ინგრედიენტები:
ცომისთვის:
1 ჭიქა უმარილო კარაქი, დარბილებული
1 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
1/2 ჭიქა შაქრის ფხვნილი
2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
2 დიდი კვერცხი
3 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1/2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
შოკოლადის ცომისთვის:
1/3 ჭიქა უშაქრო კაკაოს ფხვნილი
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ცომი:
კრემის კარაქი და შაქარი: დიდ თასში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, გრანულირებული შაქარი და შაქრის პუდრა, სანამ არ გახდება მსუბუქი და ფუმფულა.
დაუმატეთ კვერცხი და ვანილი: დაუმატეთ კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი, აურიეთ კარგად ერთმანეთში.
შეუთავსეთ მშრალი ინგრედიენტები: სხვა თასში ათქვიფეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ნელ-ნელა დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ ნარევს, აურიეთ სანამ არ ერთობიან.
გაყავით ცომი: გაყავით ცომი შუაზე. ნახევარს დაუმატეთ კაკაოს ფხვნილი და აურიეთ სანამ ბოლომდე არ გაერთიანდება. უნდა გქონდეთ ერთი ვანილის ცომი და ერთი შოკოლადის ცომი.
გააბრტყელეთ და დააფორმეთ ცომი:
გააცივეთ ცომი: ცომის ორივე ნაწილი შეფუთეთ პლასტმასის შეფუთვაში და შედგით მაცივარში მინიმუმ 1 საათით ან გამკვრივებამდე.
გააბრტყელეთ ცომი: მსუბუქად ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ვანილის ცომი ოთხკუთხედად (დაახლოებით 1/4 ინჩი სისქით). იგივე გააკეთეთ შოკოლადის ცომთან ერთად.
ცომების ფენა: ვანილის ცომს ზემოდან მოათავსეთ შოკოლადის ცომი. ერთი ბოლოდან დაწყებული, ფრთხილად გააბრტყელეთ ცომი მჭიდრო ლოგინში.
ისევ გაცივდით: შემოახვიეთ ნაგლინი მორი პლასტმასის შესაფუთში და გააცივეთ კიდევ ერთი საათის განმავლობაში, ან სანამ არ გამკვრივდება.
გამოაცხვეთ ნამცხვრები:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 350°F-ზე (175°C) და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე პერგამენტის ქაღალდი.
დაჭერით ნამცხვრები: გამოიღეთ გაცივებული ღერი მაცივრიდან და დაჭერით 1/4 ინჩის სისქის რგოლებად. მოათავსეთ ისინი მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე.
გამოცხობა: გამოაცხვეთ დაახლოებით 10-12 წუთის განმავლობაში, ან სანამ კიდეები ოდნავ ოქროსფერი არ გახდება.
გაგრილება: ორცხობილა გააცივეთ საცხობ ფირფიტაზე რამდენიმე წუთით, სანამ მავთულის თაროზე გადაიტანეთ, რომ მთლიანად გაცივდეს.
რჩევები:
შენახვა: ნამცხვრები შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე ერთი კვირის განმავლობაში.
ვარიაციები: დამატებითი შეხებისთვის შეგიძლიათ ფუნთუშები ჩაყაროთ შოკოლადში ან ზემოდან მოაყაროთ გამდნარი შოკოლადი!