სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • 5 წუთში მოამზადებთ - შაქრანი ბარდის რეცეპტი

    5 წუთში მოამზადებთ -  შაქრანი ბარდის რეცეპტი
    2 კვირის და 3 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    აქ არის სწრაფი და მარტივი 5-წუთიანი რეცეპტი მოშუშული შაქრის ბარდასთვის, რომელიც შეგიძლიათ უმოკლეს დროში მოამზადოთ. ეს არის მსუბუქი, ხრაშუნა და გემრიელი, იდეალურია როგორც გვერდითი კერძი ან საჭმელი!

    5-წუთიანი მოშუშული შაქრიანი ბარდის რეცეპტი

    ინგრედიენტები:

    1 ფუნტი შაქარი ბარდა, ბოლოები დამსხვრეული
    1-2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი ან კარაქი
    2 კბილი ნიორი, დაფქული (სურვილისამებრ)
    მარილი და პილპილი, გემოვნებით
    ლიმონის წვენის გამოწურვა (სურვილისამებრ)
    წითელი წიწაკის ფანტელები (სურვილისამებრ, ცოტა სითბოსთვის)
    ახალი მწვანილი (სურვილისამებრ, პიტნა ან რეჰანი, დეკორაციისთვის)

    ინსტრუქციები:

    გააცხელეთ ტაფა: დადგით დიდი ტაფა ან შემწვარი ტაფა საშუალო მაღალ ცეცხლზე. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი ან კარაქი და გადნება.
    მოშუშეთ ნიორი (სურვილისამებრ): თუ ნიორს იყენებთ, ტაფაში დაამატეთ დაფქული ნიორი და მოშუშეთ დაახლოებით 30 წამის განმავლობაში, სანამ სურნელოვანი გახდება. ფრთხილად იყავით, რომ ნიორი არ დაწვათ.
    დაუმატეთ ბარდა: ტაფაში ჩაყარეთ შაქრის ნამცხვარი ბარდა და აურიეთ, რომ ზეთი ან კარაქი შეფუთოთ. მოხარშეთ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ, სანამ ბარდა არ გახდება ცოცხალი მწვანე და ოდნავ რბილი, მაგრამ მაინც ხრაშუნა.
    სეზონი: მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. თუ ცოტა სითბო მოგწონთ, ამ დროს შეგიძლიათ დაამატოთ წითელი წიწაკის ფანტელები. ახალი, გემრიელი დარტყმისთვის, დაწურეთ ცოტა ლიმონის წვენი ბარდაზე.
    მიირთვით: როგორც კი ბარდა სრულყოფილად ხრაშუნა გახდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. სურვილისამებრ მორთეთ ახალი მწვანილებით (როგორიცაა პიტნა ან რეჰანი) და მიირთვით დაუყოვნებლივ.
    რჩევები:

    თუ ოდნავ უფრო ტკბილი გემო გირჩევნიათ, მომზადების ბოლოს შეგიძლიათ დაამატოთ თაფლი ან ცოტა შაქარი.
    თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა სოიოს სოუსი ან ბალზამიანი ძმარი დამატებითი არომატისთვის, თქვენი გემოვნების პრეფერენციებიდან გამომდინარე.
    ისიამოვნეთ!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ