Kjøttkaker: ნორვეგიული ხორცის ბურთულები მიირთმევენ კარტოფილთან და გრეივთან ერთად, ზოგჯერ საუზმეზე მიირთმევენ.

    22. ეთიოპია
    ინჟერა ვატთან ერთად: მაწონის ბრტყელი პური, რომელიც მიირთმევენ ხორცისა და პარკოსნებისგან დამზადებულ ცხარე ჩაშუშულებს (ვატი).
    გენფო: ქერის ფქვილისგან დამზადებული ფაფა, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ ცხარე კარაქთან და თაფლთან ერთად.

    23. ლიბანი
    მანაკიში: ბრტყელი პური ზაატარით (მწვანილის ნაზავი) ან ყველით.
    ლაბნე ზეითუნის ზეთით: გახეხილი იოგურტი ზეითუნის ზეთთან ერთად, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ პიტას პურთან ერთად.

    24. ისრაელი
    შაკშუკა: მოხარშული კვერცხები ცხარე პომიდვრისა და წიწაკის სოუსში, რომელსაც ხშირად მიირთმევენ პიტას პურთან ერთად.
    ისრაელის სალათი: კიტრის, პომიდვრის და ხახვის გამაგრილებელი სალათიონებს, ხშირად ახლავს ახალი პური.

    25. მაროკო
    პიტნის ჩაი და პური: ტკბილი პიტნის ჩაი მიირთვით ახალ მაროკოს პურთან ერთად, ხშირად თაფლით ან ჯემით.
    Briouat: ქონდარი ნამცხვრები სავსეა სანელებლებიანი ხორცით ან ყველით, რომელსაც ჩვეულებრივ მიირთმევენ საუზმეზე.

    ეს საუზმე ასახავს მდიდარ კულინარიულ ტრადიციებს მთელი მსოფლიოდან, გთავაზობთ მრავალფეროვან არომატს და კულტურულ გამოცდილებას თქვენი დღის დასაწყებად.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ