მზეზე გამომშრალი პომიდვრის პესტო არის მდიდარი და არომატული ნაზავი კლასიკური რეჰანის პესტოზე. იგი შეფუთულია მზეზე გამომშრალი პომიდვრის უმამით და შეიძლება გამოყენებულ იქნას სხვადასხვა გზით: მაკარონის სოუსად, სენდვიჩის სპრეის სახით, ან თუნდაც შემწვარი ბოსტნეულის ან შემწვარი ხორცის ტოპინგად. აქ არის მარტივი რეცეპტი ამ ძლიერი პესტოს სახლში მოსამზადებლად:
ინგრედიენტები:
1/2 ჭიქა მზეზე გამომშრალი პომიდორი (ზეთში შეფუთული, გამოწურული)
1/4 ჭიქა ფიჭვის კაკალი (ან შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნიგოზი ან ნუში)
1/4 ჭიქა ყველი პარმეზანი (ან საკვები საფუარი ვეგანური ვერსიისთვის)
1 კბილი ნიორი (დაფქული)
1/4 ჭიქა ახალი რეჰანი (დაახლოებით 1 მუჭა)
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი (მეტი საჭიროების შემთხვევაში)
1-2 ჩაის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი (ან ლიმონის წვენი მჟავიანობისთვის)
მარილი და პილპილი (გემოვნებით)
ინსტრუქციები:
მოამზადეთ ინგრედიენტები:
მზეზე გამომშრალი პომიდორი გადაწურეთ, თუ ზეთშია შეფუთული. თუ მზეზე გამომშრალ პომიდორს იყენებთ, 20 წუთით დაასველეთ თბილ წყალში, შემდეგ გადაწურეთ.
თუ თქვენ იყენებთ ფიჭვის თხილს, შეგიძლიათ მსუბუქად მოხალოთ ისინი მშრალ ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში დამატებითი არომატისთვის, მაგრამ ეს სურვილისამებრ არის.
დააბლენდერეთ პესტო:
კვების პროცესორში ან ბლენდერში შეუთავსეთ მზეზე გამომშრალი პომიდორი, ფიჭვის კაკალი, ყველი პარმეზანი (ან საკვები საფუარი ვეგანური ვერსიისთვის) და დაფქული ნიორი.
დაუმატეთ ახალი რეჰანი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
დაამატეთ ზეითუნის ზეთი:
შეურიეთ ინგრედიენტები ნელ-ნელა ზეითუნის ზეთში, რათა ხელი შეუწყოთ პესტოს შერწყმას. შეიძლება დაგჭირდეთ შეჩერება და თასის გვერდები რამდენჯერმე გადაფხეკით. განაგრძეთ პულსირება მანამ, სანამ პესტო არ მიაღწევს მკვრივ კონსისტენციას ან არ გლუვდება სასურველ ტექსტურაზე.
დაამატეთ მჟავიანობა:
სიკაშკაშისთვის დაამატეთ 1-2 ჩაის კოვზი წითელი ღვინის ძმარი (ან ლიმონის წვენი). გასინჯეთ პესტო და შეცვალეთ სუნელი, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მეტი მარილი, პილპილი ან ძმარი. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი ზეითუნის ზეთი, თუ პესტო ძალიან სქელია.
მიირთვით:
თქვენი მზეზე გამომშრალი პომიდვრის პესტო ახლა მზად არის გამოსაყენებლად! ის ფანტასტიკურია, როგორც მაკარონის სოუსი, სენდვიჩებზე გაშლილი, შემწვარ ქათამს ან პურის დასალევად.
შენახვა:
შედგით მაცივარში: შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში მაცივარში 1 კვირამდე. ზემოდან დაასხით ზეითუნის ზეთის თხელი ფენა, რათა შეინარჩუნოთ მისი სიახლე.
გაყინვა: პესტოს გაყინვა შეგიძლიათ 3 თვემდე. შეინახეთ იგი ყინულის კუბიკში ან პატარა კონტეინერებში, რომ ადვილად გადანაწილდეს.
სერვისის შემოთავაზებები:
მაკარონი: დაასხით პესტო თქვენს საყვარელ მაკარონთან და ცოტა პასტის წყალთან ერთად, რომ მიიღოთ მდიდარი, არომატული კერძი. დამატებითი ცილისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ახალი მოცარელა ან შემწვარი ქათამი.
სენდვიჩები და შეფუთვები: წაისვით პურზე ან შეფუთვაზე, როგორც არომატული ბაზა ან სანელებლები.
პიცა: გამოიყენეთ პესტო, როგორც სოუსი პიცის ცომზე, ტომატის სოუსის ნაცვლად უნიკალური, ქონდარი ტოპინგისთვის.
შემწვარი ბოსტნეული ან ხორცი: დაასხით შემწვარი ან შემწვარი ბოსტნეული, ხორცი ან თევზი დამატებითი არომატისთვის.
Dip: მიირთვით იგი პურთან, კრეკერებთან ან ბოსტნეულის ჩხირებთან ერთად სწრაფი მადის მისაღებად.
ეს მზეზე გამომშრალი პომიდვრის პესტო მრავალმხრივია და სავსეა ქონდარი, მწარე სიკეთით. მისი მომზადება მარტივია და თქვენს კერძებს ახალ დონეზე გადაიყვანს!