სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ სიმიტი - თურქული ბაგელი

    როგორ მოვამზადოთ სიმიტი - თურქული ბაგელი
    4 თვის და 3 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    სიმიტი, რომელსაც ხშირად თურქულ ბაგელს უწოდებენ, არის გემრიელად საღეჭი, სეზამის დაფარული პურის რგოლები, რომლებიც პოპულარული საჭმელია თურქეთში. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რომ მოამზადოთ საკუთარი სიმიტი სახლში!

    ინგრედიენტები
    ცომისთვის:
    4 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    1 სუფრის კოვზი შაქარი
    1 ჩაის კოვზი მარილი
    1 პაკეტი (2 1/4 ჩაის კოვზი) მყისიერი საფუარი
    1 1/2 ჭიქა თბილი წყალი
    1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (სურვილისამებრ)
    საფარისთვის:
    1/2 ჭიქა მელასი ან თაფლი
    1 ჭიქა თბილი წყალი
    1 ჭიქა სეზამის მარცვლები
    ინსტრუქციები
    მოამზადეთ ცომი:

    დიდ თასში შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, მარილი და მყისიერი საფუარი. კარგად აურიეთ.
    მშრალ ინგრედიენტებს თანდათან დაუმატეთ თბილი წყალი (და ზეითუნის ზეთი თუ იყენებთ), აურიეთ სანამ ცომი არ ჩამოყალიბდება.
    მოზილეთ ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე დაახლოებით 8-10 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური.
    პირველი აწევა:

    მოზელილი ცომი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ თასში, დავაფაროთ სუფთა ქსოვილი ან პოლიეთილენი და გავაჩეროთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში, ან სანამ ზომაში გაორმაგდება.
    შექმენით სიმიტი:

    როგორც კი ცომი ამოვა, დაჭერით და გაყავით 10-12 თანაბარ ნაწილად.
    გააბრტყელეთ თითოეული ნაჭერი გრძელ თოკში (დაახლოებით 10-12 ინჩი) და შემდეგ რგოლებად გადააკეთეთ ბოლოების ერთმანეთთან შეერთებით.
    მოამზადეთ საფარი:

    არაღრმა თასში შეურიეთ მელასა ან თაფლი თბილი წყლით. სხვა თასში მოათავსეთ სეზამის მარცვლები.
    ქურთუკი Simit:

    ჩაყარეთ თითოეული რგოლი მელას-წყლის ნარევში, დარწმუნდით, რომ კარგად არის დაფარული, შემდეგ დაუყოვნებლივ გააბრტყელეთ სეზამის მარცვლებში. დაფარული რგოლები მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე.
    მეორე აწევა:

    ფორმის სიმიტი გადააფარეთ სუფთა ქსოვილით და გააჩერეთ კიდევ 30 წუთი.
    გააცხელეთ ღუმელი:

    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 425°F (220°C) ტემპერატურაზე.
    გამოცხობა:

    გამოაცხვეთ სიმიტი დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში, ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.
    გააცივეთ და მიირთვით:

    სუფრაზე მიტანამდე სიმიტი გაცივდეს მავთულის თაროზე. მიირთვით ისინი ახალი, ყველით, ზეთისხილით ან თქვენი საყვარელი სპრეით!
    ეს სიმები მშვენიერი საჭმელი ან საუზმეა და ისინი ლამაზად უხდება ჩაის ან ყავას. ისიამოვნეთ!



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ