აქ არის სწრაფი და მარტივი 5-წუთიანი რეცეპტი მოშუშული შაქრის ბარდასთვის, რომელიც შეგიძლიათ უმოკლეს დროში მოამზადოთ. ეს არის მსუბუქი, ხრაშუნა და გემრიელი, იდეალურია როგორც გვერდითი კერძი ან საჭმელი!
5-წუთიანი მოშუშული შაქრიანი ბარდის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
1 ფუნტი შაქარი ბარდა, ბოლოები დამსხვრეული
1-2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი ან კარაქი
2 კბილი ნიორი, დაფქული (სურვილისამებრ)
მარილი და პილპილი, გემოვნებით
ლიმონის წვენის გამოწურვა (სურვილისამებრ)
წითელი წიწაკის ფანტელები (სურვილისამებრ, ცოტა სითბოსთვის)
ახალი მწვანილი (სურვილისამებრ, პიტნა ან რეჰანი, დეკორაციისთვის)
ინსტრუქციები:
გააცხელეთ ტაფა: დადგით დიდი ტაფა ან შემწვარი ტაფა საშუალო მაღალ ცეცხლზე. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი ან კარაქი და გადნება.
მოშუშეთ ნიორი (სურვილისამებრ): თუ ნიორს იყენებთ, ტაფაში დაამატეთ დაფქული ნიორი და მოშუშეთ დაახლოებით 30 წამის განმავლობაში, სანამ სურნელოვანი გახდება. ფრთხილად იყავით, რომ ნიორი არ დაწვათ.
დაუმატეთ ბარდა: ტაფაში ჩაყარეთ შაქრის ნამცხვარი ბარდა და აურიეთ, რომ ზეთი ან კარაქი შეფუთოთ. მოხარშეთ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ, სანამ ბარდა არ გახდება ცოცხალი მწვანე და ოდნავ რბილი, მაგრამ მაინც ხრაშუნა.
სეზონი: მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. თუ ცოტა სითბო მოგწონთ, ამ დროს შეგიძლიათ დაამატოთ წითელი წიწაკის ფანტელები. ახალი, გემრიელი დარტყმისთვის, დაწურეთ ცოტა ლიმონის წვენი ბარდაზე.
მიირთვით: როგორც კი ბარდა სრულყოფილად ხრაშუნა გახდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. სურვილისამებრ მორთეთ ახალი მწვანილებით (როგორიცაა პიტნა ან რეჰანი) და მიირთვით დაუყოვნებლივ.
რჩევები:
თუ ოდნავ უფრო ტკბილი გემო გირჩევნიათ, მომზადების ბოლოს შეგიძლიათ დაამატოთ თაფლი ან ცოტა შაქარი.
თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა სოიოს სოუსი ან ბალზამიანი ძმარი დამატებითი არომატისთვის, თქვენი გემოვნების პრეფერენციებიდან გამომდინარე.
ისიამოვნეთ!