წარმოგიდგენთ მარტივი და გემრიელი ნაღების სიმინდის რეცეპტს!
მარტივი კრემირებული სიმინდი
ინგრედიენტები:
4 ჭიქა ახალი ან გაყინული სიმინდი (დაახლოებით 4 ყური სიმინდი თუ ახალია)
1 ჭიქა მძიმე კრემი (ან ნახევარ-ნახევარი)
2 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი
1 სუფრის კოვზი შაქარი (სურვილისამებრ, სიტკბოს გასაძლიერებლად)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1/4 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
ახალი ოხრახუში ან ხახვი დეკორაციისთვის (სურვილისამებრ)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ სიმინდი: თუ იყენებთ ახალ სიმინდს, ამოჭერით მარცვლები. თუ იყენებთ გაყინულ სიმინდის, უბრალოდ გაზომეთ იგი.
გაადნეთ კარაქი: გაადნეთ კარაქი დიდ ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე.
დაამატეთ სიმინდი: დაამატეთ სიმინდი ტაფაში და მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ.
დაუმატეთ კრემი და სანელებლები: ჩაასხით მძიმე ნაღები, დაამატეთ შაქარი (თუ იყენებთ) და მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ნივრის ფხვნილი. ურიეთ რომ გაერთიანდეს.
ხარშეთ: ადუღეთ დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ, სანამ ნარევი შესქელდება და სიმინდი არ გახდება რბილი.
მიირთვით: გადმოდგით ცეცხლიდან, სურვილისამებრ მორთეთ ახალი ოხრახუშით ან ხაჭოთი და მიირთვით თბილი.
მიირთვით კრემისებური სიმინდი! ეს არის შესანიშნავი გვერდითი კერძი ნებისმიერი კერძისთვის.