ქონდარი კომბოსტოს რეცეპტი ვაფლის კონუსებში არის კრეატიული და ჯანსაღი კერძი საჭმელზე ან მადაზე! ხრაშუნა ვაფლის კონუსი არის შესანიშნავი ჭურჭელი სხვადასხვა ქონდარი შიგთავსისთვის, ხოლო კომბოსტო ამატებს გემრიელ, მკვებავი ნივთიერებებით შეფუთულ ხრაშუნას. ეს რეცეპტი შესანიშნავია მხიარული წვეულებისთვის, მსუბუქი ლანჩისთვის ან ჯანსაღი საჭმლისთვის.
აქ არის მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ქონდარი კალე ვაფლის კონუსებში:
ქონდარი კალეს რეცეპტი - ვაფლის გირჩები
ინგრედიენტები:
კალესთვის:
1 კონა ახალი კომბოსტო (ხვეული კომბოსტო ან ლაცინატო კომბოსტო კარგად მუშაობს)
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1/2 ჩაის კოვზი ზღვის მარილი
1/4 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
1/4 ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა (სურვილისამებრ შებოლილი არომატისთვის)
ახლად დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
ვაფლის კონუსებისთვის:
6 პატარა ვაფლის გირჩები (შეგიძლიათ იპოვოთ ისინი უმეტეს სასურსათო მაღაზიებში ან გამოიყენოთ მინი გირჩები, თუ გირჩევნიათ ნაკბენის ზომის საჭმელი)
დამატებითი ქონდარი შიგთავსი (სურვილისამებრ):
ჰუმუსი ან ბერძნული იოგურტი (კრემისებრი ბაზისთვის)
შემწვარი ბოსტნეული (სტაფილო, ბულგარული წიწაკა ან ყაბაყი)
ყველი (ფეტა, თხის ყველი ან გახეხილი პარმეზანი)
ავოკადოს ნაჭრები
ზეთისხილი ან მზეზე გამომშრალი პომიდორი
დაჭრილი მწვანილი (როგორიცაა ოხრახუში, რეჰანი ან კილანტრო)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ კალე:
გააცხელეთ ღუმელი 375°F-ზე (190°C).
კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ კომბოსტო. ამოიღეთ მკაცრი ღეროები და დაჭერით კომბოსტოს ფოთლები პატარა, ნაკბენის ზომის ნაჭრებად (დაახლოებით 1-2 ინჩის სიგანე).
კომბოსტო მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე ერთ ფენად. მოასხით ზეითუნის ზეთი და აურიეთ, რომ თანაბრად დაიფაროს. მოაყარეთ ზღვის მარილი, ნივრის ფხვნილი, შებოლილი პაპრიკა და შავი პილპილი. ისევ გადააგდე.
გამოაცხვეთ კომბოსტო წინასწარ გახურებულ ღუმელში 8-12 წუთის განმავლობაში, ან სანამ კომბოსტო არ გახდება ხრაშუნა, მაგრამ არ დაიწვება. დააკვირდით მას, რადგან მას შეუძლია სწრაფად მოხარშვა. როგორც კი ხრაშუნა გახდება, კომბოსტო გამოიღეთ ღუმელიდან და გადადგით.
მოამზადეთ ვაფლის კონუსები:
თუ თქვენ იყენებთ წინასწარ გამზადებულ ვაფლის კონუსებს, შეგიძლიათ სურვილისამებრ გაათბოთ ისინი ღუმელში 3-5 წუთის განმავლობაში 350°F (175°C) ტემპერატურაზე უფრო ხრაშუნა ტექსტურის მისაღებად. უბრალოდ ფრთხილად იყავით, რომ ზედმეტი არ გამოაცხვოთ. ალტერნატიულად, შეგიძლიათ მსუბუქად მოხარშოთ ისინი მშრალ ტაფაში ერთი-ორი წუთის განმავლობაში, რომ გემო გაიუმჯობესოთ.
შეაგროვეთ ქონდარი კალე ვაფლის კონუსები:
დაიწყეთ ვაფლის თითოეული კონუსის ფსკერის შევსებით პატარა კოვზი ჰუმუსით, ბერძნული იოგურტით ან თქვენი არჩევანის კრემისებური სპრეით. ეს ხელს შეუწყობს კომბოსტოს დამაგრებას და დაამატეთ კრემისებური სიმდიდრე.
ნაზად შეავსეთ გირჩები ხრაშუნა კომბოსტოთი, ჩაყარეთ იგი კონუსებში. ამ ეტაპზე შეგიძლიათ დაამატოთ ნებისმიერი დამატებითი შიგთავსი, როგორიცაა შემწვარი ბოსტნეული, ყველი, ავოკადოს ნაჭრები ან ზეთისხილი. იყავით კრეატიული და შეურიეთ არომატები და ტექსტურები!
სურვილისამებრ, ზემოდან მოაყარეთ ცოტა მეტი ზღვის მარილი და პილპილი დამატებითი სუნელისთვის.
მიირთვით და ისიამოვნეთ:
მიირთვით დაუყოვნებლივ, სანამ კომბოსტო ხრაშუნა და ვაფლის კონუსები ახალია. ეს ქონდარი კომბოსტოს ვაფლის გირჩები შესანიშნავია მსუბუქი ლანჩისთვის, მხიარული საჭმელისთვის ან წვეულების უნიკალური მადის მოსამზადებლად.
რჩევები:
გახადეთ ის უფრო შემავსებელი: შეგიძლიათ დაამატოთ მოხარშული ქინოა, ყავისფერი ბრინჯი ან წიწილა, როგორც საფუძველი კონუსში, სანამ კომბოსტოს დაამატებთ უფრო მნიშვნელოვანი კერძისთვის.
ვეგანური ვარიანტი: იმისათვის, რომ ეს გირჩები ვეგანური გახადოთ, გამოიყენეთ ჰუმუსი, როგორც საფუძველი და აირჩიეთ რძის პროდუქტების გარეშე ყველი (როგორიცაა ვეგანური ფეტა ან საკვები საფუარი).
გაახარეთ: დაამატეთ რამდენიმე წიწაკის ფანტელი ან ზემოდან მოაყარეთ ცხელი სოუსი დამატებითი სითბოსთვის.
ხრაშუნა კომბოსტოს წვერი: აუცილებლად გაამშრალეთ კომბოსტო გამოცხობის წინ, რომ დამატებითი ხრაშუნა მიიღოთ. თუ ის ძალიან სველია, შეიძლება სველი აღმოჩნდეს.
დააკონფიგურიროთ ტოპინგები: დაამატეთ თქვენი საყვარელი ქონდარი ტოპინგები, რომ ეს რეცეპტი თქვენივე გახადოთ, როგორიცაა შემწვარი ტკბილი კარტოფილი, მზეზე გამომშრალი პომიდორი ან ზეთისხილი.
ეს ქონდარი კალე ვაფლის კონუსები ჯანსაღი, სახალისო და ხრაშუნა გზაა კომბოსტოს ტკბობისთვის. ხრაშუნა კომბოსტოსა და არომატული შიგთავსის ქონდარი კომბინაცია ხრაშუნა ვაფლის კონუსში ქმნის დაუძლეველ სიამოვნებას!