სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • კორეული შემწვარი ქათმის რეცეპტი - საუცხოო გემოების თამაში

    კორეული შემწვარი ქათმის რეცეპტი - საუცხოო გემოების თამაში
    3 კვირის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    კორეული შემწვარი ქათამი (KFC) ცნობილია თავისი ხრაშუნა, ხრაშუნა ექსტერიერითა და არომატული, ოდნავ ტკბილი, პიკანტური მინანქრით. ეს არის კერძი, რომელიც გახდა მსოფლიო ფავორიტი და კარგი მიზეზის გამო! სრულყოფილი კორეული შემწვარი ქათმის საიდუმლო მდგომარეობს ორმაგად შეწვის ტექნიკაში, რომელიც აძლევს ქათამს წარმოუდგენლად ხრაშუნა ტექსტურას, ასევე გემრიელ, წებოვან მინანქარს, რომელიც ფარავს თითოეულ ნაჭერს.

    აი კასტი კორეული შემწვარი ქათმის ადვილად შესასრულებელი რეცეპტი:

    კორეული შემწვარი ქათმის რეცეპტი
    ინგრედიენტები:
    ქათმისთვის:

    2 ფუნტი (900 გრ) ქათმის ფრთები ან დრუმეტი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათმის ნაჭრებიც ძვლების გარეშე, მაგრამ ფრთები ყველაზე ტრადიციულია)
    1 ჭიქა კარტოფილის სახამებელი (ან სიმინდის სახამებელი, მაგრამ კარტოფილის სახამებელი სასურველია დამატებითი ხრაშუნისთვის)
    1/2 ჭიქა უნივერსალური ფქვილი
    1/2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი (ეს გეხმარებათ ქერქის დამატებით ხრაშუნაში)
    1 ჩაის კოვზი მარილი
    1/2 ჩაის კოვზი დაფქული შავი პილპილი
    1/2 ჩაის კოვზი ნივრის ფხვნილი
    1/2 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი
    1/4 ჩაის კოვზი პაპრიკა (სურვილისამებრ, ფერისთვის)
    ცომისთვის (სურვილისამებრ დამატებითი ხრაშუნისთვის):

    1/4 ჭიქა ყინულივით ცივი წყალი
    1 კვერცხი
    მინანქრისთვის:

    3 სუფრის კოვზი გოჩუჯანგი (კორეული ჩილის პასტა) (ავთენტური არომატისთვის და ცოტა სითბოსთვის)
    2 სუფრის კოვზი თაფლი (სიტკბობისთვის)
    2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
    2 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი (ან ვაშლის სიდრი ძმარი)
    1 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი (სურვილისამებრ, მეტი სიტკბოსათვის)
    1 ჩაის კოვზი დაფქული ნიორი
    1 ჩაის კოვზი ჯანჯაფილი, ახლად გახეხილი (სურვილისამებრ დამატებითი არომატისთვის)
    1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი
    1 სუფრის კოვზი სეზამის თესლი (გარნირებისთვის)
    ახალი დაჭრილი მწვანე ხახვი (გარნირებისთვის)
    შესაწვავად:

    მცენარეული ზეთი (ღრმა შეწვისთვის, საკმარისია ქათმის ჩაძირვისთვის)
    ინსტრუქციები:
    მოამზადეთ ქათამი:

    თუ იყენებთ ფრთებს, გაყავით ისინი სახსარში ორ ნაწილად: დრუმეტი და ვინგეტი (ბრტყელი ნაწილი). ქათმის ნაჭრები გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით, რომ ზედმეტი ტენიანობა მოიცილოთ. ეს ხელს უწყობს ცომის წებოვნებას და ქმნის უფრო ხრაშუნა ტექსტურას.
    ქათამს მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ცომისა და მინანქრის მომზადების დროს დააყენეთ.
    გააკეთეთ მშრალი საფარი:

    დიდ თასში აურიეთ კარტოფილის სახამებელი, ფქვილი, გამაფხვიერებელი, ნივრის ფხვნილი, ხახვის ფხვნილი, პაპრიკა, მარილი და პილპილი.
    თუ გსურთ დამატებითი ხრაშუნა საფარი, აურიეთ კვერცხი და ცივი წყალი ცალკე თასში, რომ მიიღოთ ცომი. ჩაყარეთ ქათმის თითოეული ნაჭერი ცომში და შემდეგ გააბრტყელეთ მშრალი ფქვილის ნარევში, დარწმუნდით, რომ თითოეული ნაჭერი თანაბრად არის დაფარული. დაფარული ქათამი მოათავსეთ თაროზე ან თეფშზე.
    ორჯერ შეწვით ქათამი:

    გააცხელეთ ზეთი დიდ ქვაბში ან ღრმა შემწვარში 350°F-მდე (175°C). გსურთ საკმარისი ზეთი ქათმის ნაჭრების ჩაძირვისთვის. გამოიყენეთ თერმომეტრი ტემპერატურის გასაკონტროლებლად.
    პარტიებად მუშაობისას, შეწვით ქათამი დაახლოებით 6-8 წუთის განმავლობაში, სანამ გარე არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა. არ გადატვირთოთ ქოთანი.
    ქათამი ამოიღეთ ზეთიდან და დადგით თაროზე ან თეფშზე, რომ დაიწუროს.
    მეორე ფრაისთვის გაზარდეთ ზეთის ტემპერატურა 375°F-მდე (190°C). შეწვით ქათამი მეორედ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება ხრაშუნა. ეს ორმაგი შეწვის მეთოდი არის ის, რაც კორეის შემწვარ ქათამს თავის საფირმო ხრაშუნას აძლევს. ამოიღეთ და კვლავ გადაწურეთ თაროზე ან ქაღალდის პირსახოცებზე.
    გააკეთეთ მინანქარი:

    სანამ ქათამი იწვება, შეურიეთ მინანქრის ყველა ინგრედიენტი პატარა ქვაბში: გოჩუჯანგი, თაფლი, სოიოს სოუსი, ბრინჯის ძმარი, ყავისფერი შაქარი, ნიორი და კოჭა (თუ იყენებთ).
    მიღებული მასა მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ სანამ სოუსი არ შესქელდება, დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიეთ სეზამის ზეთი დამატებითი სიმდიდრისთვის.
    ქათამი გადააფარეთ:

    მას შემდეგ, რაც ქათამი ორმაგად შემწვარი და ხრაშუნა გახდება, მოათავსეთ ნაჭრები დიდ თასში. ქათამს დაასხით ცხელი მინანქარი და ნაზად გადაავლეთ, რომ ნაჭრები თანაბრად დაიფაროს. ჭიქურა უნდა მიეკრას ხრაშუნა ქათამს, რაც მას ბზინავს და წებოვანს გახდის.
    მორთეთ და მიირთვით:

    ქათამს მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და დაჭრილი მწვანე ხახვი დამატებითი გემოსა და ფერისთვის.
    მიირთვით დაუყოვნებლივ, სანამ ქათამი ჯერ კიდევ ხრაშუნა იქნება! კორეულ შემწვარ ქათამს ხშირად მიირთმევენ მწნილის რადიშთან ან ცივ ლუდთან ერთად და თუ სასურველია, შეგიძლიათ დააწყოთ ორთქლზე მოხარშული ბრინჯი.

    რჩევები:
    არ გამოტოვოთ ორმაგი შემწვარი: ხრაშუნა კორეული შემწვარი ქათმის გასაღები ორმაგი შემწვარია. პირველი შემწვარი ქათამს ამზადებს, მეორე შემწვარი კი მას სუპერ ხრაშუნას ხდის.
    გოჩუჯანგი: ეს კორეული ჩილის პასტა მინანქრის გულია. ის ამატებს უნიკალურ ტკბილ და პიკანტურ არომატს, რაც კორეულ შემწვარ ქათამს ასე გამორჩეულს ხდის. თუ ვერ იპოვნეთ, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ჩვეულებრივი ჩილის პასტისა და ცოტა თაფლის ნაზავით, თუმცა მთლად იგივე არ იქნება.
    შეცვალეთ სითბო: დაარეგულირეთ გოჩუჯანგის რაოდენობა იმის მიხედვით, თუ რამდენად ცხარე მოგწონთ თქვენი ქათამი. თუ მეტი სითბო გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წითელი წიწაკის ფანტელები.
    მოამზადეთ წინასწარ: შეგიძლიათ ქათამი წინასწარ შეწვათ და შეინახოთ ღუმელში თბილად დაბალ ტემპერატურაზე (დაახლოებით 200°F / 95°C), სანამ მინანქარს ამზადებთ. შემდეგ შემწვარი ქათამი მოაყარეთ მინანქარში სუფრასთან მიტანის წინ.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ