მარწყვი წარმოუდგენლად მრავალმხრივია და მისი გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა გემრიელ დესერტში. აქ არის ხუთი მარტივი რეცეპტი, რომლებიც აუცილებლად უნდა სცადოთ:
1. მარწყვის შაქრის ნამცხვარი
ინგრედიენტები:
1 ფუნტი ახალი მარწყვი, გახეხილი და დაჭრილი
1/4 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
1 ჭიქა მძიმე კრემი
2 სუფრის კოვზი შაქრის პუდრა
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
4 ორცხობილა ან ღრუბლის ნამცხვარი
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ მარწყვი: დაჭრილ მარწყვს მოაყარეთ გრანულირებული შაქარი და გააჩერეთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში, რათა გაფუჭდეს.
ათქვიფეთ კრემი: თასში ათქვიფეთ მძიმე ნაღები შაქრის ფხვნილთან და ვანილის ექსტრაქტით, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები.
აკრიფეთ: გაყავით ნამცხვრის ნამცხვრები ან ნამცხვრები შუაზე. დაასხით რამდენიმე მაცერირებული მარწყვი ქვედა ნახევარზე, დაუმატეთ ათქვეფილი ნაღები და ზემოდან მოაყარეთ ბისკვიტის ან ნამცხვრის მეორე ნახევარი.
მიირთვით: სურვილისამებრ მორთეთ დამატებითი მარწყვით და ათქვეფილი კრემით.
2. მარწყვის ბანანის სმუზი
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა ახალი ან გაყინული მარწყვი
1 ბანანი
1/2 ჭიქა ბერძნული იოგურტი
1/2 ჭიქა რძე (ან რძის გარეშე ალტერნატივა)
1 სუფრის კოვზი თაფლი (სურვილისამებრ)
ყინულის კუბურები (თუ იყენებთ ახალ მარწყვს)
ინსტრუქციები:
ინგრედიენტები დააბლენდერეთ: შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში.
აურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება: აურიეთ სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება.
მიირთვით: ჩაასხით ჭიქებში და მიირთვით მაშინვე.
3. მარწყვის მაფინები
ინგრედიენტები:
1 1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1/2 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი
2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჭიქა გამდნარი კარაქი
1/2 ჭიქა რძე
1 დიდი კვერცხი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1 ჭიქა დაჭრილი ახალი მარწყვი
ინსტრუქციები:
გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 375°F-ზე (190°C) და მოათავსეთ მაფინის ფორმა ქაღალდის ფენით.
შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: დიდ თასში აურიეთ ფქვილი, გრანულირებული შაქარი, ყავისფერი შაქარი, გამაფხვიერებელი და მარილი.
შეუთავსეთ სველი ინგრედიენტები: სხვა თასში შეურიეთ გამდნარი კარაქი, რძე, კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი.
შეუთავსეთ: დაუმატეთ სველი ინგრედიენტები მშრალ ინგრედიენტებს და ურიეთ სანამ არ ერთობიან. მოაყარეთ დაჭრილი მარწყვი.
გამოცხობა: ცომი გაანაწილეთ მაფინის ჭიქებს შორის და გამოაცხვეთ 18-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ცენტრში ჩასმული კბილი სუფთა არ გამოვა.
4. მარწყვის გაყინული იოგურტი
ინგრედიენტები:
2 ჭიქა ახალი მარწყვი, გახეხილი
1/2 ჭიქა თაფლი ან აგავას სიროფი
2 ჭიქა ჩვეულებრივი ბერძნული იოგურტი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
ინსტრუქციები:
დააბლენდერეთ მარწყვი: ბლენდერში აურიეთ მარწყვი და თაფლი (ან აგავას სიროფი). აურიეთ სანამ გლუვდება.
აურიეთ: შეურიეთ ბერძნული იოგურტი და ლიმონის წვენი, სანამ კარგად არ გაერთიანდება.
გაყინეთ: ნაზავი ჩაასხით ნაყინის მადუღარაში და აურიეთ მწარმოებლის ინსტრუქციის მიხედვით. გარდა ამისა, შეგიძლიათ გაყინოთ იგი კონტეინერში, ურიეთ ყოველ 30 წუთში, სანამ არ მიაღწევს სასურველ კონსისტენციას.
5. მარწყვის ჩიას თესლის პუდინგი
ინგრედიენტები:
1/2 ჭიქა ჩიას თესლი
2 ჭიქა ნუშის რძე (ან ნებისმიერი რძე თქვენი არჩევანით)
1/4 ჭიქა ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1 ჭიქა ახალი მარწყვი, დაჭრილი
ინსტრუქციები:
შეუთავსეთ ინგრედიენტები: თასში აურიეთ ჩიას თესლი, ნუშის რძე, ნეკერჩხლის სიროფი (ან თაფლი) და ვანილის ექსტრაქტი.
გაცივება: დააფარეთ სახურავი და შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით ან მთელი ღამით, დროდადრო აურიეთ.
მიირთვით: სუფრაზე მიტანის წინ პუდინგი მოურიეთ და ზემოდან მოაყარეთ ახალი დაჭრილი მარწყვი.
ისიამოვნეთ ამ მარწყვის დესერტების დამზადებით და დაგემოვნებით! თითოეულ მათგანს გამოაქვს მარწყვის ტკბილი და წვნიანი არომატი განსხვავებულად და სასიამოვნო გზით.