სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ ლიბანური ისპანახის ღვეზელები

    როგორ მოვამზადოთ ლიბანური ისპანახის ღვეზელები
    6 თვის და 2 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    გთავაზობთ ლიბანური ისპანახის ღვეზელების უგემრიელეს რეცეპტს, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც "Fatayer bil Sabanegh". ეს ქონდარი ნამცხვრები ივსება უგემრიელესი ისპანახის ნარევით და შესანიშნავია როგორც საჭმელი ან მადა.

    ლიბანური ისპანახის ღვეზელები (Fatayer bil Sabanegh)
    ინგრედიენტები
    ცომისთვის:

    4 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    1 ჩაის კოვზი მარილი
    1 ჩაის კოვზი შაქარი
    1 პაკეტი (2 1/4 ჩაის კოვზი) აქტიური მშრალი საფუარი
    1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი
    1 ჭიქა თბილი წყალი (110°F/45°C)
    შევსებისთვის:

    2 ჭიქა ახალი ისპანახი, დაჭრილი (ან 1 ჭიქა გაყინული, გალღილი და გამოწურული)
    1 ხახვი, წვრილად დაჭრილი
    2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
    1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
    1/2 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
    მარილი და პილპილი გემოვნებით
    ფიჭვის კაკალი (სურვილისამებრ)
    ინსტრუქციები
    ნაბიჯი 1: გააკეთეთ ცომი
    გააქტიურეთ საფუარი:

    პატარა თასში აურიეთ თბილი წყალი, შაქარი და საფუარი. გააჩერეთ დაახლოებით 5-10 წუთი ქაფამდე.
    შეუთავსეთ ინგრედიენტები:

    დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი. დაამატეთ საფუარის ნარევი და ზეითუნის ზეთი. აურიეთ სანამ ცომი არ ჩამოყალიბდება.
    მოზილეთ ცომი:

    გადააბრუნეთ ცომი ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და მოზილეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ გლუვდება. მოათავსეთ ცხიმწასმულ თასში, დააფარეთ პოლიეთილენი და გააჩერეთ თბილ ადგილას დაახლოებით 1-1,5 საათის განმავლობაში, ან სანამ ზომაში გაორმაგდება.
    ნაბიჯი 2: მოამზადეთ შევსება
    მოხარშეთ ისპანახი:

    ტაფაში საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ გამჭვირვალემდე.
    დაამატეთ ისპანახი:

    შეურიეთ ისპანახი და მოხარშეთ სანამ არ გაფუჭდება (თუ იყენებთ ახალს) ან გაცხელდება (თუ იყენებთ გაყინულს). გადმოდგით ცეცხლიდან.
    შევსების სეზონი:

    დაუმატეთ ლიმონის წვენი, წიწაკა, მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ. თუ სასურველია, აურიეთ მოხალული ფიჭვის კაკალი დამატებითი არომატისთვის.
    ნაბიჯი 3: ფორმის ღვეზელები
    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი:

    გააცხელეთ ღუმელი 400°F-ზე (200°C) და მოაყარეთ საცხობი ფურცელი პერგამენტის ქაღალდით.
    გაყავით ცომი:

    ამოსული ცომი დაჭერით და ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გადააბრუნეთ. დაყავით პატარა ბურთებად (დაახლოებით გოლფის ბურთის ზომის).
    გაშვება:

    გააბრტყელეთ თითოეული ბურთი წრეში (დაახლოებით 6 ინჩი დიამეტრის).
    შევსება და ფორმა:

    თითოეული წრის ცენტრში მოათავსეთ სუფრის კოვზი ისპანახის შიგთავსი. მოაყარეთ ცომი შიგთავსზე, რომ მიიღოთ სამკუთხედი ან ნავის ფორმა, დაჭერით კიდეები, რომ დალუქოს.
    ნაბიჯი 4: გამოაცხვეთ ღვეზელები
    ფუნჯი ზეთით:

    მომზადებულ საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ ფორმის ღვეზელები. სურვილისამებრ, წაისვით ზეითუნის ზეთი ზეითუნის ზეთით ოქროსფერი დასასრულისთვის.
    გამოცხობა:

    გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 20-25 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
    ნაბიჯი 5: მიირთვით
    სუფრასთან მიტანის წინ აცადეთ ოდნავ გაცივდეს. მიირთვით თბილი ან ოთახის ტემპერატურაზე!
    რჩევები
    გამოცხობის წინ დაუმუშავებელი ღვეზელები შეგიძლიათ გაყინოთ. გამოცხობის წინ უბრალოდ გაალღეთ ისინი მაცივარში.
    მოგერიდებათ შეცვალოთ შიგთავსი ისეთი ინგრედიენტების დამატებით, როგორიცაა ფეტა ყველი ან მწვანილი.



    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ