სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ქათმის ცომის პიცა ცეზარის სალათითი - დაბალკალორიული და გემრიელი რეცეპტი

    ქათმის ცომის პიცა ცეზარის სალათითი - დაბალკალორიული და გემრიელი რეცეპტი
    1 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ქათმის ცომის პიცა ტრადიციული პიცის ქერქის შესანიშნავი ალტერნატივაა დაბალი ნახშირწყლებისა და ცილებით შეფუთული. მისი ცეზარის სალათით ზემოდან შევსება გემრიელ და ხრაშუნას ხნის. აქ მოცემულია ნაბიჯ-ნაბიჯ რეცეპტი ქათმის ქერქის პიცის დასამზადებლად ცეზარის სალათით:

    ქათმის ქერქი პიცის რეცეპტი
    ინგრედიენტები ქათმის ქერქისთვის:

    1 ფუნტი დაფქული ქათამი
    1/2 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
    1/4 ჭიქა ნუშის ფქვილი (სურვილისამებრ, დამატებული ტექსტურისთვის)
    1 კვერცხი
    1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
    1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
    1/2 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი
    მარილი და პილპილი, გემოვნებით
    ინგრედიენტები ტოპინგებისთვის:

    1/2 ჭიქა პიცის სოუსი (მაღაზიაში ნაყიდი ან ხელნაკეთი)
    1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა ყველი
    1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
    თქვენი არჩევანის ტოპინგები (მაგ., დაჭრილი ზეთისხილი, ბულგარული წიწაკა, სოკო და ა.შ.)
    ცეზარის სალათის ინგრედიენტები
    4 ჭიქა რომაული სალათის ფოთოლი, დაჭრილი
    1/2 ჭიქა ცეზარის გასახდელი (მაღაზიაში ნაყიდი ან ხელნაკეთი)
    1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
    კრუტონები (სურვილისამებრ)
    ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
    ინსტრუქციები:
    1. მოამზადეთ ქათმის ქერქი:
    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი:

    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C). საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ან სილიკონის საცხობი ხალიჩა.
    შეურიეთ ქათმის ქერქის ინგრედიენტები:

    დიდ თასში შეურიეთ დაფქული ქათამი, გახეხილი ყველი პარმეზანი, ნუშის ფქვილი (თუ იყენებთ), კვერცხი, ხმელი ორეგანო, ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი, მარილი და პილპილი. აურიეთ სანამ კარგად არ გაერთიანდება.
    ჩამოაყალიბეთ ქერქი:

    ქათმის მასა დაასხით მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე, მიიტანეთ მრგვალი ან მართკუთხა პიცის ქერქი, დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქის.
    გამოაცხვეთ ქერქი:

    გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ქერქი არ მოიხარშება და არ გახდება ოქროსფერი.
    ტოპინგების დამატება:

    ამოიღეთ ქერქი ღუმელიდან. პიცის სოუსი თანაბრად გაანაწილეთ ქერქზე, შემდეგ მოაყარეთ გახეხილი მოცარელა ყველი და დამატებითი ყველი პარმეზანი. დაამატეთ თქვენი საყვარელი პიცის ტოპინგები.
    კვლავ გამოაცხვეთ:

    შეაბრუნეთ პიცა ღუმელში და გამოაცხვეთ დამატებით 10 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ყველი არ გადნება და ბუშტუკდება.
    2. მოამზადეთ ცეზარის სალათი:
    შეუთავსეთ სალათის ინგრედიენტები:

    დიდ თასში ჩაყარეთ დაჭრილი რომაული სალათი კეისრის დრესინგით, სანამ კარგად არ გახდება დაფარული.
    დაამატეთ ყველი და კრუტონები:

    სალათს მოაყარეთ გახეხილი ყველი პარმეზანი. სურვილისამებრ დაამატეთ კრუტონები.
    სეზონი:

    მოაყარეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.
    3. შეკრიბეთ და მიირთვით:
    ყველაზე პიცა:

    როგორც კი ქათმის ქერქის პიცა გამოცხვება, ამოიღეთ ღუმელიდან. ოდნავ გაცივდეს, შემდეგ მოაყარეთ დიდი რაოდენობით ცეზარის სალათი.
    დაჭერით და მიირთვით:

    დაჭერით პიცა და მიირთვით დაუყოვნებლივ, დარწმუნდით, რომ თითოეული ნაჭერი მიიღებს ცეზარის სალათის ნაწილს.
    მიირთვით თქვენი ქათმის ქერქი პიცა ცეზარის სალათით - გემრიელი და უნიკალური შერწყმა კლასიკური პიცასა და სალათის კომბინაციებზე!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ