თუ კარაქის სწრაფად დარბილება გჭირდებათ, შეგიძლიათ სცადოთ რამდენიმე მეთოდი:
მიკროტალღური ღუმელი: კარაქი მოათავსეთ მიკროტალღურ თეფშზე. გააცხელეთ იგი დაბალი სიმძლავრის პარამეტრზე (დაახლოებით 30% სიმძლავრე) 10-15 წამის განმავლობაში. შეამოწმეთ და საჭიროების შემთხვევაში გაიმეორეთ, ფრთხილად იყავით, რომ არ გადნება.
დაჭერით: კარაქი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და გაანაწილეთ. გაზრდილი ზედაპირის ფართობი ხელს უწყობს მის სწრაფ დარბილებას.
გახეხეთ: პატარა ნაჭრები უფრო სწრაფად რბილდება, ვიდრე მყარი ბლოკი.
თბილი წყლის აბაზანა: მოათავსეთ კარაქი (შეფუთული პლასტმასში ან ხელახლა დახურულ ჩანთაში) თბილ წყალში. დარწმუნდით, რომ წყალი თბილია და არა ცხელი, რათა თავიდან აიცილოთ კარაქის დნობა. გააჩერეთ რამდენიმე წუთი.
როლინგის მეთოდი: მოათავსეთ კარაქი პერგამენტის ქაღალდის ორ ფურცელს შორის ან პლასტმასის შესაფუთს შორის. გასაბრტყელებლად გამოიყენეთ რულეტი. ეს ზრდის ზედაპირის ფართობს და ხელს უწყობს მის სწრაფ დარბილებას.
ოთახის ტემპერატურა: თუ ცოტა მეტი დრო გაქვთ, უბრალოდ დატოვეთ კარაქი ოთახის ტემპერატურაზე დაახლოებით 20-30 წუთის განმავლობაში, გარემოს ტემპერატურის მიხედვით.
უბრალოდ ფრთხილად იყავით სითბოსთან დაკავშირებული მეთოდებით, რათა თავიდან აიცილოთ კარაქის დნობა, რამაც შეიძლება გავლენა მოახდინოს თქვენი რეცეპტის ტექსტურასა და შედეგზე.