აქ არის ფატეჰის მარტივი რეცეპტი, რომელშიც შედის პიტა წიწიბურითა და იოგურტით:
ინგრედიენტები
1 ქილა (15 უნცია) წიწილა, გამოწურული და გარეცხილი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
1 ჩაის კოვზი პაპრიკა
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ახალი მწვანილი (როგორიცაა ოხრახუში ან პიტნა), დაჭრილი
იოგურტის სოუსისთვის:
1 ჭიქა ჩვეულებრივი იოგურტი
1 კბილი ნიორი, დაჭრილი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
მარილი გემოვნებით
2 პიტას პური
ზეითუნის ზეთი მოსასხმელად
ფიჭვის კაკალი (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
ინსტრუქციები
მოამზადეთ წიწიბურა:
ტაფაში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი საშუალო ცეცხლზე.
დაუმატეთ დაფქული ნიორი და მოშუშეთ დაახლოებით 1 წუთი სურნელამდე.
შეურიეთ წიწაკა, კუმინი, პაპრიკა, მარილი და პილპილი. მოხარშეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში გაცხელებამდე.
გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ დაჭრილი მწვანილი.
გააკეთეთ იოგურტის სოუსი:
თასში აურიეთ იოგურტი, დაფქული ნიორი, ლიმონის წვენი და მარილი. კარგად აურიეთ.
მოამზადეთ პიტა:
გახეხეთ ან გაათბეთ პიტას პური მშრალ ტაფაში ან ღუმელში, სანამ ოდნავ ხრაშუნა გახდება.
პიტა დაჭერით ნაკბენის ზომის ნაჭრებად და მოათავსეთ კერძზე.
პიტას ნაჭრებს კოვზით დაასხით წიწაკის ნარევი.
ზემოდან გულუხვად დაასხით იოგურტის სოუსი.
სურვილისამებრ: გახეხეთ ფიჭვის თხილი მშრალ ტაფაზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და დაასხით ზემოდან დამატებითი ხრაშუნისთვის.
მიირთვით:
მიირთვით თქვენი ფატე თბილ ან ოთახის ტემპერატურაზე, სურვილის შემთხვევაში მორთული დამატებითი მწვანილებით.
ეს კერძი მრავალმხრივია, ამიტომ თავისუფლად შეცვალეთ სანელებლები ან დაამატეთ სხვა ტოპინგები, როგორიცაა შემწვარი ბოსტნეული ან ზეთისხილი!