სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ქათმის პიკატა - მარტივი და გემრიელი კერძი

    ქათმის პიკატა - მარტივი და გემრიელი კერძი
    1 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ქათმის პიკატა კლასიკური იტალიური კერძია, რომელიც არომატული და შედარებით მარტივი მოსამზადებელია. აქ არის მარტივი რეცეპტი გემრიელი ქათმის პიკატასთვის:

    ინგრედიენტები:
    4 ქათმის მკერდი ძვლის გარეშე
    მარილი და პილპილი, გემოვნებით
    1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
    4 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი, გაყოფილი
    1/2 ჭიქა ქათმის ბულიონი
    1/4 ჭიქა ახალი ლიმონის წვენი (დაახლოებით 1-2 ლიმონი)
    1/4 ჭიქა კაპერსი, გამოწურული
    1/4 ჭიქა დაჭრილი ახალი ოხრახუში
    ინსტრუქციები:
    მოამზადეთ ქათამი:

    მოათავსეთ ქათმის მკერდი პლასტმასის ან პერგამენტის ქაღალდის ორ ფურცელს შორის. გამოიყენეთ ხორცის ჩაქუჩი ან მოძრავი ქინძისთავი, რომ დაასხით ისინი თანაბარ სისქემდე, დაახლოებით 1/2 ინჩი. თითოეული ქათმის მკერდის ორივე მხარე მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ქათმის მკერდი ჩაასხით ფქვილში, გადაავლეთ ზედმეტი.
    მოხარშეთ ქათამი:

    გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი დიდ ტაფაზე საშუალო და მაღალ ცეცხლზე. დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი. როგორც კი კარაქი გადნება და ქაფს დაიწყებს, დაამატეთ ქათმის მკერდი. მოხარშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში თითო მხარეს, ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება და არ მოიხარშება. შიდა ტემპერატურა უნდა მიაღწიოს 165°F (74°C). მოხარშული ქათამი გადაიტანეთ თეფშზე და გადააფარეთ ფოლგა, რომ გახურდეს.
    გააკეთე სოუსი:

    იმავე ტაფაში დაამატეთ ქათმის ბულიონი, ლიმონის წვენი და კაპერსი. გამოიყენეთ ხის კოვზი ტაფის ძირიდან მოყავისფრო ნაჭრების გასაფხეკით. მიღებული მასა მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, ან სანამ სოუსი ოდნავ შემცირდება.
    დაასრულეთ სოუსი:

    შეამცირეთ ცეცხლი დაბალ ცეცხლზე და შეურიეთ დარჩენილი 2 სუფრის კოვზი კარაქი, სანამ არ გადნება და სოუსი ოდნავ შესქელდება. გასინჯეთ და საჭიროების შემთხვევაში შეცვალეთ სუნელი მარილით და პილპილით.
    შეუთავსეთ და მიირთვით:

    დააბრუნეთ ქათმის მკერდი ტაფაში, მოაყარეთ ცოტაოდენი სოუსი. მოხარშეთ კიდევ 2 წუთი, ან გაცხელებამდე.
    მორთეთ და მიირთვით:

    მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და მაშინვე მიირთვით. ქათმის პიკატა კარგად უხდება პასტას, ბრინჯს ან უბრალო მწვანე სალათს.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ