სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • ჯანსაღი გრანოლას იოგურტის ჭიქები

    ჯანსაღი გრანოლას იოგურტის ჭიქები
    3 კვირის და 3 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ჯანსაღი იოგურტის გრანოლას ჭიქები არის გემრიელი და მკვებავი საჭმელი ან საუზმის ვარიანტი, რომელიც შესანიშნავია საჭმლის მოსამზადებლად ან გასართობად. ეს ჭიქები მზადდება ხრაშუნა გრანოლის ფუძით, ზემოდან კრემისებური იოგურტით და დასრულებულია ახალი ხილით, თხილით ან თესლით. ისინი მორგებულია, ადვილად მზადდება და უზრუნველყოფენ ცილების, ბოჭკოსა და ჯანსაღი ცხიმების კარგ ბალანსს.

    აქ მოცემულია ჯანსაღი იოგურტის გრანოლას ჭიქების მარტივი რეცეპტი:

    ჯანსაღი იოგურტის გრანოლას ჭიქების რეცეპტი
    ინგრედიენტები:
    გრანოლას თასებისთვის:

    1 1/2 ჭიქა ნაგლინი შვრია (საჭიროების შემთხვევაში გამოიყენეთ უგლუტენო შვრია)
    1/2 ჭიქა დაჭრილი თხილი (ნუში, ნიგოზი ან პეკანი)
    1/4 ჭიქა თესლი (ჩიას თესლი, მზესუმზირის ან გოგრის თესლი)
    2 სუფრის კოვზი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი
    1/4 ჭიქა ბუნებრივი თხილის კარაქი (როგორიცაა ნუშის კარაქი, არაქისის კარაქი ან მზესუმზირის კარაქი)
    1/4 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
    1/4 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი (სურვილისამებრ)
    მწიკვი ზღვის მარილი
    იოგურტის შიგთავსისთვის:

    2 ჭიქა უბრალო ბერძნული იოგურტი (ან თქვენი არჩევანის ნებისმიერი იოგურტი, როგორიცაა ქოქოსის იოგურტი რძის პროდუქტების გარეშე)
    2 სუფრის კოვზი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
    1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ)
    ახალი ხილი (როგორიცაა კენკრა, დაჭრილი ბანანი ან კივი)
    დამატებითი ტოპინგები: დაჭრილი თხილი, გრანოლა, ქოქოსის ფანტელები ან თაფლი
    ინსტრუქციები:
    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი: გააცხელეთ ღუმელი 350°F-მდე (175°C). მაფინის ფორმას მოათავსეთ ქაღალდის მაფინის ლაინერები ან მსუბუქად წაუსვით ჭიქები სამზარეულოს სპრეით.

    გააკეთეთ გრანოლის ბაზა:

    საშუალო ზომის თასში შეურიეთ გაბრტყელებული შვრია, დაჭრილი თხილი, თესლი, დარიჩინი და ცოტა ზღვის მარილი.
    ცალკე თასში აურიეთ თაფლი (ან ნეკერჩხლის სიროფი), თხილის კარაქი და ვანილის ექსტრაქტი ერთგვაროვან მასამდე.
    ჩაასხით სველი ინგრედიენტები მშრალ ინგრედიენტებში და ურიეთ სანამ ყველაფერი თანაბრად არ დაიფარება.
    ჩამოაყალიბეთ გრანოლის თასები:

    ჩაასხით კოვზი გრანოლას ნარევი თითოეულ მაფინის ფინჯანში, დაჭერით, რათა ცენტრში პატარა ჭაბურღილი ჩამოყალიბდეს (ეს ინახავს იოგურტის შიგთავსს).
    დაჭერით გრანოლას ნაზავი მაფინის ლაინერის ქვედა და ზემოთ გვერდებზე, შექმენით პატარა ჭიქის ფორმა. გრანოლა მჭიდროდ უნდა იყოს შეფუთული, რათა გამოცხობის შემდეგ შეინარჩუნოს.
    გამოაცხვეთ გრანოლის ჭიქები:

    გამოაცხვეთ გრანოლას ჭიქები 10-12 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება და კიდეებს არ გახდება ხრაშუნა.
    გამოცხობის შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ ჭიქები მაფინის ფორმაში გაცივდეს 5-10 წუთით, სანამ გადაიტანეთ მავთულის თაროზე, რომ მთლიანად გაცივდეს.
    მოამზადეთ იოგურტის შიგთავსი:

    სანამ გრანოლას ჭიქები გაცივდა, აურიეთ უბრალო ბერძნული იოგურტი თაფლით (ან ნეკერჩხლის სიროფით) და ვანილის ექსტრაქტით პატარა თასში. ურიეთ სანამ გლუვი და კარგად შერწყმულია.
    აკრიფეთ ჭიქები:

    როგორც კი გრანოლას ჭიქები გაცივდება, ფრთხილად ამოიღეთ მაფინის ფორმიდან და მოათავსეთ კერძზე ან ჰერმეტულ კონტეინერში.
    ჩაასხით იოგურტის ნარევი თითოეულ გრანოლას ჭიქაში, შეავსეთ ისინი ზემოდან.
    ტოპინგების დამატება:

    იოგურტს მოაყარეთ ახალი ხილი (კენკრა, დაჭრილი ბანანი, კივი და ა.შ.) და სურვილისამებრ მოაყარეთ დამატებითი გრანოლა, დაჭრილი თხილი ან თაფლი.
    მიირთვით ან შეინახეთ:

    მიირთვით იოგურტის გრანოლის ჭიქები დაუყოვნებლივ ან შეინახეთ მაცივარში 2-3 დღემდე. თუ მათ შენახვას გეგმავთ, უმჯობესია იოგურტის შიგთავსი და გრანოლის ჭიქები ცალ-ცალკე შეინახოთ და აკრიფოთ მიტანის წინ, რათა გრანოლა ხრაშუნა იყოს.

    რჩევები:
    გააკეთეთ ისინი რძის პროდუქტების გარეშე: გამოიყენეთ ქოქოსის იოგურტი ან სხვა მცენარეული იოგურტი ბერძნული იოგურტის ნაცვლად და დარწმუნდით, რომ თქვენი გრანოლა თავისუფალია რძის პროდუქტებისგან.
    შეცვალეთ გემო: დაამატეთ სანელებლები, როგორიცაა მუსკატის კაკალი, გოგრის სანელებლები ან კარდამონი გრანოლას სეზონური რბილობისთვის. გრანოლას ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ მუჭა ხმელი ხილი, როგორიცაა მოცვი, ქიშმიში ან გარგარი.
    დაამატეთ დამატებითი ცილა: მეტი ცილისთვის, იოგურტის შიგთავსში შეურიეთ ცილის ფხვნილის კოვზი (ვანილი ან უგემოვნო საუკეთესოდ მუშაობს).
    იდეალურია საჭმლის მოსამზადებლად: შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ გრანოლის ჭიქების პარტია და შეინახოთ მაცივარში. სუფრასთან მიტანის წინ უბრალოდ დაამატეთ იოგურტი და ტოპინგები.

    ვეგანური ვარიანტი: გამოიყენეთ მცენარეული იოგურტი და ნეკერჩხლის სიროფი და შეცვალეთ თაფლი გრანოლაში აგავას ან ნეკერჩხლის სიროფში.
    ეს ჯანსაღი იოგურტის გრანოლას ჭიქები არის სახალისო და დამაკმაყოფილებელი საჭმელი, იდეალურია საუზმისთვის, ვარჯიშის შემდეგ ან თუნდაც ჯანსაღი დესერტისთვის. ისინი მორგებულია თქვენი გემოვნებით, რაც მათ მრავალმხრივ და გემრიელ ვარიანტად აქცევს დღის ნებისმიერ დროს!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ