ხელნაკეთი მწვანე კარის პასტის დამზადება ფანტასტიკური გზაა იმის უზრუნველსაყოფად, რომ თქვენს ტაილანდურ მწვანე კურს ჰქონდეს ახალი და ცოცხალი არომატი. აქ არის რეცეპტი ნულიდან საკუთარი მწვანე კარის პასტის მოსამზადებლად:
ინგრედიენტები
1-2 მწვანე წიწაკა (შეასწორეთ თქვენი სითბოს პრეფერენციების მიხედვით; ტაილანდური ჩილის წიწაკა ტრადიციულია, მაგრამ საჭიროების შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ jalapeños ან serranos)
1 სუფრის კოვზი ქინძის თესლი
1 სუფრის კოვზი ცილის თესლი
1 ჩაის კოვზი თეთრი წიწაკის მარცვლები
1 პატარა ხახვი, დაჭრილი
3-4 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ღერო ლიმონის ბალახი, წვრილად დაჭრილი (გამოიყენეთ მხოლოდ ნაზი ნაწილი)
1-დიუმიანი ჯანჯაფილის ნაჭერი, დაჭრილი
1-2 კაფირის ცაცხვის ფოთოლი, წვრილად გახეხილი (ან 1 სუფრის კოვზი ლაიმის ცედრა)
1 სუფრის კოვზი კრევეტების პასტა (სურვილისამებრ, შეიძლება შეიცვალოს ცოტა მარილით ან სოიოს სოუსით ვეგეტარიანული ვერსიისთვის)
1 სუფრის კოვზი ტაილანდური რეჰანის ფოთლები (ან ჩვეულებრივი რეჰანი, თუ მიუწვდომელია)
1 ჩაის კოვზი კურკუმას ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი პალმის შაქარი (ან ყავისფერი შაქარი)
2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი (შერევისთვის)
ინსტრუქციები
სანელებლების სადღეგრძელო:
გააცხელეთ მშრალი ტაფა საშუალო ცეცხლზე.
დაუმატეთ ქინძის მარცვლები, ცილის მარცვლები და თეთრი წიწაკის მარცვლები.
აცხვეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ გახდება სურნელოვანი. ფრთხილად იყავით, რომ არ დაწვათ ისინი.
გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ ოდნავ.
გახეხეთ სანელებლები:
დაფქვით მოხალული სანელებლები სანელებლების საფქვავი ან ნაღმტყორცნებით და გახეხეთ სანამ არ მიიღებთ წვრილ ფხვნილს.
მოამზადეთ პასტა:
კვების პროცესორში ან ბლენდერში შეურიეთ დაფქული სანელებლები, მწვანე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, ლიმონის ბალახი, კოჭა, კაფირის ცაცხვის ფოთლები (ან ცაცხვის ცედრა), კრევეტების პასტა (თუ იყენებთ), ტაილანდური რეჰანის ფოთლები, კურკუმას ფხვნილი და პალმის შაქარი.
დაამატეთ მცენარეული ზეთი და აურიეთ სანამ არ მიიღებთ გლუვ, სქელ პასტას. შეიძლება დაგჭირდეთ შეჩერება და ბლენდერის გვერდებზე გაფცქვნა ან ცოტა მეტი ზეთის დამატება, თუ პასტა ძალიან სქელია.
დაარეგულირეთ არომატი:
გასინჯეთ პასტა და საჭიროების შემთხვევაში დაარეგულირეთ სუნელი. შეიძლება დაგჭირდეთ დაამატოთ ცოტა მეტი შაქარი ან მარილი თქვენი გემოვნების პრეფერენციებიდან გამომდინარე.
მაღაზია:
მწვანე კარის პასტა გადაიტანეთ ჰერმეტულ კონტეინერში.
შეინახეთ მაცივარში 2 კვირამდე, ან გაყინეთ მცირე ულუფებით 3 თვემდე.
თქვენი მწვანე კარის პასტის გამოყენებით
მწვანე კარის გასაკეთებლად:
ტაფაში გააცხელეთ ცოტაოდენი ზეთი და მოშუშეთ რამდენიმე სუფრის კოვზი მწვანე კარის პასტის სურნელებამდე.
დაამატეთ ქოქოსის რძე და თქვენი არჩევანის ცილა და ბოსტნეული.
ხარშეთ სანამ ყველაფერი არ მოიხარშება.
სურვილისამებრ შეაზავეთ თევზის სოუსით, პალმის შაქრით და ახალი რეჰანის ფოთლებით.
ისიამოვნეთ თქვენი ხელნაკეთი მწვანე კარის პასტის ახალი, არომატული არომატით!