Aebleskiver არის გემრიელი დანიური ბლინების ბურთულები, რომლებიც მსუბუქი, ფუმფულა და ხშირად ხილით სავსეა. აქ არის მარტივი რეცეპტი მოცვის ებლესკივერის დასამზადებლად!
ინგრედიენტები
1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1/4 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
1 ჭიქა ზეთი (ან რძე 1 სუფრის კოვზ ძმართან ერთად)
2 დიდი კვერცხი (გამოყოფილი)
2 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი (პლუს მეტი სამზარეულოსთვის)
1 ჭიქა ახალი მოცვი (ან გაყინული, თუ სასურველია)
ინსტრუქციები
შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები:
დიდ თასში ათქვიფეთ ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი.
შეუთავსეთ სველი ინგრედიენტები:
სხვა თასში ათქვიფეთ ზეთი, კვერცხის გული და გამდნარი კარაქი.
შეუთავსეთ ნარევები:
ჩაასხით სველი ინგრედიენტები მშრალ ინგრედიენტებში და აურიეთ სანამ ერთიანობა არ გახდება. ნაზად მოაყარეთ მოცვი.
ათქვიფეთ კვერცხის ცილა:
ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მკვრივი მწვერვალების ჩამოყალიბებამდე. ნაზად მოაყარეთ ათქვეფილი კვერცხის ცილა ცომში, სანამ თეთრი ზოლები არ დარჩება.
წინასწარ გააცხელეთ Aebleskiver ტაფა:
საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ აებლესკივერის ტაფა და თითოეულ ღრუში დაუმატეთ ცოტაოდენი კარაქი.
მოხარშეთ Aebleskiver:
შეავსეთ თითოეული ღრუ დაახლოებით 3/4 ცომით. ადუღეთ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ძირები არ გახდება ოქროსფერი.
შამფურის ან ჩანგლის გამოყენებით, ფრთხილად გადაატრიალეთ თითოეული აებლესკივერი, რომ მეორე მხარე მოხარშოთ. გააგრძელეთ ხარშვა კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი და მოხარშული არ გახდება.
მიირთვით:
გადმოდგით ტაფიდან და მიირთვით თბილი, შაქრის ფხვნილით დაფქული ან ნეკერჩხლის სიროფით.
ისიამოვნეთ თქვენი უგემრიელესი მოცვის აებლესკივერით!