აქ არის მარტივი და ჯანსაღი რეცეპტი ხელნაკეთი იოგურტის პოპსიკებისთვის:
ჯანსაღი იოგურტის პოპსიკულების რეცეპტი
ინგრედიენტები:
2 ჭიქა უბრალო ბერძნული იოგურტი (ან თქვენი არჩევანის ნებისმიერი იოგურტი; გამოიყენეთ არარძის იოგურტი რძის გარეშე)
1/2 ჭიქა ახალი ან გაყინული ხილი (როგორიცაა კენკრა, მანგო ან კივი - ან კომბინაცია)
2 სუფრის კოვზი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (სურვილისამებრ, სიტკბოსთვის - შეცვალეთ გემოვნებით)
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ, არომატისთვის)
1 სუფრის კოვზი ჩიას თესლი (სურვილისამებრ, დამატებული ბოჭკოვანი და ომეგა -3-ისთვის)
1/4 ჭიქა ქოქოსის რძე ან ნუშის რძე (სურვილისამებრ, კრემისებრი ტექსტურისთვის)
ტოპინგები (სურვილისამებრ): დაჭრილი ხილი, გრანოლა, გახეხილი ქოქოსი, მინი შოკოლადის ჩიფსები ან თაფლი
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ხილი: თუ ახალ ხილს იყენებთ, დაჭერით პატარა ნაჭრებად. თუ თქვენ იყენებთ გაყინულ ხილს, გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რომ დარბილდეს. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დააბლენდეროთ ხილი უფრო გლუვი ტექსტურის მისაღებად, ან დატოვოთ ის კუბებად, უფრო ტექსტურირებული პოპსიკულისთვის.
შეურიეთ იოგურტის ბაზა: საშუალო თასში შეურიეთ ბერძნული იოგურტი, თაფლი (ან ნეკერჩხლის სიროფი), ვანილის ექსტრაქტი და ნუშის ან ქოქოსის რძე (თუ იყენებთ). კარგად მოურიეთ, რომ გაერთიანდეს. დააგემოვნეთ და შეცვალეთ სიტკბო, სურვილისამებრ დაამატეთ მეტი თაფლი ან სიროფი.
დაამატეთ ჩიას თესლები: თუ იყენებთ ჩიას თესლს, შეურიეთ ისინი იოგურტის ნარევში. ისინი შთანთქავენ გარკვეულ ტენიანობას და ხელს უწყობენ გასქელებას, ხოლო დამატებით ბოჭკოებს დაამატებენ.
აკრიფეთ პოპსიკები:
თუ გსურთ ფენიანი გარეგნობა, ჩაასხით იოგურტის ნაზავი თითოეული ფაფის ფორმის ძირში.
იოგურტს ზემოდან დაამატეთ კოვზი ხილი.
შემდეგ, სურვილისამებრ, დაამატეთ იოგურტის და ხილის კიდევ ერთი ფენა, რაც მარმარილოს ან მორევის ეფექტს ქმნის. ალტერნატიულად, შეგიძლიათ შეურიოთ ხილი იოგურტში გლუვი ტექსტურის მისაღებად.
დაამატეთ სურვილისამებრ ტოპინგები: შეგიძლიათ ზემოდან მოაყაროთ გრანოლა, გახეხილი ქოქოსი ან მინი შოკოლადის ჩიფსები დამატებითი ხრაშუნისა და არომატისთვის.
გაყინეთ: ჩადეთ ყაბაყის ჩხირები და მოათავსეთ ფორმა საყინულეში. გაყინეთ მინიმუმ 4-6 საათის განმავლობაში, ან მთელი ღამით, სანამ ისინი მთლიანად არ გაიყინება.
ჩამოაყალიბეთ და მიირთვით: პუპის გასაშვებად, რამდენიმე წამის განმავლობაში გადაუსვით თბილი წყალი ფორმის გარეთა მხარეს. ნაზად ამოიღეთ პოპსიკები. თუ ისინი ცოტათი ჯიუტები არიან, გააჩერეთ რამდენიმე წუთი, რომ ოდნავ დარბილდეს.
გემრიელად მიირთვით: ყაყაჩოები დაუყოვნებლივ მიირთვით ან შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში ან პლასტმასის ჩანთაში საყინულეში 2-3 კვირამდე.
რჩევები:
გამოიყენეთ ახალი ან გაყინული ხილი: ორივე კარგად მუშაობს! ახალი ხილი უფრო მკვრივ ტექსტურას მოგცემთ, ხოლო იოგურტში შერეული გაყინული ხილი უფრო გლუვ კონსისტენციას ქმნის.
გააკეთეთ ისინი რძის პროდუქტების გარეშე: თუ თქვენ გირჩევნიათ უცხიმო ვარიანტი, გამოიყენეთ ქოქოსის იოგურტი, ნუშის იოგურტი ან კეშიუს იოგურტი ბერძნული იოგურტის ნაცვლად.
გემოს მორგება: შეგიძლიათ დაამატოთ სხვადასხვა არომატიზატორები, როგორიცაა ლიმონის ცედრა, დარიჩინი ან კაკაოს ფხვნილი. სუფრის კოვზი არაქისის კარაქის ან ნუშის კარაქის დამატება ასევე შეუძლია უფრო მდიდარი გემოს შექმნას.
დამატებითი კრემისთვის: გამოიყენეთ უცხიმო იოგურტი და დაამატეთ ცოტა ქოქოსის რძე ან ნუშის რძე უფრო გლუვი, კრემისებრი ტექსტურის მისაღებად.
ეს იოგურტის ოხრახუში შესანიშნავი საშუალებაა გაგრილებისთვის და ამავდროულად აკვებებთ თქვენს სხეულს ცილებით, ბოჭკოებითა და ჯანსაღი ცხიმებით. გარდა ამისა, მათი დამზადება მარტივია და იდეალურია პერსონალურად მოსაწყობად, რომლითაც ყველას შეუძლია ისარგებლოს!