ქათმის ცომის პიცა ტრადიციული პიცის ქერქის შესანიშნავი ალტერნატივაა დაბალი ნახშირწყლებისა და ცილებით შეფუთული. მისი ცეზარის სალათით ზემოდან შევსება გემრიელ და ხრაშუნას ხნის. აქ მოცემულია ნაბიჯ-ნაბიჯ რეცეპტი ქათმის ქერქის პიცის დასამზადებლად ცეზარის სალათით:
ქათმის ქერქი პიცის რეცეპტი
ინგრედიენტები ქათმის ქერქისთვის:
1 ფუნტი დაფქული ქათამი
1/2 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
1/4 ჭიქა ნუშის ფქვილი (სურვილისამებრ, დამატებული ტექსტურისთვის)
1 კვერცხი
1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
1/2 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
ინგრედიენტები ტოპინგებისთვის:
1/2 ჭიქა პიცის სოუსი (მაღაზიაში ნაყიდი ან ხელნაკეთი)
1 ჭიქა გახეხილი მოცარელა ყველი
1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
თქვენი არჩევანის ტოპინგები (მაგ., დაჭრილი ზეთისხილი, ბულგარული წიწაკა, სოკო და ა.შ.)
ცეზარის სალათის ინგრედიენტები
4 ჭიქა რომაული სალათის ფოთოლი, დაჭრილი
1/2 ჭიქა ცეზარის გასახდელი (მაღაზიაში ნაყიდი ან ხელნაკეთი)
1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
კრუტონები (სურვილისამებრ)
ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
ინსტრუქციები:
1. მოამზადეთ ქათმის ქერქი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C). საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ან სილიკონის საცხობი ხალიჩა.
შეურიეთ ქათმის ქერქის ინგრედიენტები:
დიდ თასში შეურიეთ დაფქული ქათამი, გახეხილი ყველი პარმეზანი, ნუშის ფქვილი (თუ იყენებთ), კვერცხი, ხმელი ორეგანო, ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი, მარილი და პილპილი. აურიეთ სანამ კარგად არ გაერთიანდება.
ჩამოაყალიბეთ ქერქი:
ქათმის მასა დაასხით მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე, მიიტანეთ მრგვალი ან მართკუთხა პიცის ქერქი, დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქის.
გამოაცხვეთ ქერქი:
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ქერქი არ მოიხარშება და არ გახდება ოქროსფერი.
ტოპინგების დამატება:
ამოიღეთ ქერქი ღუმელიდან. პიცის სოუსი თანაბრად გაანაწილეთ ქერქზე, შემდეგ მოაყარეთ გახეხილი მოცარელა ყველი და დამატებითი ყველი პარმეზანი. დაამატეთ თქვენი საყვარელი პიცის ტოპინგები.
კვლავ გამოაცხვეთ:
შეაბრუნეთ პიცა ღუმელში და გამოაცხვეთ დამატებით 10 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ყველი არ გადნება და ბუშტუკდება.
2. მოამზადეთ ცეზარის სალათი:
შეუთავსეთ სალათის ინგრედიენტები:
დიდ თასში ჩაყარეთ დაჭრილი რომაული სალათი კეისრის დრესინგით, სანამ კარგად არ გახდება დაფარული.
დაამატეთ ყველი და კრუტონები:
სალათს მოაყარეთ გახეხილი ყველი პარმეზანი. სურვილისამებრ დაამატეთ კრუტონები.
სეზონი:
მოაყარეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.
3. შეკრიბეთ და მიირთვით:
ყველაზე პიცა:
როგორც კი ქათმის ქერქის პიცა გამოცხვება, ამოიღეთ ღუმელიდან. ოდნავ გაცივდეს, შემდეგ მოაყარეთ დიდი რაოდენობით ცეზარის სალათი.
დაჭერით და მიირთვით:
დაჭერით პიცა და მიირთვით დაუყოვნებლივ, დარწმუნდით, რომ თითოეული ნაჭერი მიიღებს ცეზარის სალათის ნაწილს.
მიირთვით თქვენი ქათმის ქერქი პიცა ცეზარის სალათით - გემრიელი და უნიკალური შერწყმა კლასიკური პიცასა და სალათის კომბინაციებზე!