სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ წაბლი ღუმელში - მისი მარტივი გაფრცქვნის მეთოდით

    როგორ მოვამზადოთ წაბლი ღუმელში - მისი მარტივი გაფრცქვნის მეთოდით
    3 კვირის და 5 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ღუმელში წაბლის შეწვა მარტივი პროცესია და მარტივი ქერქის გასაღები არის შეწვის წინ მათი სწორად გაჭრა. აქ არის ნაბიჯ-ნაბიჯ სახელმძღვანელო, რომელიც დაგეხმარებათ მიაღწიოთ შესანიშნავად შემწვარი წაბლის მინიმალური სირთულეებით:

    წაბლის შეწვა ღუმელში
    ინგრედიენტები:
    ახალი წაბლი (რამდენიც დაგჭირდებათ)
    სურვილისამებრ: ცოტა მარილი ან ცოტა გამდნარი კარაქი დამატებითი არომატისთვის
    ინსტრუქციები:
    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი:

    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 425°F-ზე (220°C).
    მოამზადეთ წაბლი:

    გარეცხეთ და გააშრეთ: ჩამოიბანეთ წაბლი ცივი წყლის ქვეშ და კარგად გააშრეთ.
    წაბლის ქუდი: გამოიყენეთ ბასრი დანა, რათა X-ის ფორმის ჭრილი გააკეთოთ თითოეული წაბლის ბრტყელ მხარეს. ეს ქულები აუცილებელია ადვილად მოსაშორებლად და საშუალებას აძლევს ორთქლს გამოვიდეს შეწვის დროს. დარწმუნდით, რომ გაჭერით ჭურვი და მხოლოდ ხორცში.
    მოაწყეთ გამოწვისთვის:

    დაფქული წაბლი ერთ ფენად მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. თუ თქვენ იყენებთ შემწვარ ტაფას ან თუჯის ქვაბს, ეს ასევე მუშაობს.
    შემწვარი:

    წაბლი გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20-25 წუთის განმავლობაში. ზუსტი დრო შეიძლება განსხვავდებოდეს წაბლის ზომისა და სიახლის მიხედვით. ისინი უნდა იყოს რბილი და ჭურვი უნდა დაიწყოს კანი უკან.
    ოდნავ გაგრილება:

    ამოიღეთ წაბლი ღუმელიდან და დააფარეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. საფარის შედეგად წარმოქმნილი ორთქლი ხელს უწყობს კანის გაფხვიერებას.
    მარტივი პილინგის მეთოდი
    გახეხეთ თბილად:

    მას შემდეგ, რაც წაბლი პირსახოცის ქვეშ ორთქლდება, გააცალეთ კანი სანამ ჯერ კიდევ თბილია. ნაჭუჭები და შიდა კანი (ქაღალდის ფენა) უფრო ადვილად იშლება, როცა წაბლი თბილია.
    ამოიღეთ გარსი და კანი:

    დაიწყეთ პილინგი ჯერ გარე გარსის ამოღებით. შემდეგ მოაცილეთ თხელი, მოყავისფრო შიდა კანი. თუ წაბლი ზედმეტად გაცივდა, შეგიძლიათ მოკლედ გაათბოთ, რომ კანი გაგიადვილოთ.
    პრობლემების მოგვარება:

    თუ ზოგიერთი წაბლის კანი ძნელად მოსაშორებელია, შეგიძლიათ კვლავ მოათავსოთ ღუმელში კიდევ რამდენიმე წუთით ან გამოიყენოთ მაკნატუნა ჭურვის გასახსნელად.
    სერვისის წინადადებები
    საჭმელი: შემწვარი წაბლი შეგიძლიათ მიირთვათ დამოუკიდებლად, როგორც თბილი საჭმელი.
    რეცეპტები: დაუმატეთ ისინი სუპებს, სალათებს, შიგთავსს ან დესერტებს სასიამოვნო ტრიალისთვის.
    მიირთვით იდეალურად შემწვარი წაბლი!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ