სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • დიასახლისებო! ეს თქვენთვისაა - 6 გზა, თუ როგორ გავადნოთ ან დავარბილოთ კარაქი მარტივად

    დიასახლისებო! ეს თქვენთვისაა - 6 გზა, თუ როგორ გავადნოთ ან დავარბილოთ კარაქი მარტივად
    3 კვირის და 5 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    თუ კარაქის სწრაფად დარბილება გჭირდებათ, შეგიძლიათ სცადოთ რამდენიმე მეთოდი:

    მიკროტალღური ღუმელი: კარაქი მოათავსეთ მიკროტალღურ თეფშზე. გააცხელეთ იგი დაბალი სიმძლავრის პარამეტრზე (დაახლოებით 30% სიმძლავრე) 10-15 წამის განმავლობაში. შეამოწმეთ და საჭიროების შემთხვევაში გაიმეორეთ, ფრთხილად იყავით, რომ არ გადნება.

    დაჭერით: კარაქი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და გაანაწილეთ. გაზრდილი ზედაპირის ფართობი ხელს უწყობს მის სწრაფ დარბილებას.

    გახეხეთ: პატარა ნაჭრები უფრო სწრაფად რბილდება, ვიდრე მყარი ბლოკი.

    თბილი წყლის აბაზანა: მოათავსეთ კარაქი (შეფუთული პლასტმასში ან ხელახლა დახურულ ჩანთაში) თბილ წყალში. დარწმუნდით, რომ წყალი თბილია და არა ცხელი, რათა თავიდან აიცილოთ კარაქის დნობა. გააჩერეთ რამდენიმე წუთი.

    როლინგის მეთოდი: მოათავსეთ კარაქი პერგამენტის ქაღალდის ორ ფურცელს შორის ან პლასტმასის შესაფუთს შორის. გასაბრტყელებლად გამოიყენეთ რულეტი. ეს ზრდის ზედაპირის ფართობს და ხელს უწყობს მის სწრაფ დარბილებას.

    ოთახის ტემპერატურა: თუ ცოტა მეტი დრო გაქვთ, უბრალოდ დატოვეთ კარაქი ოთახის ტემპერატურაზე დაახლოებით 20-30 წუთის განმავლობაში, გარემოს ტემპერატურის მიხედვით.

    უბრალოდ ფრთხილად იყავით სითბოსთან დაკავშირებული მეთოდებით, რათა თავიდან აიცილოთ კარაქის დნობა, რამაც შეიძლება გავლენა მოახდინოს თქვენი რეცეპტის ტექსტურასა და შედეგზე.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ