აქ არის მარტივი რეცეპტი ერთი ინგრედიენტიანი კარტოფილის ბრტყელი პურის დასამზადებლად, რომელიც ბუნებრივად გლუტენის გარეშეა!
ინგრედიენტები
2 ჭიქა დაფქული კარტოფილი (დაახლოებით 2 საშუალო კარტოფილი)
ინსტრუქციები
მოამზადეთ კარტოფილი:
გაფცქვენით და მოხარშეთ კარტოფილი დარბილებამდე. გადაწურეთ და გახეხეთ სანამ გლუვდება. გააცივეთ ოდნავ.
დააფორმეთ ბრტყელი:
აიღეთ დაფქული კარტოფილის ნაწილი (დაახლოებით 1/4 ჭიქა) და გააბრტყელეთ დისკზე ფქვილმოყრილ ზედაპირზე (შეგიძლიათ გამოიყენოთ უგლუტენო ფქვილი მტვერისთვის). დამიზნეთ დაახლოებით 1/4 ინჩის სისქეზე.
მოხარშეთ ბრტყელი პური:
გააცხელეთ არაწებოვანი ტაფა საშუალო ცეცხლზე. კარტოფილის დისკი მოათავსეთ ტაფაში და მოხარშეთ დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი და ოდნავ ხრაშუნა გახდება.
გაიმეორეთ:
გაიმეორეთ პროცესი დარჩენილი კარტოფილის პიურესთან ერთად, საჭიროების შემთხვევაში დაუმატეთ მეტი ფქვილი მოსაყრელად.
მიირთვით:
მიირთვით ბრტყელი პური თბილი, როგორც გვერდითი კერძი, ან თქვენი საყვარელი სპრეით ან შიგთავსით!
ეს ბრტყელი პური წარმოუდგენლად მრავალმხრივია და მისი გამოყენება შესაძლებელია სხვადასხვა კერძებში. ისიამოვნეთ!