სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • დანიური ბლინების რეცეპტი - მოცვის მინი ბლინების ბურთები

    დანიური ბლინების რეცეპტი - მოცვის მინი ბლინების ბურთები
    4 თვის და 3 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    Aebleskiver არის გემრიელი დანიური ბლინების ბურთულები, რომლებიც მსუბუქი, ფუმფულა და ხშირად ხილით სავსეა. აქ არის მარტივი რეცეპტი მოცვის ებლესკივერის დასამზადებლად!

    ინგრედიენტები
    1 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    1 სუფრის კოვზი შაქარი
    1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
    1/4 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა
    1/4 ჩაის კოვზი მარილი
    1 ჭიქა ზეთი (ან რძე 1 სუფრის კოვზ ძმართან ერთად)
    2 დიდი კვერცხი (გამოყოფილი)
    2 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი (პლუს მეტი სამზარეულოსთვის)
    1 ჭიქა ახალი მოცვი (ან გაყინული, თუ სასურველია)
    ინსტრუქციები
    შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები:

    დიდ თასში ათქვიფეთ ფქვილი, შაქარი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი.
    შეუთავსეთ სველი ინგრედიენტები:

    სხვა თასში ათქვიფეთ ზეთი, კვერცხის გული და გამდნარი კარაქი.
    შეუთავსეთ ნარევები:

    ჩაასხით სველი ინგრედიენტები მშრალ ინგრედიენტებში და აურიეთ სანამ ერთიანობა არ გახდება. ნაზად მოაყარეთ მოცვი.
    ათქვიფეთ კვერცხის ცილა:

    ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა მკვრივი მწვერვალების ჩამოყალიბებამდე. ნაზად მოაყარეთ ათქვეფილი კვერცხის ცილა ცომში, სანამ თეთრი ზოლები არ დარჩება.
    წინასწარ გააცხელეთ Aebleskiver ტაფა:

    საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ აებლესკივერის ტაფა და თითოეულ ღრუში დაუმატეთ ცოტაოდენი კარაქი.
    მოხარშეთ Aebleskiver:

    შეავსეთ თითოეული ღრუ დაახლოებით 3/4 ცომით. ადუღეთ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ძირები არ გახდება ოქროსფერი.
    შამფურის ან ჩანგლის გამოყენებით, ფრთხილად გადაატრიალეთ თითოეული აებლესკივერი, რომ მეორე მხარე მოხარშოთ. გააგრძელეთ ხარშვა კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი და მოხარშული არ გახდება.
    მიირთვით:

    გადმოდგით ტაფიდან და მიირთვით თბილი, შაქრის ფხვნილით დაფქული ან ნეკერჩხლის სიროფით.
    ისიამოვნეთ თქვენი უგემრიელესი მოცვის აებლესკივერით!



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ