სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ კრემყველი სახლში

    როგორ მოვამზადოთ კრემყველი სახლში
    3 კვირის და 4 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ხელნაკეთი ნაღების ყველის დამზადება საკმაოდ მარტივია და მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტს მოითხოვს. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რომელსაც შეგიძლიათ მიჰყვეთ:

    ინგრედიენტები:
    1 ლიტრი (4 ჭიქა) მთელი რძე
    1 ჭიქა მძიმე კრემი
    1/4 ჭიქა ჩვეულებრივი იოგურტი (დამწყები კულტურისთვის)
    1/4 ჭიქა ლიმონის წვენი ან თეთრი ძმარი
    1/2 ჩაის კოვზი მარილი (სურვილისამებრ)
    აღჭურვილობა:
    დიდი ქოთანი
    თერმომეტრი
    ყველი ან სუფთა სამზარეულოს პირსახოცი
    საწური ან საწური
    ინსტრუქციები:
    გაათბეთ რძე და ნაღები:

    დიდ ქვაბში შეურიეთ რძე და მძიმე ნაღები. გააცხელეთ ნარევი საშუალო ცეცხლზე, დროდადრო ურიეთ, სანამ არ მიაღწევს 180°F (82°C). ფრთხილად იყავით, რომ არ ადუღდეს.
    დაამატეთ მჟავა:

    გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან. შეურიეთ ლიმონის წვენი ან თეთრი ძმარი. ეს გამოიწვევს რძის გახეხვას და გამოყოფას ხაჭოსა და შრატად. გააჩერეთ დაახლოებით 10 წუთი, რომ ხაჭო ჩამოყალიბდეს.
    ხაჭო გადაწურეთ:

    დიდ თასზე მოათავსეთ საწური ან საწური და მოათავსეთ ჩიხის ქსოვილით ან სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით. დაფქული ნარევი ჩაასხით საწურში. გააჩერეთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ხაჭო ძირითადად შრატისგან არ დაიწურება. უფრო სქელი კრემის ყველისთვის შეგიძლიათ უფრო დიდხანს დაუშვათ.
    ხაჭო დააბლენდერეთ:

    გამოწურული ხაჭო გადაიტანეთ კვების პროცესორში ან ბლენდერში. აურიეთ სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება. თუ გსურთ გლუვი ტექსტურა, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა შრატი ისევ ნარევში, მაგრამ ეს გააკეთეთ თანდათან, სანამ არ მიაღწევთ სასურველ კონსისტენციას.
    სეზონი და შენახვა:

    სურვილისამებრ შეურიეთ მარილი გემოვნებით. კრემის ყველი გადაიტანეთ ჰერმეტულ კონტეინერში. მაცივარში ინახება დაახლოებით 1-2 კვირა.
    მიირთვით თქვენი ხელნაკეთი ნაღების ყველი ბეგელებზე, რეცეპტებში ან როგორც საძირკვლისა და სპრეის საფუძველი!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ