ქათამი და კარტოფილი არის ფანტასტიკური, ადვილად მოსამზადებელი კერძი, რომელიც იდეალურია დატვირთული კვირის ღამეებისთვის. ყველაფერი ერთად მზადდება ერთ ტაფაში, რაც წმენდას ხდის ნიავს. აქ არის თქვენთვის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი:
ერთი ტაფა ქათამი და კარტოფილი
ინგრედიენტები:
4 ქათმის თეძოები, ძვლებიანი, კანის გარეშე (ან მკერდი, თუ სასურველია)
1 ფუნტი (450 გრ) პატარა კარტოფილი, განახევრებული ან მეოთხედი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 სუფრის კოვზი ახალი როზმარინი (ან 1 ჩაის კოვზი გამხმარი როზმარინი)
1 სუფრის კოვზი ახალი thyme (ან 1 ჩაის კოვზი ხმელი thyme)
4 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ლიმონი, დაჭრილი კუბებად
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
სურვილისამებრ: 1 ჭიქა ჩერი პომიდორი, განახევრებული
ინსტრუქციები:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C).
მოამზადეთ ინგრედიენტები:
თუ იყენებთ ქათმის ბარძაყებს, გააშრეთ ისინი ქაღალდის პირსახოცებით. ეს ხელს უწყობს კანს ხრაშუნას. ქათამს ორივე მხრიდან მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
გარეცხეთ და გაანახევრეთ ან მეოთხედში გაჭერით პატარა კარტოფილი. თუ დიდ კარტოფილს იყენებთ, დაჭერით მსგავსი ზომის ნაჭრებად.
სეზონი და სროლა:
დიდ თასში ჩაყარეთ ჩვილის კარტოფილი ზეითუნის ზეთით, როზმარინით, ხამანწკით, დაჭრილი ნიორით და ცოტა მარილი და პილპილი. დარწმუნდით, რომ კარტოფილი კარგად არის დაფარული.
აკრიფეთ ტაფაში:
საცხობ ფირფიტაზე ან ღუმელში შესაფერის დიდ ტაფაზე ერთ ფენად დავალაგოთ შემწვარი კარტოფილი.
კარტოფილს ზემოდან მოათავსეთ ქათმის ბარძაყები. ქათამს დაჭერით ლიმონის ნაჭრები და მოათავსეთ ტაფაზე არომატისთვის.
გამოცხობა:
გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 35-45 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ქათამი არ მიაღწევს შიდა ტემპერატურას 165°F (74°C) და კარტოფილი რბილი და ოქროსფერი გახდება. თუ პომიდორს ჩერი იყენებთ, გამოცხობის ბოლო 10 წუთის განმავლობაში ტაფაზე დაამატეთ.
სურვილისამებრ ბრაილი:
დამატებითი ხრაშუნისთვის შეგიძლიათ კერძი მოხარშოთ დამატებით 2-3 წუთის განმავლობაში მომზადების ბოლოს, მაგრამ დააკვირდით, რომ არ დაიწვას.
მიირთვით:
მომზადების შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ რამდენიმე წუთი. მიირთვით ქათამი და კარტოფილი მოხალული ლიმონის ნაჭრებთან ერთად ზემოდან გასაწურავად.
ეს ერთ ტაფაზე მომზადებული კერძი არა მხოლოდ მარტივი მოსამზადებელია, არამედ გემოთი შეფუთულია. ისიამოვნეთ!