მოცვის სმუზი ფანტასტიკური საშუალებაა დღის დასაწყებად ან გამაგრილებელ საჭმელად მიირთვით! აქ არის გემრიელი და მარტივი რეცეპტი მოცვის სმუზისთვის, რომელიც აბალანსებს გემოს და კვებას:
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა გაყინული მოცვი
1 ბანანი (სასურველია გაყინული უფრო კრემისებრი ტექსტურისთვის)
1/2 ჭიქა ბერძნული იოგურტი (ან უცხიმო იოგურტი ვეგანური ვარიანტისთვის)
1/2 ჭიქა ნუშის რძე (ან ნებისმიერი რძე თქვენი არჩევანით)
1 სუფრის კოვზი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (სურვილისამებრ, დამატებითი სიტკბოსათვის)
1 სუფრის კოვზი ჩიას თესლი ან სელის თესლი (სურვილისამებრ, დამატებითი ბოჭკოვანი და ომეგა -3)
მუჭა ისპანახი ან კომბოსტო (სურვილისამებრ, მწვანე სტიმულისთვის)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ინგრედიენტები:
თუ ბანანი ჯერ არ გაგიყინავთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი ბანანი, მაგრამ გაყინული სმუზი უფრო კრემისებრი და ცივი გახდება.
ნაზავი:
ბლენდერში დაამატეთ გაყინული მოცვი, ბანანი, ბერძნული იოგურტი და ნუშის რძე.
თუ იყენებთ თაფლს ან ნეკერჩხლის სიროფს, ჩიას თესლს, სელის თესლს ან მწვანილს, დაამატეთ ისინი ბლენდერშიც.
აურიეთ გლუვებამდე:
აურიეთ მაღალზე, სანამ მასა არ გახდება გლუვი და კრემისებრი. თუ ძალიან სქელია, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა რძე, სანამ სასურველ კონსისტენციას არ მიაღწევთ.
გასინჯვა და მორგება:
დააგემოვნეთ სმუზი და საჭიროების შემთხვევაში დაარეგულირეთ სიტკბო. შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი, თუ ის უფრო ტკბილია.
მიირთვით:
ჩაასხით სმუზი ჭიქაში და მიირთვით დაუყოვნებლივ საუკეთესო ტექსტურისა და არომატისთვის.
რჩევები:
გაყინული მოცვი: გაყინული მოცვის გამოყენება ხელს უწყობს სმუზის ცივი და სქელი შენარჩუნებას ზედმეტი ყინულის საჭიროების გარეშე.
ბანანი: მატებს ბუნებრივ სიტკბოს და კრემისობას. თუ ბანანი არ გაქვთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ავოკადო კრემისებურად ან დაარეგულიროთ დამატკბობელი.
იოგურტი: ბერძნული იოგურტი მატებს პროტეინს და კრემისებრს, მაგრამ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი იოგურტი, რომელიც გირჩევნიათ ან გამოტოვოთ მსუბუქი სმუზისთვის.
მოგერიდებათ შეცვალოთ ეს რეცეპტი თქვენი საყვარელი ინგრედიენტებით ან დანამატებით!