სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • მარწყვის გემრიელი დესერტების 5 მარტივი რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ

    მარწყვის გემრიელი დესერტების 5 მარტივი რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ
    1 კვირის და 5 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    მარწყვი წარმოუდგენლად მრავალმხრივია და მისი გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა გემრიელ დესერტში. აქ არის ხუთი მარტივი რეცეპტი, რომლებიც აუცილებლად უნდა სცადოთ:

    1. მარწყვის შაქრის ნამცხვარი
    ინგრედიენტები:

    1 ფუნტი ახალი მარწყვი, გახეხილი და დაჭრილი
    1/4 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
    1 ჭიქა მძიმე კრემი
    2 სუფრის კოვზი შაქრის პუდრა
    1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
    4 ორცხობილა ან ღრუბლის ნამცხვარი
    ინსტრუქციები:

    მოამზადეთ მარწყვი: დაჭრილ მარწყვს მოაყარეთ გრანულირებული შაქარი და გააჩერეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში, რათა გაფუჭდეს.
    ათქვიფეთ კრემი: თასში ათქვიფეთ მძიმე ნაღები შაქრის ფხვნილთან და ვანილის ექსტრაქტით, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები.
    აკრიფეთ: გაყავით ნამცხვრის ნამცხვრები ან ნამცხვრები შუაზე. დაასხით რამდენიმე მაცერირებული მარწყვი ქვედა ნახევარზე, დაუმატეთ ათქვეფილი ნაღები და ზემოდან მოაყარეთ ბისკვიტის ან ნამცხვრის მეორე ნახევარი.
    მიირთვით: სურვილისამებრ მორთეთ დამატებითი მარწყვით და ათქვეფილი კრემით.
    2. მარწყვის ბანანის სმუზი
    ინგრედიენტები:

    1 ჭიქა ახალი ან გაყინული მარწყვი
    1 ბანანი
    1/2 ჭიქა ბერძნული იოგურტი
    1/2 ჭიქა რძე (ან რძის გარეშე ალტერნატივა)
    1 სუფრის კოვზი თაფლი (სურვილისამებრ)
    ყინულის კუბურები (თუ იყენებთ ახალ მარწყვს)
    ინსტრუქციები:

    ინგრედიენტები დააბლენდერეთ: შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში.
    აურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება: აურიეთ სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება.
    მიირთვით: ჩაასხით ჭიქებში და მიირთვით მაშინვე.
    3. მარწყვის მაფინები
    ინგრედიენტები:

    1 1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    1/2 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
    1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
    2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
    1/2 ჩაის კოვზი მარილი
    1/2 ჭიქა გამდნარი კარაქი
    1/2 ჭიქა რძე
    1 დიდი კვერცხი
    1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
    1 ჭიქა დაჭრილი ახალი მარწყვი
    ინსტრუქციები:

    გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 375°F-ზე (190°C) და მოათავსეთ მაფინის ფორმა ქაღალდის ფენით.
    შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: დიდ თასში აურიეთ ფქვილი, გრანულირებული შაქარი, ყავისფერი შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი.
    შეუთავსეთ სველი ინგრედიენტები: სხვა თასში შეურიეთ გამდნარი კარაქი, რძე, კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი.
    შეუთავსეთ: დაუმატეთ სველი ინგრედიენტები მშრალ ინგრედიენტებს და ურიეთ სანამ არ ერთობიან. მოაყარეთ დაჭრილი მარწყვი.
    გამოცხობა: ცომი გაანაწილეთ მაფინის ჭიქებს შორის და გამოაცხვეთ 18-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცენტრში ჩასმული კბილი სუფთა არ გამოვა.
    4. მარწყვის გაყინული იოგურტი
    ინგრედიენტები:

    2 ჭიქა ახალი მარწყვი, გახეხილი
    1/2 ჭიქა თაფლი ან აგავას სიროფი
    2 ჭიქა ჩვეულებრივი ბერძნული იოგურტი
    1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
    ინსტრუქციები:

    დააბლენდერეთ მარწყვი: ბლენდერში აურიეთ მარწყვი და თაფლი (ან აგავას სიროფი). აურიეთ სანამ გლუვდება.
    აურიეთ: შეურიეთ ბერძნული იოგურტი და ლიმონის წვენი, სანამ კარგად არ გაერთიანდება.
    გაყინეთ: ნაზავი ჩაასხით ნაყინის მადუღარაში და აურიეთ მწარმოებლის ინსტრუქციის მიხედვით. გარდა ამისა, შეგიძლიათ გაყინოთ იგი კონტეინერში, ურიეთ ყოველ 30 წუთში, სანამ არ მიაღწევს სასურველ კონსისტენციას.
    5. მარწყვის ჩიას თესლის პუდინგი
    ინგრედიენტები:

    1/2 ჭიქა ჩიას თესლი
    2 ჭიქა ნუშის რძე (ან ნებისმიერი რძე თქვენი არჩევანით)
    1/4 ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი
    1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
    1 ჭიქა ახალი მარწყვი, დაჭრილი
    ინსტრუქციები:

    შეუთავსეთ ინგრედიენტები: თასში აურიეთ ჩიას თესლი, ნუშის რძე, ნეკერჩხლის სიროფი (ან თაფლი) და ვანილის ექსტრაქტი.
    გაცივება: დააფარეთ სახურავი და შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით ან მთელი ღამით, დროდადრო აურიეთ.
    მიირთვით: სუფრაზე მიტანის წინ პუდინგი მოურიეთ და ზემოდან მოაყარეთ ახალი დაჭრილი მარწყვი.
    ისიამოვნეთ ამ მარწყვის დესერტების დამზადებით და დაგემოვნებით! თითოეულ მათგანს გამოაქვს მარწყვის ტკბილი და წვნიანი არომატი განსხვავებულად და სასიამოვნო გზით.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ