აქ არის ვეგანური თხილის ტრიუფელის გემრიელი რეცეპტი, შთაგონებული Ferrero Rocher-ით! ეს ტრიუფელები მდიდარია, კრემისებური და შეფუთული თხილის სიკეთით.
ინგრედიენტები:
ტრიუფელის შიგთავსისთვის:
1 ჭიქა უმი თხილი
1 ჭიქა მეჯულის ფინიკი, ამოღებული
1/4 ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
2 სუფრის კოვზი ნუშის ან თხილის კარაქი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
მწიკვი მარილი
საფარისთვის:
1/2 ჭიქა მუქი რძის პროდუქტების გარეშე შოკოლადის ჩიფსები
1 სუფრის კოვზი ქოქოსის ზეთი (სურვილისამებრ, უფრო გლუვი დასრულებისთვის)
1/2 ჭიქა დაქუცმაცებული თხილი (გაბრტყელებისთვის)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ტრიუფელის შიგთავსი:
თხილის სადღეგრძელო:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 350°F-ზე (175°C). თხილი დაასხით საცხობ ფირფიტაზე და გააჩერეთ დაახლოებით 10-12 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ოქროსფერი და სურნელოვანი არ გახდება. გააცივეთ.
გააკეთეთ ტრიუფელის ნარევი:
კვების პროცესორში აურიეთ მოხალული თხილი (დაუნახეთ რამდენიმე მთლიანი თხილი ცენტრისთვის), ფინიკი, კაკაოს ფხვნილი, ნუშის კარაქი, ვანილის ექსტრაქტი და მარილი. დაამუშავეთ სანამ ნარევი არ გახდება გლუვი და არ შეინარჩუნებს ერთმანეთს.
დააფორმეთ ტრიუფელები:
აიღეთ ნარევის მცირე რაოდენობა (დაახლოებით სუფრის კოვზი) და გააბრტყელეთ ხელისგულში. ცენტრში მოათავსეთ მთლიანი თხილი, შემდეგ მოაყარეთ ნაზავი მის გარშემო, რომ მიიღოთ ბურთი. გაიმეორეთ სანამ მთელი ნარევი არ იქნება გამოყენებული.
დაფარეთ ტრიუფელი:
გაადნეთ შოკოლადი:
მიკროტალღურ ღუმელში უსაფრთხო თასში შეურიეთ მუქი შოკოლადის ჩიფსები და ქოქოსის ზეთი (თუ იყენებთ). გამოაცხვეთ მიკროტალღური 30 წამის ინტერვალით, ურიეთ შუალედებში, სანამ არ გადნება და გლუვი გახდება.
დაფარეთ ტრიუფელი:
ჩაყარეთ თითოეული ტრიუფელი გამდნარ შოკოლადში, ზედმეტად რომ ჩამოიწუროს. გააბრტყელეთ დაქუცმაცებულ თხილში მოსასხამად. დაფარული ტრიუფელი მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
გაცივება:
შედგით ტრიუფელი მაცივარში დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში, რომ შოკოლადი დადებოდეს.
რჩევები:
შენახვა: შეინახეთ ტრიუფელი ჰერმეტულ კონტეინერში მაცივარში ერთ კვირამდე. ისინი ასევე შეიძლება გაყინული იყოს უფრო ხანგრძლივი შენახვისთვის.
ვარიაციები: შეგიძლიათ შიგთავსში ცოტაოდენი ესპრესოს ფხვნილი დაამატოთ მოკას არომატისთვის ან დაქუცმაცებული თხილის ნაცვლად მოაყაროთ კაკაოს ფხვნილი.