აქ მოცემულია იდეალურად შემწვარი კარტოფილის მარტივი რეცეპტი ფოლგაში!
იდეალურად შემწვარი კარტოფილი ფოლგაში
ინგრედიენტები:
4 საშუალო კარტოფილი (Yukon Gold ან წითელი კარტოფილი კარგად მუშაობს)
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
2 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი (ან 2-3 კბილი ახალი დაფქული ნიორი)
1 ჩაის კოვზი ხმელი როზმარინი (ან თქვენი საყვარელი ბალახი)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
პირობითი: 1/2 ჭიქა გახეხილი ყველი (ჩედარი ან მოცარელა)
სურვილისამებრ: ახალი მწვანილი დეკორაციისთვის (როგორიცაა ოხრახუში ან ხახვი)
ინსტრუქციები:
წინასწარ გააცხელეთ გრილი: წინასწარ გააცხელეთ თქვენი გრილი საშუალო სიცხეზე (დაახლოებით 350°F-დან 400°F-მდე).
მოამზადეთ კარტოფილი: გარეცხეთ და გახეხეთ კარტოფილი. დაჭერით ისინი თანაბარი ზომის ნაჭრებად ან ნაჭრებად (დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქით).
შეურიეთ ინგრედიენტები: დიდ თასში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, ნივრის ფხვნილი, როზმარინი, მარილი და პილპილი. დაუმატეთ კარტოფილი და ათქვიფეთ სანამ კარგად არ დაიფარება.
მოამზადეთ ფოლგის პაკეტი: დადეთ ალუმინის ფოლგის დიდი ნაჭერი ბრტყელ ზედაპირზე. მოათავსეთ კარტოფილი ცენტრში და მოაყარეთ ფოლგა, რომ დალუქული შეფუთვა შეიქმნას. დარწმუნდით, რომ იგი მჭიდროდ არის დალუქული ორთქლის დასაჭერად.
გახეხეთ კარტოფილი: მოათავსეთ ფოლგის პაკეტი გრილზე და მოხარშეთ დაახლოებით 25-30 წუთის განმავლობაში, გადააბრუნეთ ნახევრად, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება.
პირობითი ყველი: თუ გსურთ გახეხილი კარტოფილი, ფრთხილად გახსენით პაკეტი (დააკვირდით ორთქლს) და მოაყარეთ ზემოდან გახეხილი ყველი. ისევ დახურეთ ფოლგა და შეწვით კიდევ 5 წუთი, სანამ ყველი არ გადნება.
მიირთვით: ფრთხილად ამოიღეთ ფოლგის პაკეტი გრილიდან, გახსენით და სურვილისამებრ მორთეთ ახალი მწვანილით. მიირთვით ცხელი!
მიირთვით უგემრიელესი შემწვარი კარტოფილი! ისინი ამზადებენ შესანიშნავ გვერდით კერძს ნებისმიერი მწვადისთვის.