რა თქმა უნდა! აქ არის რეცეპტი კრემისებრი ოხრახუშის სუპისთვის, რომელიც დამამშვიდებელი და გემრიელია:
ნაღების ოხრახუშის წვნიანი
ინგრედიენტები:
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 დიდი ხახვი, დაჭრილი
3 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ფუნტი ოხრახუში, გახეხილი და დაჭრილი
1 დიდი კარტოფილი, გახეხილი და დაჭრილი
4 ჭიქა ბოსტნეულის ან ქათმის ბულიონი
1 ჭიქა ქოქოსის რძე ან მძიმე ნაღები
1 ჩაის კოვზი ხმელი thyme (ან 1 სუფრის კოვზი ახალი thyme)
1/2 ჩაის კოვზი დაფქული მუსკატის კაკალი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ გარნირი: დაჭრილი ახალი ოხრახუში, ზეითუნის ზეთი ან ცოტა წიწაკა
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ბოსტნეული:
გაფცქვენით და დაჭერით ოხრახუში და კარტოფილი ნაჭრებად.
შეწვით არომატები:
დიდ ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი საშუალო ცეცხლზე.
დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოხარშეთ სანამ არ დარბილდება და გამჭვირვალე გახდება, დაახლოებით 5 წუთი.
დაუმატეთ დაფქული ნიორი და მოშუშეთ კიდევ ერთი წუთი, სანამ სურნელოვანი არ გახდება.
მოხარშეთ ბოსტნეული:
ქვაბში დავამატოთ დაჭრილი ოხრახუში და კარტოფილი. აურიეთ ხახვთან და ნიორთან ერთად.
მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
დაამატეთ ბულიონი და სანელებლები:
ჩაასხით ბოსტნეულის ან ქათმის ბულიონი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
შეამცირეთ სითბო ადუღებამდე და მოხარშეთ სანამ ოხრახუში და კარტოფილი არ დარბილდება, დაახლოებით 20 წუთი.
დააბლენდერეთ წვნიანი:
გამოიყენეთ ჩაძირვის ბლენდერი, რომ წვნიანი პირდაპირ ქვაბში გაწურეთ, სანამ გლუვდება. ალტერნატიულად, წვნიანი ნაწილებად ფრთხილად გადაიტანეთ ბლენდერში და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
კრემის დამატება:
შეურიეთ ქოქოსის რძე ან მძიმე ნაღები.
დაუმატეთ ხმელი ხახვი, მუსკატის კაკალი და მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
გააცხელეთ სანამ არ გაცხელდება, მაგრამ არ დაუშვათ ადუღებამდე.
მიირთვით:
ჩაასხით წვნიანი თასებში და სურვილისამებრ მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით, ზეითუნის ზეთით ან ცოტაოდენი პაპრიკათი.
მიირთვით კრემისებრი ოხრახუშის წვნიანი! ლამაზად უხდება პურის ქერქიან ნაჭერს ან უბრალო სალათს.