სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ ტოფუ სახლში - ორი მარტივი მეთოდი

    როგორ მოვამზადოთ ტოფუ სახლში - ორი მარტივი მეთოდი
    2 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ტოფუს სახლში დამზადება შეიძლება სასარგებლო იყოს და საშუალებას გაძლევთ შეცვალოთ ტექსტურა და გემო. აქ არის ორი მარტივი მეთოდი: ტრადიციული მეთოდი სოიოს მარცვლების გამოყენებით და უფრო სწრაფი მეთოდი მაღაზიაში ნაყიდი სოიოს რძის გამოყენებით.

    მეთოდი 1: ტრადიციული ტოფუ სოიოსგან
    ინგრედიენტები
    1 ჭიქა ხმელი სოიო
    4 ჭიქა წყალი (დასველებისთვის)
    4 ჭიქა წყალი (შესარევად)
    კოაგულანტი (როგორიცაა მაგნიუმის ქლორიდი, კალციუმის სულფატი ან ლიმონის წვენი)
    აღჭურვილობა
    ბლენდერი
    ყველის ან თხილის რძის ჩანთა
    Tofu mold ან პატარა კონტეინერი ხვრელების
    მძიმე წონა (დაჭერისთვის)
    ნაბიჯები
    დაალბეთ სოია:

    გამხმარი სოიო გარეცხეთ და გააჩერეთ წყალში 8 საათის განმავლობაში ან მთელი ღამის განმავლობაში.
    გააკეთე სოიოს რძე:

    გაწურეთ და ჩამოიბანეთ გაჟღენთილი სოიო. აურიეთ ისინი 4 ჭიქა მტკნარ წყალთან ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
    გადაწურეთ ნარევი ქვაბში ან თხილის რძის პარკით. ეს მოგცემთ სოიოს ახალ რძეს. გამოწურეთ რაც შეიძლება მეტი სითხე; დარჩენილი რბილობი ეწოდება ოკარას და შეიძლება გამოყენებულ იქნას სხვა რეცეპტებში.
    გაათბეთ სოიოს რძე:

    გააცხელეთ სოიოს რძე საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ მიაღწევს რბილ ადუღებას, დროდადრო აურიეთ, რომ არ დარჩეს.
    კოაგულანტის დამატება:

    გახსენით თქვენი არჩეული კოაგულანტი მცირე რაოდენობით თბილ წყალში (დაახლოებით 1-2 სუფრის კოვზი). როგორც კი სოიოს რძე ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ კოაგულანტი. გააჩერეთ დაახლოებით 15 წუთი, სანამ ხაჭო არ ჩამოყალიბდება.
    ხაჭო გადაწურეთ:

    მოათავსეთ ტოფუს ფორმა ან კონტეინერი ჩიხის ქსოვილით, დატოვეთ საკმარისად გადახურული ზემოდან დასაკეცი. ხაჭო ჩაასხით ფორმაში, შემდეგ მოაყარეთ ტილო ზემოდან.
    დააჭირეთ ტოფუს:

    დაადეთ წონა ზემოდან, რომ დააჭიროთ ტოფუს 15-30 წუთის განმავლობაში, რაც დამოკიდებულია თქვენთვის სასურველ სიმტკიცეზე.
    ჩამოყალიბება და შენახვა:

    ამოიღეთ ტოფუ ფორმიდან და ჩაყარეთ ცივ წყალში დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შეინახეთ მაცივარში წყლის კონტეინერში, წყალი ყოველდღიურად შეცვალეთ.
    მეთოდი 2: სწრაფი ტოფუ მაღაზიაში ნაყიდი სოიოს რძიდან
    ინგრედიენტები
    4 ჭიქა უშაქრო სოიოს რძე
    კოაგულანტი (როგორიცაა მაგნიუმის ქლორიდი, კალციუმის სულფატი ან ლიმონის წვენი)
    აღჭურვილობა
    ყველის ან თხილის რძის ჩანთა
    Tofu mold ან პატარა კონტეინერი ხვრელების
    მძიმე წონა (დაჭერისთვის)
    ნაბიჯები
    გაათბეთ სოიოს რძე:

    ჩაასხით სოიოს რძე ქვაბში და გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ დაიწყებს ადუღებას. დროდადრო ურიეთ.
    კოაგულანტის დამატება:

    გახსენით თქვენი არჩეული კოაგულანტი მცირე რაოდენობით თბილ წყალში (დაახლოებით 1-2 სუფრის კოვზი). როგორც კი სოიოს რძე გაცხელდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ კოაგულანტი. გააჩერეთ დაახლოებით 10-15 წუთი, სანამ ხაჭო არ ჩამოყალიბდება.
    ხაჭო გადაწურეთ:

    მოათავსეთ ტოფუს ფორმა ან კონტეინერი ყველით. ხაჭო ჩაასხით ფორმაში, ზემოდან მოაყარეთ ხაჭო.
    დააჭირეთ ტოფუს:

    დაადეთ წონა ზემოდან, რომ დააჭიროთ ტოფუს 15-30 წუთის განმავლობაში, თქვენი სასურველი სიმკვრივის მიხედვით.
    ჩამოყალიბება და შენახვა:

    ამოიღეთ ტოფუ ფორმიდან და გააჩერეთ ცივ წყალში დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შეინახეთ მაცივარში წყლის კონტეინერში, წყალი ყოველდღიურად შეცვალეთ.
    რჩევები
    ექსპერიმენტი სხვადასხვა კოაგულანტებით სხვადასხვა ტექსტურისა და არომატისთვის.
    გამოიყენეთ ტრადიციული მეთოდის დარჩენილი ოკარა სუპებში, ცომეულში ან ბოსტნეულის ბურგერებში.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ