ქოქოსის იოგურტის სახლში რძის პროდუქტების გარეშე დამზადება საკმაოდ მარტივია! აქ არის ძირითადი რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ სცადოთ:
ინგრედიენტები:
2 ქილა (თითოეული 13,5 უნცია) სრულ ცხიმიანი ქოქოსის რძე
1/4 ჭიქა ქოქოსის რძის კეფირი (პრობიოტიკებისთვის; დარწმუნდით, რომ ის რძის გარეშეა)
1 სუფრის კოვზი ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ, არომატისთვის)
აღჭურვილობა:
სუფთა მინის ქილა ან თასი
ყველი ან სუფთა სამზარეულოს პირსახოცი
რეზინის ბენდი ან სიმებიანი
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ქოქოსის რძე:
ქოქოსის რძის ქილა გახსნამდე კარგად შეანჯღრიეთ, რომ კრემი და სითხე კარგად იყოს შერეული.
ჩაასხით ქოქოსის რძე სუფთა მინის ქილაში ან თასში. თუ უფრო გლუვი ტექსტურა გირჩევნიათ, შეგიძლიათ დააბლენდეროთ რძე ქილაში ჩასვლამდე.
პრობიოტიკების დამატება:
შეურიეთ ქოქოსის რძის კეფირი. ეს იწვევს დუღილისთვის საჭირო სასარგებლო ბაქტერიებს.
თუ იყენებთ, შეურიეთ ნეკერჩხლის სიროფი ან თაფლი და ვანილის ექსტრაქტი.
საფარი და დუღილი:
დააფარეთ ქილა ან თასი ყველით ან სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით და დაამაგრეთ იგი რეზინის ზოლით ან ძაფით. ეს საშუალებას აძლევს ჰაერს შემოვიდეს შიგნით, ხოლო მტვერი და მწერები არ შემოვიდეს.
მოათავსეთ ქილა თბილ, ნაკაწრებისგან თავისუფალ ადგილას (იდეალურად დაახლოებით 70-80°F ან 21-27°C) დუღილისთვის 24-48 საათის განმავლობაში. რაც უფრო დიდხანს დუღდება, მით უფრო ტანგიერი გახდება.
შეამოწმეთ და შედგით მაცივარში:
24 საათის შემდეგ შეამოწმეთ იოგურტი. უნდა იყოს შესქელებული და ოდნავ მჟავე გემო ჰქონდეს. თუ უფრო ტანჯი გირჩევნიათ, კიდევ 12-24 საათი გააჩერეთ.
როგორც კი თქვენი სურვილისამებრ მოგეწონებათ, ამოიღეთ ტილო და აურიეთ იოგურტი. შეიძლება ცოტა გამოყოს, ასე რომ, შეგიძლიათ კარგად აურიოთ, სანამ სუფთა ქილაში გადაიტანეთ თავსახური.
მაღაზია:
გააცივეთ ქოქოსის იოგურტი. გაციებისას ოდნავ შესქელებას გააგრძელებს და მაცივარში ერთ კვირამდე ინახება.
მიირთვით ხელნაკეთი ქოქოსის იოგურტი უბრალო ან თქვენი საყვარელი ტოპინგებით, როგორიცაა ახალი ხილი, გრანოლა ან თაფლი!