სიახლეების ხაზი
შემოგვიერთდით
  • მარტივი დაშაქრული პეკანის რეცეპტი - მოამზადეთ დესერტი სულ რაღაც 5 წუთში

    მარტივი დაშაქრული პეკანის რეცეპტი - მოამზადეთ დესერტი სულ რაღაც 5 წუთში
    2 კვირის და 2 დღის უკან
    Aa Aa
    გაზიარება:

    თუ გსურთ რაიმე ტკბილი და ხრაშუნა, ეს მარტივი 5-წუთიანი დაშაქრული პეკანი შესანიშნავი გამოსავალია! ისინი სწრაფად მზადდება და აბსოლუტურად გემრიელია, სიტკბოსა და ხრაშუნის სწორი ბალანსით. შეგიძლიათ მოამზადოთ ისინი უმოკლეს დროში და მიირთვათ როგორც საჭმელი, სალათის ტოპი ან დესერტი.

    მარტივი 5-წუთიანი დაშაქრული პეკანი
    ინგრედიენტები:

    1 ჭიქა პეკანის ნახევრები
    2 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი (შეფუთული)
    1 სუფრის კოვზი კარაქი
    1/2 ჩაის კოვზი დარიჩინი (სურვილისამებრ, დამატებითი არომატისთვის)
    მწიკვი მარილი
    1/2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ, გემოს სიღრმისთვის)
    ინსტრუქციები:

    პეკანის სადღეგრძელო:
    საშუალო ტაფაზე მოაყარეთ პეკანის ნახევრები და გახეხეთ საშუალო ცეცხლზე. დროდადრო ურიეთ დაახლოებით 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ თხილი არ გახდება სურნელოვანი. ყურადღებით დააკვირდით დაწვის თავიდან ასაცილებლად.
    გააკეთეთ დაშაქრული საფარი:
    ტაფაში პეკანთან ერთად დაუმატეთ კარაქი და ყავისფერი შაქარი. აურიეთ ერთმანეთში, დარწმუნდით, რომ კარაქი დნება და შაქარი გაიხსნება ნარევში.
    განაგრძეთ ხარშვა კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში, განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ შაქარი არ დაიწყებს კარამელიზაციას და პეკანი არ გახდება მბზინავი მინანქრით.

    სეზონინგი და დასრულება:
    მას შემდეგ, რაც პეკანი შაქრის კარაქის ნარევში შეივსება, დაამატეთ დარიჩინი (თუ იყენებთ) და ცოტა მარილი. ურიეთ რომ გაერთიანდეს.
    გადმოდგით ტაფა ცეცხლიდან და შეურიეთ ვანილის ექსტრაქტი (თუ იყენებთ) დამატებითი არომატისთვის.
    გააცივეთ და მიირთვით:
    დაშაქრული პეკანები გადაიტანეთ პერგამენტზე დაფენილ თეფშზე ან საცხობ ფირფიტაზე, რომ მთლიანად გაცივდეს. შაქრის საფარი გამკვრივდება, როდესაც პეკანი გაცივდება, რაც მათ ხრაშუნას და გემრიელს ტოვებს.
    გაცივების შემდეგ ისინი მზად არიან მიირთვათ!
    რჩევები:
    დანამატები: თავისუფლად აურიეთ კაიენის წიწაკა ან ფორთოხლის ცედრა გემოს გასაუმჯობესებლად.
    შენახვა: ნარჩენი შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე ერთი კვირის განმავლობაში.
    დაარეგულირეთ სიტკბო: თუ გსურთ თქვენი დაშაქრული პეკანი უფრო ტკბილი მხრიდან, შეგიძლიათ დაამატოთ დამატებითი სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი.
    სერვისის იდეები:
    გამოიყენეთ ისინი სალათების, შვრიის ან იოგურტის ტოპინგად.
    დაასხით ისინი ნაყინზე ან დესერტზე დამატებითი ხრაშუნისთვის.
    მიირთვით ისინი, როგორც სწრაფი საჭმელი დამოუკიდებლად!
    ეს დაშაქრული პეკანები ძალიან მარტივია და წარმოუდგენლად დამაკმაყოფილებელია, იმ დაუძლეველი კარამელიზებული სიტკბოებით, რომელსაც 5-წუთიან საჭმელში გსურს!


    FACEBOOK კომენტარები
    ასევე დაგაინტერესებთ