სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • საუკეთესოდ მომზადებული ხრაშუნა შემწვარი გარბანცოს ლობიო

    საუკეთესოდ მომზადებული ხრაშუნა შემწვარი გარბანცოს ლობიო
    2 კვირის და 2 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    ხრაშუნა შემწვარი გარბანცოს ლობიო არის კლასიკური შემწვარი ლობიოს გასაოცარი ელფერი, გვთავაზობს ხრაშუნა ტექსტურას, თხილის არომატს და წიწილის ყველა კვებით სარგებელს. მათი ხრაშუნა გახდომის გასაღები მდიდარი, არომატული ბაზის შესანარჩუნებლად არის სამზარეულოს სრულყოფილი ტექნიკის შერწყმა რამდენიმე მარტივ სანელებლებთან.

    ინგრედიენტები:

    1 ქილა (15 უნცია) (გარბანზო ლობიო), გაწურული და გარეცხილი (ან 1 ½ ჭიქა მოხარშული წიწილა)
    1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (ან ავოკადოს ზეთი)
    1 პატარა ხახვი, წვრილად დაჭრილი
    2 კბილი ნიორი, დაჭრილი
    1 ჩაის კოვზი დაფქული კუმინი
    1 ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა (ან ჩვეულებრივი პაპრიკა)
    ½ ჩაის კოვზი ჩილის ფხვნილი (სურვილისამებრ, სითბოსთვის)
    მარილი და პილპილი, გემოვნებით
    1-2 სუფრის კოვზი ახალი ლაიმის წვენი (სურვილისამებრ, სიახლის გასადიდებლად)
    ახალი კილანტრო (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)
    2 სუფრის კოვზი ბოსტნეულის ან ქათმის ბულიონი (სურვილისამებრ, ტენიანობისთვის)
    მწიკვი კაიენის ან წითელი წიწაკის ფანტელები (სურვილისამებრ, დამატებითი სანელებლებისთვის)
    1 სუფრის კოვზი ახალი კილანტრო (სურვილისამებრ, დეკორაციისთვის)

    ინსტრუქციები:

    მოამზადეთ ლობიო:
    გადაწურეთ და ჩამოიბანეთ წიწილა ცივი წყლის ქვეშ. გააშრეთ ისინი სუფთა სამზარეულოს პირსახოცით ან ქაღალდის პირსახოცებით. რაც უფრო მშრალია წიწიბურა, მით უფრო ხრაშუნა გახდება შემწვარი.
    დააყენეთ დაახლოებით ¼ ჭიქა წიწიბურა მთლიანი ტექსტურის და ხრაშუნისთვის (სურვილისამებრ). დანარჩენს დაფქვავენ „შემცხვარი“ ნაწილისთვის.
    მოშუშეთ ხახვი და ნიორი:
    გააცხელეთ 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი დიდ ტაფაზე ან ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე.
    დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ დაახლოებით 3-4 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება და ოდნავ შეწითლდება.
    დაუმატეთ დაფქული ნიორი და მოშუშეთ კიდევ 30 წამი სურნელამდე.

    დაფქვით ლობიო:
    ხახვთან და ნიორთან ერთად ტაფაში ჩაამატეთ წიწიბურა (გარდა იმისა, ვინც გვერდზე გადადგით). გამოიყენეთ ხის კოვზის ან კარტოფილის საფქვავი წიწიბურა პირდაპირ ტაფაში. გსურთ მკვრივი ტექსტურა, რომელშიც შერეულია მთელი წიწილა დამატებითი ხრაშუნისთვის.
    მოხარშეთ დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში, დროდადრო აურიეთ, რომ წიწაკა ზეთში ოდნავ შემწვარი იყოს.

    სანელებლების ლობიო:
    შეურიეთ კუმინი, შებოლილი პაპრიკა, ჩილის ფხვნილი (თუ იყენებთ), კაიენის ან წითელი წიწაკის ფანტელები, მარილი და პილპილი. გააგრძელეთ ხარშვა 2-3 წუთის განმავლობაში, სანელებლების აყვავება და წიწაკა ოდნავ გახეხილი. შეიძლება დაგჭირდეთ ცოტაოდენი ბულიონის დამატება, რათა წიწიბურა თანაბრად მოიხარშოს და ტაფაზე არ მიწებდეს.
    დააგემოვნეთ და შეცვალეთ სუნელი, დაამატეთ მეტი მარილი, ლაიმის წვენი ან სანელებლები სურვილისამებრ.

    ხრაშუნა ლობიო:
    მაქსიმალური ხრაშუნის მისაღწევად, განაგრძეთ წიწიბურის მოხარშვა ტაფაში საშუალო ცეცხლზე, ხშირად ურიეთ, რომ არ დაიწვას, დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში. ეს მათ საშუალებას მისცემს გამოიმუშაონ ოქროსფერი, ხრაშუნა ტექსტურა გარედან, ხოლო შიგნით რბილი დარჩეს.
    თუ უფრო ერთგვაროვანი ხრაშუნა ტექსტურა გირჩევნიათ, შეგიძლიათ დაფქული წიწიბურა გადაიტანოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 400°F (200°C) 10-12 წუთის განმავლობაში და თანაბრად გაანაწილოთ საცხობ ფირფიტაზე. ნახევრად აურიეთ, რომ თანაბრად გამყარდეს.

    დაამატეთ მთელი ლობიო (სურვილისამებრ):
    მას შემდეგ, რაც თქვენი შემწვარი წიწიბურა გახდება ხრაშუნა და არომატული, შეურიეთ მთელი წიწიბურა (თუ დაჯავშნი გაქვთ) დამატებითი ხრაშუნისთვის. მიეცით მათ საბოლოოდ ჩაყარეთ ტაფაში, რომ გააცხელონ.

    მიირთვით:
    როგორც კი ლობიო სრულყოფილად გახეხილი გახდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და ზემოდან დაწურეთ ცოტა ახალი ლაიმის წვენი. შეგიძლიათ მორთოთ ახალი კილანტროთი ან დაქუცმაცებული ფეტა (სურვილისამებრ).
    მიირთვით თქვენი ხრაშუნა შემწვარი გარბანცოს ლობიო, როგორც გვერდითი კერძი, ტაკოსში, შეფუთვაში, თასებში ან არაჟნის ან გუაკამოლის კუბიკთან ერთად.


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ