აქ მოცემულია ნაბიჯ-ნაბიჯ სახელმძღვანელო იმის შესახებ, თუ როგორ დავჭრათ ბროწეული და მოვამზადოთ გემრიელი ბროწეულის წვენი:
როგორ დავჭრათ ბროწეული
საჭირო ინსტრუმენტები
ბასრი დანა
თასი
კოვზი
ნაბიჯები ჭრისთვის
აირჩიეთ ბროწეული:
აირჩიეთ მწიფე ბროწეული, რომელიც ზომით მძიმეა და აქვს ცოცხალი ფერი.
მოამზადეთ სამუშაო ადგილი:
მოათავსეთ თასი თქვენს ნიჟარაში, რათა დაიჭიროთ ნებისმიერი წვენი, რომელიც შეიძლება დაიღვაროს პროცესის დროს.
ზემოდან ამოჭრა:
გამოიყენეთ ბასრი დანა, რომ მოაჭრათ ბროწეულის გვირგვინი (ზემოდან) და გამოავლინოს თესლები (არლები) შიგნით.
გაიტანა კანი:
გააკეთეთ არაღრმა ჭრილობები ზემოდან ქვემოდან კანში (დაახლოებით 4-6 განყოფილება). ფრთხილად იყავით, რომ ძალიან ღრმად არ გაჭრათ, წინააღმდეგ შემთხვევაში თესლს დააზიანებთ.
გახსენით ბროწეული:
ნაზად გაშალეთ სექციები. თქვენ უნდა შეძლოთ ბროწეულის გაყოფა მეოთხედებად.
ამოიღეთ თესლი:
თითოეული მეოთხედი დაიდეთ თასზე და ნაზად შეეხეთ ზურგს კოვზით, რომ თესლი გამოუშვათ. ალტერნატიულად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ თითები თესლის ამოსაღებად.
გადაყარეთ პიტი:
ამოიღეთ ნებისმიერი თეთრი ღერო, რომელიც შეიძლება მოჰყვეს თესლს, რადგან ის შეიძლება იყოს მწარე.
როგორ მოვამზადოთ ბროწეულის წვენი
ინგრედიენტები
ბროწეულის ახალი მარცვლები (არილები)
წყალი (სურვილისამებრ, განზავების მიზნით)
წვენების მომზადების ნაბიჯები
აურიეთ თესლი:
ამოღებული ბროწეულის მარცვლები ბლენდერში მოათავსეთ. აურიეთ დაახლოებით 15-20 წამი, სანამ თესლი არ დაიშლება, მაგრამ არ გახადოთ გლუვ სითხეში.
გადაწურეთ წვენი:
დააფინეთ თასზე თხელი ბადისებრი საწური ან ტილო. დაბლენდერებული ნაზავი ჩაასხით საწურში, რომ წვენი გამოეყოს რბილობისაგან. გამოიყენეთ კოვზი რბილობი დაჭერით, რომ რაც შეიძლება მეტი წვენი ამოიღოთ.
მორგება გემოვნებით:
გასინჯეთ წვენი. თუ ის ძალიან კონცენტრირებულია, შეგიძლიათ განზავდეს ცოტა წყლით.
მიირთვით:
ჩაასხით წვენი ჭიქებში და გემრიელად მიირთვით! სუფრაზე მიტანამდე შეგიძლიათ მაცივარშიც გააციოთ.
რჩევები
უფრო ტკბილი წვენისთვის აირჩიეთ მწიფე ბროწეული.
თუ უფრო ტკბილ სასმელს გირჩევნიათ, წვენს დაამატეთ ცოტა თაფლი ან აგავას სიროფი.