სუპერ მარტივი შიგთავსი სოკო არის სწრაფი, მარტივი და გემრიელი მადა ან საჭმელი! ისინი ივსება კრემისებური, ქონდარი შიგთავსით, რომელიც შეიძლება მორგებული იყოს თქვენს სამზარეულოში არსებულზე დაყრდნობით. ეს რეცეპტი იყენებს ძირითად ინგრედიენტებს, რათა უმოკლეს დროში შექმნას არომატული, ხალხის სასიამოვნო კერძი!
სუპერ მარტივი ჩაყრილი სოკოს რეცეპტი
ინგრედიენტები:
16-18 დიდი თეთრი ან კრემინი სოკო (ღილაკიანი სოკოც კარგად მუშაობს)
4 უნცია ნაღების ყველი, დარბილებული (ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ რიკოტა ან თხის ყველი ვარიაციისთვის)
1/4 ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
2 სუფრის კოვზი პურის ნამსხვრევები (გამოიყენეთ პანკო დამატებითი ხრაშუნისთვის)
1-2 სუფრის კოვზი ახალი ოხრახუში, დაჭრილი (ან გამხმარი, თუ ახალი არ გაქვთ)
1-2 კბილი ნიორი, დაფქული (სურვილისამებრ დამატებითი არომატისთვის)
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (პლუს ცოტა მეტი საცხობი ფურცლის ცხიმისთვის)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
სურვილისამებრ ტოპი: დამატებითი ყველი პარმეზანი, ახალი მწვანილი ან ბალზამის მინანქრის წვეთები დასასრულებლად
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ სოკო:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 375°F-ზე (190°C).
გაწმინდეთ სოკო ნესტიანი ქსოვილით ან ქაღალდის პირსახოცით. ნაზად ამოიღეთ ღეროები სოკოს თავსახურებიდან. შეგიძლიათ ან გადააგდოთ ღეროები ან წვრილად დაჭერით და დაამატეთ შიგთავსში დამატებითი არომატისთვის.
საცხობ ფირფიტას მსუბუქად წაუსვით ზეითუნის ზეთი ან დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, რომ ადვილად გაიწმინდოთ. დაალაგეთ სოკოს თავსახურები ფურცელზე, ღია მხარე ზემოთ.
გააკეთეთ შიგთავსი:
საშუალო ზომის თასში შეურიეთ დარბილებული კრემის ყველი, ყველი პარმეზანი, პურის ნატეხი, ახალი ოხრახუში, დაფქული ნიორი (თუ იყენებთ), ზეითუნის ზეთი და ცოტა მარილი და პილპილი.
აურიეთ სანამ ყველა ინგრედიენტი სრულად არ შეიტანება გლუვ, სქელ შიგთავსში. თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა მეტი პარმეზანი დამატებითი არომატისთვის ან ცოტაოდენი სიკაშკაშის მისაღებად ლიმონის წვენი.
ჩაყარეთ სოკო:
ჩაასხით დიდი რაოდენობით ყველის ნარევი სოკოს თითოეულ თავსახურში, ოდნავ შეფუთეთ. თუ სასურველია, შეგიძლიათ შიგთავსი სოკოს ზემოდან ოდნავ ზემოთ მოაყაროთ.
თუ მოგწონთ ხრაშუნა ტოპინგი, გამოცხობის წინ მოაყარეთ ცოტა მეტი ყველი პარმეზანი და პურის ნამცხვრები.
გამოცხობა:
ჩაყარეთ ჩაყრილი სოკო წინასწარ გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, ან სანამ სოკო არ დარბილდება და შიგთავსი არ გახდება ოქროსფერი და ოდნავ ბუშტუკებს.
თუ სოკო მოგწონთ ზედმეტად ხრაშუნა, შეგიძლიათ ბოლოს კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. დააკვირდით მათ, რათა თავიდან აიცილოთ დაწვა.
მიირთვით:
ამოიღეთ სოკო ღუმელიდან და გააცივეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. მორთეთ დამატებითი ახალი ოხრახუშით, პარმეზანის ყველით ან ბალზამის მინანქრით დამატებითი არომატისა და პრეზენტაციისთვის.
მიირთვით დაუყოვნებლივ, როგორც მადის ან საჭმელად!
რჩევები:
მაკიაჟის ვარიანტი: შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსი სოკო ერთი დღით ადრე. უბრალოდ ჩაყარეთ სოკო და შეინახეთ მაცივარში, შემდეგ გამოაცხვეთ სუფრაზე მიტანის წინ.
შიგთავსის ვარიაციები: დაამატეთ მოხარშული ძეხვი, კრაბის ხორცი, ისპანახი ან ბეკონი კიდევ უფრო სასიამოვნო შევსებისთვის.
რძის პროდუქტების გარეშე ვერსია: გამოიყენეთ რძის გარეშე ნაღების ყველი და საკვები საფუარი პარმეზანის ნაცვლად, ვეგანებისთვის შესაფერისი ვარიანტისთვის.
სოკოს ქუდები: თუ გსურთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ უფრო დიდი სოკოს ქუდები, როგორიცაა პორტობელოები და მიირთვათ ისინი ცალკეულ პორციებად.
ეს სუპერ მარტივი შიგთავსი სოკო გარანტირებული იქნება ნებისმიერ შეკრებაზე. ისინი ადვილად დასამზადებელია, საოცრად კრემისებრი და სავსეა გემოთი - გარდა ამისა, ისინი საკმარისად მრავალმხრივია სხვადასხვა არომატისა და შიგთავსის მოსათავსებლად!