ქათმის სანელებლების შესანიშნავ ნაზავს შეუძლია ქათმის უბრალო კერძი გარდაქმნას არომატულ სუფრად. აქ არის მრავალმხრივი და კარგად დაბალანსებული ქათმის სანელებლების ნაზავი, რომელიც მშვენივრად მუშაობს ქათმის შემწვარი, შემწვარი ან ტაფაზე შემწვარი:
ინგრედიენტები
2 სუფრის კოვზი პაპრიკა (შებოლილი ან ტკბილი, თქვენი სურვილის მიხედვით)
1 სუფრის კოვზი ნივრის ფხვნილი
1 სუფრის კოვზი ხახვის ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი ხმელი thyme (ან ახალი თუ შესაძლებელია)
1 ჩაის კოვზი ხმელი ორეგანო
1 ჩაის კოვზი გამხმარი როზმარინი (დაქუცმაცებული)
1 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
1 ჩაის კოვზი დაფქული ქინძი
1 ჩაის კოვზი მარილი (მოასწორეთ გემოვნებით)
1/2 ჩაის კოვზი შავი პილპილი (ახლად დაფქული)
1/2 ჩაის კოვზი კაიენის წიწაკა (სურვილისამებრ, სითბოსთვის)
ინსტრუქციები
შეუთავსეთ ინგრედიენტები:
პატარა თასში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი კარგად ერთმანეთში.
სეზონი ქათმის:
ქათმის ნაჭრები გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით.
სანელებლების ნაზავი გულუხვად გადაუსვით ქათამს, დარწმუნდით, რომ ყველა მხრიდან შეფუთეთ.
საუკეთესო გემოსთვის, მოხარშვამდე 30 წუთით მაინც გააჩერეთ მომზადებული ქათამი. ასევე შეგიძლიათ გაატაროთ მაცივარში რამდენიმე საათით ან მთელი ღამის განმავლობაში.
მოხარშეთ ქათამი:
ქათამი გახეხეთ, შემწვარი ან ტაფაზე გახეხეთ თქვენი რეცეპტის ან სურვილის მიხედვით.
რჩევები
მორგება: მოგერიდებათ დაარეგულიროთ სანელებლები თქვენი გემოვნების მიხედვით. მაგალითად, დაამატეთ ცოტა მეტი პაპრიკა შებოლილი არომატისთვის ან გაზარდეთ კაიენის წიწაკა დამატებითი სითბოსთვის.
შენახვა: დარჩენილი სანელებლების ნაზავი შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში გრილ, მშრალ ადგილას. ის უნდა ინახებოდეს 6 თვემდე.
ვარიაციები: შეგიძლიათ ექსპერიმენტი დაამატოთ სხვა მწვანილისა და სანელებლების, როგორიცაა კარის ფხვნილი, ხმელი რეჰანი ან ლიმონის ცედრა სხვადასხვა გემოს პროფილებისთვის.