სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • როგორ მოვამზადოთ ნაჩოსი სახლში

    როგორ მოვამზადოთ ნაჩოსი სახლში
    3 კვირის და 1 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    აქ არის უგემრიელესი ნაჩოს რეცეპტი, რომელიც ყოველ ჯერზე თქვენს ოჯახსა თუ სტუმრებს შთაბეჭდილებას მოახდენს!

    ნაჩოსის საუკეთესო რეცეპტი
    ინგრედიენტები:
    ტორტილას ჩიფსები: 8-10 ჭიქა (ხელნაკეთი ან მაღაზიაში ნაყიდი, მაგრამ სქელი, მტკიცე ჩიფსები საუკეთესოდ მუშაობს ყველა ტოპინგისთვის)
    ყველის სოუსისთვის:

    2 ჭიქა გახეხილი მკვეთრი ყველი ჩედარი (ან ჩედარის და მონტერეი ჯეკის ნაზავი)
    1/2 ჭიქა რძე (მთლიანი რძე საუკეთესოა კრემისობისთვის, მაგრამ საჭიროების შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ რძის პროდუქტების გარეშე ალტერნატივა)
    1 სუფრის კოვზი უმარილო კარაქი
    1 სუფრის კოვზი უნივერსალური ფქვილი
    1 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
    1 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი
    1/4 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი (სურვილისამებრ, დამატებითი არომატისთვის)
    მწიკვი კაიენის წიწაკა (სურვილისამებრ, ცოტა გაცხელებისთვის)
    ნაჩოს ტოპინგებისთვის:

    1 ფუნტი (450 გრ) საქონლის ხორცი (ან გამოიყენეთ დაფქული ინდაური, ქათამი ან მცენარეული ცილა ვეგეტარიანული ვარიანტისთვის)
    1 სუფრის კოვზი ტაკოს სუნელი (ან ხელნაკეთი სანელებლების ნარევი)
    1 ქილა (15 უნცია) შემწვარი ლობიო (ან შავი ლობიო, პინტო ლობიო, ან ორივეს ნაზავი)
    1/2 ჭიქა დაჭრილი წითელი ხახვი
    1 დიდი პომიდორი, კუბებად დაჭრილი
    1/4 ჭიქა დაჭრილი ხალაპენიო (ახალი ან პიკელებული, თქვენი უპირატესობის მიხედვით)
    1/2 ჭიქა სიმინდის მარცვლები (ახალი, გაყინული ან დაკონსერვებული)
    1/2 ჭიქა ახალი კილანტრო, დაჭრილი (გარნირებისთვის)
    არაჟანი (სერვისისთვის)
    გუაკამოლე (სერვისისთვის)
    სალსა ან პიკო დე გალო (სერვისისთვის)
    ლაიმის ნაჭრები (სურვილისამებრ, სერვირებისთვის)
    ინსტრუქციები:
    მოამზადეთ ყველის სოუსი:

    საშუალო ზომის ქვაბში გაადნეთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი საშუალო ცეცხლზე.
    დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ფქვილი და მუდმივად აურიეთ დაახლოებით 1-2 წუთის განმავლობაში, რომ როქსი გამოვიდეს (ეს სქელდება სოუსით).
    ნელ-ნელა დაუმატეთ 1/2 ჭიქა რძე, განუწყვეტლივ ურიეთ, რომ სიმსივნეები არ გამოჩნდეს. გააჩერეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ ნარევი შესქელებას არ დაიწყებს.
    თანდათან დაუმატეთ 2 ჭიქა გახეხილი ყველი, ურიეთ სანამ მთლიანად არ გადნება და გლუვი არ გახდება. შეაზავეთ ნივრის ფხვნილით, ხახვის ფხვნილით, კუმინით და კაიენის წიწაკით (თუ იყენებთ). გადმოდგით ცეცხლიდან და გადადგით.
    მოხარშეთ ცილა:

    ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე, მოხარშეთ 1 ფუნტი საქონლის ხორცი (ან თქვენი არჩევანის ცილა) გაბრტყელებამდე, გატეხეთ იგი სპატულით მოხარშვისას.
    გადაწურეთ ზედმეტი ცხიმი, შემდეგ აურიეთ 1 სუფრის კოვზი ტაკოს სანელებლები და წყალი (დაახლოებით 1/4 ჭიქა). აცხვეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ სანელებლები სრულად არ შეიწოვება.
    მოაყარეთ ნაჩოს ფენა:

    წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 375°F-ზე (190°C).
    დიდ საცხობ ფირფიტაზე გადაანაწილეთ ტორტილას ჩიფსების დიდი ფენა, რათა თანაბრად გადანაწილდეს.
    შემწვარი ლობიო გაათბეთ მიკროტალღურ ღუმელში უსაფრთხო თასში დაახლოებით 30-60 წამის განმავლობაში, ან გაზქურაზე.
    ჩიფსებზე დაასხით რამდენიმე თოჯინა შემწვარი ლობიო, თანაბრად გაანაწილეთ.
    დაამატეთ ძროხის დაფქული ნარევის ფენა, რასაც მოჰყვება ყველის სოუსი. ზემოდან გულუხვად დაასხით ყველის სოუსი, ნება მიეცით მისი ნაწილი მოხვდეს ჩიფსებს შორის.
    გამოაცხვეთ ნაჩოსი:

    შედგით ფურცელი წინასწარ გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში, ან სანამ ყველი არ გახდება ბუშტუკები და ჩიფსები ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება.
    დააკვირდით მათ, რომ ყველი არ დაიწვას.
    ზემოდან ნაჩოები:

    გამოიღეთ ნაჩო ღუმელიდან და დაუყოვნებლივ მოაყარეთ სასურველი ახალი ტოპინგები. დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი, კუბებად დაჭრილი წითელი ხახვი, დაჭრილი ხალაპენიო, სიმინდი და ახალი კილანტრო.
    მიირთვით არაჟანთან, გუაკამოლესთან, სალსასთან ან პიკო დე გალოსთან ერთად. ზემოდან დაჭერით ახალი ლაიმის ნაჭრები ციტრუსის არომატისთვის.
    მიირთვით და ისიამოვნეთ!

    მაშინვე გათხარეთ, სანამ ნაჩო ცხელი, გახეხილი და გემრიელია!
    რჩევები Perfect Nachos-ისთვის:
    შეარჩიეთ გულიანი ჩიფსები: სქელი, მტკიცე ტორტილას ჩიფსები აუცილებელია ტოპინგების დასამაგრებლად დატენიანების გარეშე. თქვენ შეგიძლიათ თავად გააკეთოთ სიმინდის ტორტილაების სამკუთხედების გამოცხობით დამატებითი ხრაშუნისთვის.
    ფენა, ფენა, ფენა: შესანიშნავი ნაჩოს გასაღები არის ინგრედიენტების ფენა, ასე რომ ყველა ჩიპი დაფარულია ყველით, ლობიოთი და ხორცით. ნუ დააწყობთ ყველაფერს თავზე!
    დაამატეთ დამატებითი ყველი: დამატებითი გახეხილი დასრულებისთვის, შეგიძლიათ გამოცხობის წინ ცოტა მეტი გახეხილი ყველი დაუმატოთ, ან ცოტა მეტი ყველი გაადნოთ, რომ გამოცხობის შემდეგ ზემოდან დაასხას.
    მორგება თქვენი გემოვნებით: თავისუფლად მოარგეთ ტოპინგები. შეგიძლიათ დაამატოთ ან გამოტოვოთ ინგრედიენტები, როგორიცაა ზეთისხილი, ავოკადოს ნაჭრები, ბულგარული წიწაკა ან სხვა საყვარელი ნაჩოს ტოპინგი.
    გახადეთ ის ვეგეტარიანულად: გამოტოვეთ საქონლის ხორცი და დაამატეთ მეტი ლობიო, შემწვარი ბოსტნეული (როგორიცაა ბულგარული წიწაკა ან ყაბაყი), ან დაზიანებული ტოფუ მცენარეული ვერსიისთვის.
    მიირთვით სხვადასხვა დიპსიებით: შესთავაზეთ არაჟნის, გუაკამოლისა და სალსას ნაზავი თქვენს სტუმრებს, რომ ჩააყოლოთ.
    ეს საუკეთესო ნაჩოები ნამდვილად იქნება ხალხის სასიამოვნო! თბილი, ტკბილი სიკეთის კომბინაცია ყველა ახალ, ხრაშუნა ტოპინგებთან ერთად მათ ყოველ ჯერზე დაუძლეველს ხდის. იქნება ეს სათამაშო დღის საჭმელისთვის, წვეულების მადის აღმძვრელისთვის თუ უბრალოდ სახალისო კერძისთვის, ეს ნაჩოს რეცეპტი გამოდგება. ისიამოვნეთ!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ