წარმოგიდგენთ უგემრიელეს რეცეპტს ვეგანური შოკოლადის ნამცხვრის კარამელთან ერთად, რომელიც შთაგონებულია მარსის ტორტით. ის მდიდარია, დეკადენტური და იდეალურია ნებისმიერი შემთხვევისთვის!
ინგრედიენტები:
შოკოლადის ტორტისთვის:
1 ½ ჭიქა ფინიკი, ამოღებული (დაასველეთ თბილ წყალში 10 წუთის განმავლობაში)
1 ჭიქა თხილი (მაგალითად, ნუში ან ნიგოზი)
1/2 ჭიქა ნაგლინი შვრია
1/2 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
კარამელის ფენისთვის:
1 ჭიქა ფინიკი, ამოღებული (დაასველეთ თბილ წყალში 10 წუთის განმავლობაში)
1/4 ჭიქა ნუშის ან არაქისის კარაქი
1/4 ჭიქა მცენარეული რძე (მოასწორეთ საჭიროებისამებრ)
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
მწიკვი მარილი
შოკოლადის განაშისთვის:
1 ჭიქა მუქი რძის პროდუქტების გარეშე შოკოლადის ჩიფსები
1/2 ჭიქა ქოქოსის რძე (დაკონსერვებული, სრულ ცხიმიანი)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ტორტის ბაზა:
გააკეთეთ ტორტის ქერქი:
კვების პროცესორში შეურიეთ გაჟღენთილი ფინიკი, თხილი, ნაგლინი შვრია, კაკაოს ფხვნილი, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი. აურიეთ სანამ ნარევი არ გახდება წებოვანი და არ შეინარჩუნებს ერთმანეთს.
ტორტის ფორმა:
ნარევი დაჭერით 8 ინჩიანი (20 სმ) მრგვალი ზამბარის ფორმის ძირში, რათა თანაბარი ფენა ჩამოყალიბდეს. დააყენეთ განზე.
გააკეთეთ კარამელის ფენა:
მოამზადეთ კარამელი:
კვების პროცესორში აურიეთ გაჟღენთილი ფინიკი, ნუშის კარაქი, მცენარეული რძე, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი, სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება. საჭიროების შემთხვევაში დაარეგულირეთ კონსისტენცია მეტი რძით.
გაანაწილეთ კარამელი:
კარამელის მასა დაასხით შოკოლადის ნამცხვრის ბაზაზე, თანაბრად გაანაწილეთ. განაშის მომზადებისას შედგით მაცივარში გასამაგრებლად.
გააკეთეთ შოკოლადის განაში:
მოამზადეთ განაში:
პატარა ქვაბში გაათბეთ ქოქოსის რძე დაბალ ცეცხლზე. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ შავი შოკოლადის ნაჭრები. ურიეთ სანამ მთლიანად არ გადნება და გლუვი.
ჩაასხით განაში:
კარამელის ფენას დაასხით განაში, თანაბრად გაანაწილეთ.
გააცივეთ და მიირთვით:
გაცივება:
ნამცხვარი შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, ან გამაგრებამდე (საუკეთესოა ღამით).
დაჭერით და ისიამოვნეთ:
ზამბარის ფორმის ტაფის გვერდები ფრთხილად ამოიღეთ. დაჭერით ნამცხვარი და გემრიელად მიირთვით! სურვილისამებრ შეგიძლიათ მორთოთ დაჭრილი თხილით ან ზედმეტი კარამელის წვეთებით.
რჩევები:
შენახვა: ნარჩენები შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში მაცივარში ერთი კვირის განმავლობაში.
თხილის გარეშე ვარიანტი: თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ თხილი ისეთი თესლით, როგორიცაა მზესუმზირა ან გოგრის თესლი თხილის გარეშე.
წარმოგიდგენთ უგემრიელეს რეცეპტს ვეგანური შოკოლადის ტორტის კარამელის გარეშე, რომელიც შთაგონებულია მარსის ტორტით. ის მდიდარია, დეკადენტური და იდეალურია ნებისმიერი შემთხვევისთვის!
ინგრედიენტები:
შოკოლადის ტორტისთვის:
1 ½ ჭიქა ფინიკი, ამოღებული (დაასველეთ თბილ წყალში 10 წუთის განმავლობაში)
1 ჭიქა თხილი (მაგალითად, ნუში ან ნიგოზი)
1/2 ჭიქა ნაგლინი შვრია
1/2 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
კარამელის ფენისთვის:
1 ჭიქა ფინიკი, ამოღებული (დაასველეთ თბილ წყალში 10 წუთის განმავლობაში)
1/4 ჭიქა ნუშის ან არაქისის კარაქი
1/4 ჭიქა მცენარეული რძე (მოასწორეთ საჭიროებისამებრ)
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
მწიკვი მარილი
შოკოლადის განაშისთვის:
1 ჭიქა მუქი რძის პროდუქტების გარეშე შოკოლადის ჩიფსები
1/2 ჭიქა ქოქოსის რძე (დაკონსერვებული, სრულ ცხიმიანი)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ტორტის ბაზა:
გააკეთეთ ტორტის ქერქი:
კვების პროცესორში შეურიეთ გაჟღენთილი ფინიკი, თხილი, ნაგლინი შვრია, კაკაოს ფხვნილი, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი. აურიეთ სანამ ნარევი არ გახდება წებოვანი და არ შეინარჩუნებს ერთმანეთს.
ტორტის ფორმა:
ნარევი დაჭერით 8 ინჩიანი (20 სმ) მრგვალი ზამბარის ფორმის ძირში, რათა თანაბარი ფენა ჩამოყალიბდეს. დააყენეთ განზე.
გააკეთეთ კარამელის ფენა:
მოამზადეთ კარამელი:
კვების პროცესორში აურიეთ გაჟღენთილი ფინიკი, ნუშის კარაქი, მცენარეული რძე, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი, სანამ გლუვი და კრემისებრი გახდება. საჭიროების შემთხვევაში დაარეგულირეთ კონსისტენცია მეტი რძით.
გაანაწილეთ კარამელი:
კარამელის მასა დაასხით შოკოლადის ნამცხვრის ბაზაზე, თანაბრად გაანაწილეთ. განაშის მომზადებისას შედგით მაცივარში გასამაგრებლად.
გააკეთეთ შოკოლადის განაში:
მოამზადეთ განაში:
პატარა ქვაბში გაათბეთ ქოქოსის რძე დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ გახურდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ შავი შოკოლადის ნაჭრები. ურიეთ სანამ მთლიანად არ გადნება და გლუვი არ გახდება.
ჩაასხით განაში:
კარამელის ფენას დაასხით განაში, თანაბრად გაანაწილეთ.
გააცივეთ და მიირთვით:
გაცივება:
ნამცხვარი შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, ან გამაგრებამდე (საუკეთესოა ღამით).
დაჭერით და ისიამოვნეთ:
ზამბარის ფორმის ტაფის გვერდები ფრთხილად ამოიღეთ. დაჭერით ნამცხვარი და გემრიელად მიირთვით! სურვილისამებრ შეგიძლიათ მორთოთ დაჭრილი თხილით ან ზედმეტი კარამელის წვეთებით.
რჩევები:
შენახვა: ნარჩენები შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში მაცივარში ერთი კვირის განმავლობაში.
თხილის გარეშე ვარიანტი: თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ თხილი ისეთი თესლით, როგორიცაა მზესუმზირა ან გოგრის თესლი თხილის გარეშე.