სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ჭანა მასალა - თუ აზიური ინდური გიყვართ, ეს რეცეპტი აუცილებლად უნდა სცადოთ

    ჭანა მასალა - თუ აზიური ინდური გიყვართ, ეს რეცეპტი აუცილებლად უნდა სცადოთ
    4 კვირის და 1 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    წარმოგიდგენთ კლასიკური Chana Masala-ს რეცეპტს, პოპულარული ინდური კერძი, რომელიც მომზადებულია წიწიბურით, სანელებლებიანი პომიდვრის სოუსში. ეს არის გულიანი, არომატული და შესანიშნავია ბრინჯთან ან ნაანთან ერთად.

    ინგრედიენტები
    ჭანასთვის (წიწილა):
    1 ჭიქა ჩირი (ან 2 ქილა მოხარშული წიწიბურა, გამოწურული და გარეცხილი)
    წყალი (დასველებისა და მომზადებისთვის)
    მასალასთვის:
    2 სუფრის კოვზი ზეთი (ბოსტნეული, კანოლა ან ნაღები)
    1 დიდი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
    2-3 კბილი ნიორი, დაჭრილი
    1-დიუმიანი ჯანჯაფილის ნაჭერი, გახეხილი
    2 მწვანე წიწაკა, დაჭრილი (მორგება გემოვნებით)
    2 დიდი პომიდორი, წვრილად დაჭრილი (ან 1 ჭიქა დაკონსერვებული ტომატის პიურე)
    1 ჩაის კოვზი კურკუმას ფხვნილი
    1 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
    1 ჩაის კოვზი დაფქული ქინძი
    1 ჩაის კოვზი Garam Masala
    1 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
    1 ჩაის კოვზი წითელი ჩილის ფხვნილი (მორგება გემოვნებით)
    1 ჩაის კოვზი ამჩური (მანგოს ხმელი ფხვნილი) ან ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ, სიმკვრივისთვის)
    1 ჩაის კოვზი მარილი (ან გემოვნებით)
    1 ჭიქა წყალი (მოასწორეთ საჭიროებისამებრ)
    ახალი კილანტრო, დაჭრილი (გარნირებისთვის)

    ინსტრუქციები
    წიწიბურის მომზადება (თუ გამომშრალს იყენებთ):
    დაალბეთ: გამხმარი წიწილა ჩამოიბანეთ და გააჩერეთ უამრავ წყალში ღამით ან მინიმუმ 8 საათის განმავლობაში.
    მოხარშეთ: გაჟღენთილი წიწაკა გადაწურეთ, მოათავსეთ დიდ ქვაბში სუფთა წყლით და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შეამცირეთ სითბო და ხარშეთ 45 წუთიდან 1 საათამდე, სანამ არ დარბილდება. ალტერნატიულად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ წნევის გაზქურა ან მომენტალური ქვაბი უფრო სწრაფი მომზადებისთვის. გადაწურეთ და გააჩერეთ.

    ჭანა მასალას მომზადება:
    გააცხელეთ ზეთი: დიდ ტაფაში ან ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე.

    მოშუშეთ ხახვი: დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ სანამ არ გახდება ოქროსფერი, დროდადრო ურიეთ.

    დაამატეთ ნიორი და ჯანჯაფილი: შეურიეთ დაფქული ნიორი, გახეხილი ჯანჯაფილი და დაჭერით მწვანე წიწაკა. მოხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება სურნელოვანი.

    დაამატეთ პომიდორი: დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი ან ტომატის პიურე. მოხარშეთ სანამ პომიდორი არ გაფუჭდება და ზეთი არ დაიწყებს ნარევიდან გამოყოფას.

    სანელებლები: დაუმატეთ კურკუმას ფხვნილი, დაფქული ცილი, დაფქული ქინძი, გარამ მასალა, წითელი ჩილის ფხვნილი და მარილი. კარგად აურიეთ და მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა სანელებლები ტომატის ნარევს შეერწყას.

    დაამატეთ წიწიბურა: მოხარშული წიწაკა შეურიეთ, დარწმუნდით, რომ კარგად არის დაფარული მასალათი. დაუმატეთ 1 ჭიქა წყალი და აურიეთ.

    ადუღეთ: მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ შეამცირეთ სითბო და გააჩერეთ 10-15 წუთის განმავლობაში, ან სანამ წიწიბურა არ შეიწოვება გემოს და გრავი თქვენი გემოვნებით შესქელდება.

    დაარეგულირეთ გემო: დააგემოვნეთ და საჭიროების შემთხვევაში შეცვალეთ სუნელი. თუ გნებავთ, დაამატეთ ჩაის კოვზი ამჩური ან ლიმონის წვენი მწარე გემოს მისაღებად.

    გარნირი: სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ ზემოდან დაჭრილი ახალი კილანტრო.

    მიირთვით ცხელი ორთქლზე მოხარშულ ბასმატის ბრინჯთან, ჯერა ბრინჯთან ან ნაანთან, როტისთან ან პარატასთან ერთად.

    ასევე შეგიძლიათ მიირთვათ იოგურტის ან მარტივი კიტრის სალათით.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ