სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ იტალიური ტირამისუ - მარტივი რეცეპტი

    როგორ მოვამზადოთ იტალიური ტირამისუ - მარტივი რეცეპტი
    7 თვის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    აქ არის კლასიკური რეცეპტი ავთენტური იტალიური ტირამისუს, რომელიც მდიდარია, კრემისებური და გემრიელი!

    ინგრედიენტები:
    ყავის ნარევისთვის:
    1 ჭიქა ძლიერი მოხარშული ყავა (გაციებული)
    2 სუფრის კოვზი ყავის ლიქიორი (როგორც კაჰლუა ან მარსალა ღვინო, სურვილისამებრ)
    კრემის ნარევისთვის:
    4 დიდი კვერცხის გული
    1/2 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
    2/3 ჭიქა რძე
    1 ჭიქა მძიმე კრემი
    1 ჭიქა ყველი მასკარპონე (ოთახის ტემპერატურის)
    1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
    აწყობისთვის:
    24 ლედი თითების ნამცხვარი (სავოიარდი)
    უშაქრო კაკაოს ფხვნილი (მტვრის მოსაშორებლად)
    შავი შოკოლადის ნატეხები (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
    ინსტრუქციები:
    მოამზადეთ ყავის ნარევი:
    Brew Coffee: მოადუღეთ ფინჯანი ძლიერი ყავა და გაცივდით. თუ იყენებთ, დაამატეთ ყავის ლიქიორი. დააყენეთ განზე.
    გააკეთეთ კრემის ნარევი:
    ათქვიფეთ კვერცხის გული და შაქარი: ცეცხლგამძლე თასში ათქვიფეთ კვერცხის გული და გრანულირებული შაქარი. თასი დადგით ადუღებულ წყალზე (ორმაგი ქვაბი) და ურიეთ განუწყვეტლივ, სანამ ნარევი გაფერმკრთალდება და ოდნავ შესქელდება (დაახლოებით 5 წუთი).

    დაუმატეთ რძე: თანდათან ათქვიფეთ რძე და განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ნარევი არ შესქელდება და კოვზის უკანა მხარეს არ დაიფარება (დაახლოებით 5-7 წუთი). გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ გააგრილეთ.

    ათქვიფეთ კრემი: ცალკე თასში ათქვიფეთ მძიმე ნაღები, სანამ არ ჩამოყალიბდება მყარი მწვერვალები.

    შეუთავსეთ მასკარპონეს: სხვა თასში ნაზად მოაყარეთ მასკარპონეს ყველი და ვანილის ექსტრაქტი გაცივებულ კვერცხის ნარევში, სანამ გლუვი არ გახდება. შემდეგ მოვაყაროთ ათქვეფილი ნაღები, სანამ მთლიანად არ გახდება ერთგვაროვანი და კრემისებური.

    შეაგროვეთ ტირამისუ:
    Dip Ladyfingers: სწრაფად ჩაასველეთ თითოეული ლედიფინგერი ყავის ნარევში (არ დაასველოთ, უბრალოდ ჩაასველეთ) და მოაწყეთ ფენა 9x9 დიუმიანი ჭურჭლის ან მსგავსი ზომის კერძის ძირში.

    კრემის ფენა: კრემის ნარევის ნახევარი წაუსვით ლედი თითების ფენას.

    გაიმეორეთ ფენები: დაამატეთ კიდევ ერთი ფენა ჩაღრმავებული ლედი თითებით, რასაც მოჰყვება დარჩენილი კრემის ნარევი.

    გაცივება: დააფარეთ კერძი და შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, სასურველია მთელი ღამით, რათა გემოები გაერთიანდეს და დესერტი დადგეს.

    მიირთვით:
    მტვერი და გარნირი: სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ ზემოდან უშაქრო კაკაოს ფხვნილი და სურვილისამებრ მორთეთ შოკოლადის ნატეხებით.
    რჩევები:
    კვერცხის უსაფრთხოება: თუ თქვენ გაწუხებთ უმი კვერცხის გამოყენება, იფიქრეთ პასტერიზებული კვერცხების ან რეცეპტის გამოყენებით, რომელიც კვერცხის გულებს უფრო საფუძვლიანად ამზადებს.
    სერვირების ზომა: ტირამისუ შეიძლება დამზადდეს ცალკეულ ჭიქებში უფრო ელეგანტური პრეზენტაციისთვის.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ