ღუმელში წაბლის შეწვა მარტივი პროცესია და მარტივი ქერქის გასაღები არის შეწვის წინ მათი სწორად გაჭრა. აქ არის ნაბიჯ-ნაბიჯ სახელმძღვანელო, რომელიც დაგეხმარებათ მიაღწიოთ შესანიშნავად შემწვარი წაბლის მინიმალური სირთულეებით:
წაბლის შეწვა ღუმელში
ინგრედიენტები:
ახალი წაბლი (რამდენიც დაგჭირდებათ)
სურვილისამებრ: ცოტა მარილი ან ცოტა გამდნარი კარაქი დამატებითი არომატისთვის
ინსტრუქციები:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 425°F-ზე (220°C).
მოამზადეთ წაბლი:
გარეცხეთ და გააშრეთ: ჩამოიბანეთ წაბლი ცივი წყლის ქვეშ და კარგად გააშრეთ.
წაბლის ქუდი: გამოიყენეთ ბასრი დანა, რათა X-ის ფორმის ჭრილი გააკეთოთ თითოეული წაბლის ბრტყელ მხარეს. ეს ქულები აუცილებელია ადვილად მოსაშორებლად და საშუალებას აძლევს ორთქლს გამოვიდეს შეწვის დროს. დარწმუნდით, რომ გაჭერით ჭურვი და მხოლოდ ხორცში.
მოაწყეთ გამოწვისთვის:
დაფქული წაბლი ერთ ფენად მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. თუ თქვენ იყენებთ შემწვარ ტაფას ან თუჯის ქვაბს, ეს ასევე მუშაობს.
შემწვარი:
წაბლი გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20-25 წუთის განმავლობაში. ზუსტი დრო შეიძლება განსხვავდებოდეს წაბლის ზომისა და სიახლის მიხედვით. ისინი უნდა იყოს რბილი და ჭურვი უნდა დაიწყოს კანი უკან.
ოდნავ გაგრილება:
ამოიღეთ წაბლი ღუმელიდან და დააფარეთ სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. საფარის შედეგად წარმოქმნილი ორთქლი ხელს უწყობს კანის გაფხვიერებას.
მარტივი პილინგის მეთოდი
გახეხეთ თბილად:
მას შემდეგ, რაც წაბლი პირსახოცის ქვეშ ორთქლდება, გააცალეთ კანი სანამ ჯერ კიდევ თბილია. ნაჭუჭები და შიდა კანი (ქაღალდის ფენა) უფრო ადვილად იშლება, როცა წაბლი თბილია.
ამოიღეთ გარსი და კანი:
დაიწყეთ პილინგი ჯერ გარე გარსის ამოღებით. შემდეგ მოაცილეთ თხელი, მოყავისფრო შიდა კანი. თუ წაბლი ზედმეტად გაცივდა, შეგიძლიათ მოკლედ გაათბოთ, რომ კანი გაგიადვილოთ.
პრობლემების მოგვარება:
თუ ზოგიერთი წაბლის კანი ძნელად მოსაშორებელია, შეგიძლიათ კვლავ მოათავსოთ ღუმელში კიდევ რამდენიმე წუთით ან გამოიყენოთ მაკნატუნა ჭურვის გასახსნელად.
სერვისის წინადადებები
საჭმელი: შემწვარი წაბლი შეგიძლიათ მიირთვათ დამოუკიდებლად, როგორც თბილი საჭმელი.
რეცეპტები: დაუმატეთ ისინი სუპებს, სალათებს, შიგთავსს ან დესერტებს სასიამოვნო ტრიალისთვის.
მიირთვით იდეალურად შემწვარი წაბლი!