სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ შოკოლადისა და ვანილის პეჩენია - "რულეტი"

    როგორ მოვამზადოთ შოკოლადისა და ვანილის პეჩენია - "რულეტი"
    8 თვის და 1 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ინგრედიენტები:

    ცომისთვის:
    1 ჭიქა უმარილო კარაქი, დარბილებული
    1 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
    1/2 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
    2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
    2 დიდი კვერცხი
    3 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    1/2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
    1/4 ჩაის კოვზი მარილი
    შოკოლადის ცომისთვის:
    1/3 ჭიქა უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
    ინსტრუქციები:

    მოამზადეთ ცომი:
    კრემის კარაქი და შაქარი: დიდ თასში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, გრანულირებული შაქარი და შაქრის პუდრა, სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფუმფულა.

    დაუმატეთ კვერცხი და ვანილი: დაუმატეთ კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი, აურიეთ კარგად ერთმანეთში.

    შეუთავსეთ მშრალი ინგრედიენტები: სხვა თასში ათქვიფეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ნელ-ნელა დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ ნარევს, აურიეთ სანამ არ ერთობიან.

    გაყავით ცომი: გაყავით ცომი შუაზე. ნახევარს დაუმატეთ კაკაოს ფხვნილი და აურიეთ სანამ ბოლომდე არ გაერთიანდება. უნდა გქონდეთ ერთი ვანილის ცომი და ერთი შოკოლადის ცომი.

    გააბრტყელეთ და დააფორმეთ ცომი:
    გააცივეთ ცომი: ცომის ორივე ნაწილი შეფუთეთ პლასტმასის შეფუთვაში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 1 საათით ან გამკვრივებამდე.

    გააბრტყელეთ ცომი: მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ვანილის ცომი ოთხკუთხედად (დაახლოებით 1/4 ინჩი სისქით). იგივე გააკეთეთ შოკოლადის ცომთან ერთად.

    ცომების ფენა: ვანილის ცომს ზემოდან მოათავსეთ შოკოლადის ცომი. ერთი ბოლოდან დაწყებული, ფრთხილად გააბრტყელეთ ცომი მჭიდრო ლოგინში.

    ისევ გაცივდით: შემოახვიეთ ნაგლინი მორი პლასტმასის შესაფუთში და გააცივეთ კიდევ ერთი საათის განმავლობაში, ან სანამ არ გამკვრივდება.

    გამოაცხვეთ ნამცხვრები:
    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 350°F-ზე (175°C) და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე პერგამენტის ქაღალდი.

    დაჭერით ნამცხვრები: გამოიღეთ გაცივებული ღერი მაცივრიდან და დაჭერით 1/4 ინჩის სისქის რგოლებად. მოათავსეთ ისინი მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე.

    გამოცხობა: გამოაცხვეთ დაახლოებით 10-12 წუთის განმავლობაში, ან სანამ კიდეები ოდნავ ოქროსფერი არ გახდება.

    გაგრილება: ორცხობილა გააცივეთ საცხობ ფირფიტაზე რამდენიმე წუთით, სანამ მავთულის თაროზე გადაიტანეთ, რომ მთლიანად გაცივდეს.

    რჩევები:
    შენახვა: ნამცხვრები შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე ერთი კვირის განმავლობაში.
    ვარიაციები: დამატებითი შეხებისთვის შეგიძლიათ ფუნთუშები ჩაყაროთ შოკოლადში ან ზემოდან მოაყაროთ გამდნარი შოკოლადი!



    FACEBOOK კომენტარები