სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ხორბლის სალათი - გააოცეთ სტუმრები ამ გასხვავებული გემოთი

    ხორბლის სალათი - გააოცეთ სტუმრები ამ გასხვავებული გემოთი
    1 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ხორბლის სალათი არის მრავალმხრივი და მკვებავი კერძი, რომელიც ადვილად მოსამზადებელია და იდეალურია მსუბუქი ან გვერდითი კერძისთვის. აქ არის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი კლასიკური ბულგარული ხორბლის სალათისთვის:

    ინგრედიენტები:
    1 ჭიქა ბულგარული ხორბალი
    1 1/2 ჭიქა მდუღარე წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი
    1/2 ჩაის კოვზი მარილი
    1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
    1 პატარა წითელი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
    1 კიტრი, კუბებად დაჭრილი
    2 პომიდორი, კუბებად დაჭრილი
    1/2 ჭიქა ახალი ოხრახუში, დაჭრილი
    1/4 ჭიქა ახალი პიტნა, დაჭრილი (სურვილისამებრ)
    1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი (დაახლოებით 1-2 ლიმონი)
    2 სუფრის კოვზი დამატებითი ხელუხლებელი ზეითუნის ზეთი
    მარილი და პილპილი გემოვნებით
    ინსტრუქციები:
    მოამზადეთ ბულგარული:

    მოათავსეთ ბულგური დიდ თასში. დაასხით მდუღარე წყალი ან ბოსტნეულის ბულიონი და მოაყარეთ მარილი. დააფარეთ თასი თავსახურით ან პლასტმასის საფარით და გააჩერეთ დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ბულგურმა არ შეიწოვება სითხე და არ გახდება რბილი. ფუმფულა ჩანგლით და გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
    მოამზადეთ ბოსტნეული:

    სანამ ბულგური გაცივდა, მოამზადეთ ბოსტნეული. კიტრი და პომიდორი დაჭერით წვრილად, წითელი ხახვი, ოხრახუში და პიტნა (თუ ვიყენებთ).
    შეუთავსეთ ინგრედიენტები:

    როგორც კი ბულგური გაცივდება, ბულგარულ თასში დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი კიტრი, პომიდორი, წითელი ხახვი, ოხრახუში და პიტნა.
    ჩაიცვით სალათი:

    პატარა თასში ათქვიფეთ ლიმონის წვენი და დამატებითი ხელუხლებელი ზეითუნის ზეთი. დაასხით ეს დრესინგი ბულგურისა და ბოსტნეულის ნარევს და აურიეთ ნაზად, რომ გაერთიანდეს.
    სეზონი და მიირთვით:

    დააგემოვნეთ სალათი და საჭიროებისამებრ შეასწორეთ სუნელი მარილით და პილპილით. სუფრასთან მიტანამდე გააჩერეთ სალათი დაახლოებით 15 წუთით, რათა გემოები შეერწყას.
    ეს სალათი შესანიშნავია დამოუკიდებლად ან როგორც გვერდითი კერძი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ყველი ფეტა, ზეთისხილი ან წიწაკა, რომ ის უფრო გემრიელი იყოს. ისიამოვნეთ!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ