Mango Lassi არის გამაგრილებელი და კრემისებური იოგურტის დაფუძნებული სასმელი, რომელიც პოპულარულია ინდურ სამზარეულოში. აქ არის მარტივი რეცეპტი გემრიელი მანგო ლასის მოსამზადებლად სახლში:
ინგრედიენტები
1 მწიფე მანგო (გაფცქვნილი და დაჭრილი, ან გამოიყენეთ 1 ჭიქა მანგოს რბილობი)
1 ჭიქა ჩვეულებრივი იოგურტი (სასურველია მთელი რძიანი იოგურტი)
1/2 ჭიქა რძე (შეასწორეთ სასურველი სისქე)
2-4 სუფრის კოვზი შაქარი (გემოვნებით, ან გამოიყენეთ თაფლი)
1/4 ჩაის კოვზი დაფქული კარდამონი (სურვილისამებრ)
ყინულის კუბურები (სურვილისამებრ)
პიტნის ფოთლები დეკორაციისთვის (სურვილისამებრ)
ინსტრუქციები
მოამზადეთ მანგო: თუ მთელ მანგოს იყენებთ, გახეხეთ და დაჭერით ნაჭრებად. თუ თქვენ გაქვთ მანგოს რბილობი, შეგიძლიათ გამოტოვოთ ეს ნაბიჯი.
დააბლენდერეთ ინგრედიენტები: ბლენდერში შეურიეთ მანგოს ნაჭრები ან რბილობი, იოგურტი, რძე, შაქარი და კარდამონი (თუ იყენებთ). თუ მოგწონთ თქვენი ლასი ცივი, დაამატეთ რამდენიმე ყინულის კუბიკი.
დააბლენდერეთ სანამ არ გლუვდება: აურიეთ სანამ ნარევი გლუვი და კრემისებური გახდება. კონსისტენციის დარეგულირება შეგიძლიათ მეტი რძის დამატებით, თუ უფრო თხელი ლასი გირჩევნიათ.
დააგემოვნეთ და დაარეგულირეთ: დააგემოვნეთ ლასი და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მეტი შაქარი. ისევ აურიეთ მოკლედ, რომ აურიოთ.
მიირთვით: მანგო ლასი ჩაასხით ჭიქებში და სურვილისამებრ მორთეთ პიტნის ფოთლებით. მიირთვით გაციებული.
ისიამოვნეთ თქვენი გამაგრილებელი მანგო ლასიით!