სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ ტაპიოკას ბობა სახლში

    როგორ მოვამზადოთ ტაპიოკას ბობა სახლში
    3 კვირის და 1 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ხელნაკეთი ტაპიოკას მარგალიტის დამზადება (ბობა) არის სახალისო და მომგებიანი გზა თქვენი ბუშტუკიანი ჩაის ან სხვა სასმელისთვის ახალი, ღეჭვადი მარგალიტების შესაქმნელად! მიუხედავად იმისა, რომ ამას შეიძლება ცოტა დრო და მოთმინება დასჭირდეს, შედეგი გემრიელი და მორგებულია. აქ არის მარტივი რეცეპტი, რათა საკუთარი ხელით მოამზადოთ ტაპიოკას მარგალიტი ნულიდან სახლში:

    ხელნაკეთი ტაპიოკას მარგალიტი (ბობა) რეცეპტი
    ინგრედიენტები:
    1 ჭიქა ტაპიოკას სახამებელი (ასევე უწოდებენ ტაპიოკას ფქვილს, რომელიც განსხვავდება სიმინდის სახამებლისგან)
    1/4 ჭიქა წყალი (შეიძლება დაგჭირდეთ ცოტა მეტი ან ნაკლები ცომის ტექსტურის მიხედვით)
    2 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი (გემოსთვის და ფერისთვის)
    1 სუფრის კოვზი თაფლი ან შაქარი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის)
    1-2 ჩაის კოვზი გააქტიურებული ნახშირის ფხვნილი ან კაკაოს ფხვნილი (სურვილისამებრ, ფერისთვის - შავი ან ყავისფერი მარგალიტი)
    1/2 ჭიქა მდუღარე წყალი (ცომისთვის)
    ინსტრუქციები:
    მოამზადეთ ცომი:

    თასში შეურიეთ ტაპიოკას სახამებელი, ყავისფერი შაქარი და ნებისმიერი საღებავი (თუ იყენებთ), როგორიცაა გააქტიურებული ნახშირი ან კაკაოს ფხვნილი.
    გააცხელეთ 1/2 ჭიქა წყალი პატარა ქვაბში, სანამ თითქმის არ ადუღდება. როგორც კი ორთქლდება, ჩაასხით ცხელი წყალი ტაპიოკას სახამებლის ნარევში, სწრაფად აურიეთ დაასხით.
    განუწყვეტლივ ურიეთ სანამ ცომი ერთიანობას არ დაიწყებს. ცხელი იქნება, ამიტომ ფრთხილად იყავით შერევისას! თუ ცომი ძალიან მშრალია, დაამატეთ ცოტა მეტი წყალი, თითო ჩაის კოვზი, სანამ არ გახდება გლუვი და ცომის მსგავსი. თუ ცომი ძალიან წებოვანია, დაამატეთ ცოტა მეტი ტაპიოკას სახამებელი დასარეგულირებლად.
    მოზილეთ ცომი სუფთა ზედაპირზე, სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
    ჩამოაყალიბეთ ტაპიოკას მარგალიტები:

    დაჭერით ცომის პატარა ნაჭრები და გააბრტყელეთ ისინი ხელებს შორის მარმარილოს ზომის პატარა ბურთულებად (დაახლოებით 1/4 ინჩი ან 1 სმ დიამეტრის).
    იმისათვის, რომ მარგალიტები ერთმანეთს არ შეეკრათ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ისინი ტაპიოკას დამატებით სახამებელში, თითოეული მათგანის გადახვევის შემდეგ.
    მოხარშეთ ტაპიოკას მარგალიტი:

    დიდი ქვაბი წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. როგორც კი წყალი ადუღდება, ტაპიოკას მარგალიტი ფრთხილად ჩაყარეთ წყალში.
    მარგალიტები ნაზად აურიეთ წყალში დამატების შემდეგ, რათა თავიდან აიცილოთ წებოვნება. შეამცირეთ სითბო საშუალოზე, როგორც კი მარგალიტები ზემოდან ამოიწურება და გააჩერეთ 20-25 წუთის განმავლობაში. დროდადრო ურიეთ.
    20 წუთის შემდეგ, გამოცადეთ მარგალიტი შუაზე გაჭერით. ცენტრი უნდა იყოს რბილი, მაგრამ ოდნავ საღეჭი. თუ ის ჯერ კიდევ ძალიან მყარია, გააგრძელეთ დუღილი კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიაღწევენ სასურველ ტექსტურას.
    დაატკბეთ ტაპიოკას მარგალიტები (სურვილისამებრ):

    მას შემდეგ, რაც ტაპიოკას მარგალიტი მოიხარშება, გადაწურეთ და მოკლედ ჩამოიბანეთ ცივი წყლით, რათა შეაჩეროთ ხარშვის პროცესი.
    ტკბილი მარგალიტისთვის შეგიძლიათ დაასველოთ ისინი უბრალო სიროფში, რომელიც მზადდება თანაბარი რაოდენობით შაქრისა და წყლისგან. გააცხელეთ, სანამ შაქარი არ გაიხსნება და მოხარშულ მარგალიტებს დაასხით სიროფი. გააჩერეთ სიროფში მინიმუმ 10 წუთი, რომ სიტკბო შეიწოვოს.
    მიირთვით:

    თქვენი ხელნაკეთი ტაპიოკას მარგალიტი ახლა მზად არის დაამატოთ თქვენს საყვარელ ბუშტში ან რძიან ჩაის! მირთვისთვის, უბრალოდ ჩაასხით რამდენიმე მარგალიტი ჭიქაში თქვენი საყვარელი ცივი ჩაით ან რძით (რძის ან მცენარეული), დაამატეთ ყინული და გემრიელად მიირთვით.
    რჩევები:
    ცომის კონსისტენცია: სრულყოფილი ტაპიოკას მარგალიტის გასაღები არის ცომის კონსისტენციის სწორი მიღება. თუ ძალიან მშრალია, დაამატეთ ცოტა წყალი; თუ ძალიან სველია, დაამატეთ მეტი ტაპიოკას სახამებელი.
    მარგალიტის არომატიზირება: თუ გსურთ მარგალიტის სხვადასხვა არომატის შერბილება, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხილის წვენები (როგორიცაა მანგო ან მარწყვი) ან თუნდაც ცომში ვანილის ექსტრაქტის ნახარში.
    მოამზადეთ წინასწარ: შეგიძლიათ რამდენიმე საათით ადრე მოამზადოთ ტაპიოკას მარგალიტი და შეინახოთ ისინი მარტივი სიროფში ოთახის ტემპერატურაზე, ან შედგით მაცივარში ერთი დღის განმავლობაში. თუმცა, ისინი საუკეთესოა, როცა ახალია, რადგან მაცივარში ერთი დღის შემდეგ შეიძლება ზედმეტად საღეჭი გახდეს.

    ალტერნატიული დამატკბობლები: თუ გსურთ, თავი აარიდოთ რაფინირებულ შაქარს, შეგიძლიათ სცადოთ ნეკერჩხლის სიროფი, აგავას სიროფი ან ქოქოსის შაქარი, როგორც დამატკბობლად.
    ხელნაკეთი ტაპიოკას მარგალიტი აქვს უნიკალური ტექსტურა, რომელიც უფრო საღეჭი და ახალია, ვიდრე მაღაზიაში შეძენილი ვერსიები, რაც მათ შესანიშნავ დანამატად აქცევს ბუშტუკიანი ჩაის ან ნებისმიერი სახალისო სასმელის დასამზადებლად! ისიამოვნეთ თქვენი ხელნაკეთი ბობა!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ