Huevos Rancheros არის კლასიკური მექსიკური საუზმის კერძი, რომელშიც კვერცხები მიირთმევენ ტორტილაზე და უგემრიელესი სალსა. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ სცადოთ!
ინგრედიენტები
სალსასთვის:
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 პატარა ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1-2 ხალაპენიო, წვრილად დაჭრილი (თესლები ამოღებულია ნაკლები სითბოსთვის)
4 საშუალო ზომის პომიდორი, კუბებად დაჭრილი (ან ერთი ქილა კუბებად დაჭრილი პომიდორი)
1 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ახალი კილანტრო, დაჭრილი (გარნირებისთვის)
Huevos-ისთვის:
4 დიდი კვერცხი
4 სიმინდის ტორტილა
ავოკადოს ნაჭრები (სურვილისამებრ, სერვირებისთვის)
დამსხვრეული კესო ფრესკა ან ფეტა (სურვილისამებრ, ზემოდან)
ლაიმის ნაჭრები (სერვისისთვის)
ინსტრუქციები
გააკეთე სალსა:
ზეითუნის ზეთი გააცხელეთ ტაფაში საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ გამჭვირვალემდე, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
დაუმატეთ ნიორი და ხალაპენიო, მოხარშეთ კიდევ ერთი წუთი სურნელამდე.
შეურიეთ კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი და დაფქული კუმინი. მოხარშეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში, ნება მიეცით სალსას შესქელდეს. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადადგით.
მოამზადეთ კვერცხები:
იმავე ტაფაში შეგიძლიათ კვერცხები შეწვით ან მოხარშეთ თქვენი გემოვნებით. შემწვარი კვერცხებისთვის, საჭიროების შემთხვევაში, დაამატეთ ცოტა მეტი ზეთი და მოხარშეთ კვერცხები მზიან მხარეს ან თქვენთვის სასურველ მზადყოფნაზე.
გაათბეთ ტორტილები:
ცალკე ტაფაში გაათბეთ სიმინდის ტორტილაები საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 30 წამის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ არ გახდება მოქნილი.
შეკრება:
თითოეულ თეფშზე მოათავსეთ თბილი ტორტილა. ზემოდან მოაყარეთ შემწვარი კვერცხი და ზემოდან მოაყარეთ სალსას კოვზი.
გარნირი:
სურვილისამებრ დაამატეთ ავოკადოს ნაჭრები და დაქუცმაცებული ყველი. მოაყარეთ ახალი კილანტრო და მიირთვით გვერდით ლაიმის ნაჭრებით.
მიირთვით უგემრიელესი Huevos Rancheros საუზმეზე ან ბრანჩზე!